Autolaina - Kilpailuta Banke.fi:n avulla!

Autolaina kannattaa kilpailuttaa. Yli 70% käyttäjistämme säästää rahaa kilpailutuksen avulla. Säästä jopa tuhansia euroja vuodessa. Lähetä ilmainen hakemus ja kilpailuta autolaina jo tänään.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Hanki unelma-autosi nopeammin ja edullisemmin

Onko unelmiesi auto vielä saavuttamatta? Älä huoli, sillä Banke.fi tarjoaa sinulle ratkaisun. Kilpailuta autolainasi palvelumme avulla ja astu nopeampaa vauhtiin kohti unelma-autoasi. Me teemme autolainan kilpailuttamisen helpoksi ja vaivattomaksi.

 • Kilpailuta autolainasi Banke.fi:n avulla ja säästä aikaa ja vaivaa.
 • Saat useita tarjouksia eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä, jotta voit valita parhaan lainaehtosi.
 • Unohda pitkät neuvottelut ja monimutkaiset hakemusprosessit – me hoidamme kaiken puolestasi.
 • Astu askeleesi kohti unelmiesi autoa ja aja sen ratin taakse entistä nopeammin.

Autolainan kilpailutus muutamassa minuutissa

Autolainan kilpailuttaminen voi olla haastavaa ja aikaavievää. On vaikeaa vertailla eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjouksia ja löytää paras mahdollinen lainaehto. Banke.fi ratkaisee nämä kipukohdat puolestasi, jotta voit keskittyä unelmiesi auton hankintaan.

 • Säästä aikaa ja vaivaa kilpailuttamalla autolainasi yhdessä paikassa – Banke.fi:ssä.
 • Vertaile useita tarjouksia eri luotonantajilta ja valitse juuri sinulle sopiva vaihtoehto.
 • Ei enää turhaa pähkäilyä koroista, takaisinmaksuajoista tai lisäkuluista – me hoidamme sen puolestasi.
 • Luota asiantuntijoidemme osaamiseen ja löydä parhaat mahdolliset ehdot autolainallesi.

Turvallista ja luotettavaa autolainan kilpailuttamista

Banke.fi tarjoaa sinulle turvallisen ja luotettavan tavan kilpailuttaa autolainasi. Yhteistyömme finanssivalvonnan hyväksymien pankkien ja rahoitusyhtiöiden kanssa takaa sinulle parhaat mahdolliset tarjoukset.

 • Turvallisuus on meille ensisijainen tavoite – henkilötietosi käsitellään luottamuksellisesti ja ovat suojattuja.
 • Käytössämme on laaja verkosto luotonantajia, joten voit luottaa saavasi kilpailukykyisiä tarjouksia.
 • Asiantunteva asiakaspalvelumme on aina valmiina auttamaan ja tukemaan sinua koko prosessin ajan.

Rahoita unelmiesi auto edullisesti

On aika astua unelmiesi auton ratin taakse. Kilpailuta autolainasi Banke.fi:n avulla ja anna meidän auttaa sinua matkalla kohti unelma-autoasi. Täytä hakemus ja aloita unelmiesi autoilun prosessi jo tänään!

Autolainan käsite

Autolaina on laina, joka on tarkoitettu auton ostamiseen. Autolainaa voi hakea sekä pankista että rahoitusyhtiöltä. Autolainan määrä voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Autolainan takaisinmaksuaika on yleensä muutamasta vuodesta jopa kymmeneen vuoteen asti.

Autolainan tyypit

Autolainoja on kahta tyyppiä: vakuudellinen ja vakuudeton. Vakuudellinen autolaina vaatii lainalle vakuuden, joka voi olla esimerkiksi ostettava auto. Vakuudellinen autolaina on yleensä halvempi kuin vakuudeton autolaina, sillä lainanantaja voi periä vakuuden avulla lainan takaisin, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitusti.

Vakuudeton autolaina puolestaan ei vaadi lainalle vakuutta, mutta tämä tarkoittaa yleensä korkeampaa korkoa. Vakuudeton autolaina sopii yleensä paremmin pienempiin lainamääriin.

Autolainan korko

Autolainan korko määräytyy yleensä lainan määrän ja takaisinmaksuajan perusteella. Vakuudellinen autolaina on yleensä halvempi kuin vakuudeton autolaina, sillä vakuudellisessa autolainassa pankilla on pienempi riski. Autolainan korko voi myös vaihdella sen mukaan, millaisen auton haluat ostaa.

Autolainan vakuudet

Vakuudellinen autolaina vaatii lainalle vakuuden, joka voi olla esimerkiksi ostettava auto. Vakuudellinen autolaina on yleensä halvempi kuin vakuudeton autolaina, sillä lainanantaja voi periä vakuuden avulla lainan takaisin, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitusti. Vakuudettoman autolainan etuna on se, että lainan hakeminen on yleensä helpompaa, sillä sinun ei tarvitse etsiä sopivaa vakuutta.

Autolainan vakuudet voivat vaihdella sen mukaan, minkä tyyppistä autolainaa haet. Vakuudellinen autolaina vaatii aina jonkinlaisen vakuuden, kun taas vakuudeton autolaina ei vaadi vakuutta.

Autolainan hakeminen

Autolainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Tässä osiossa käymme läpi, miten voit hakea autolainaa ja mitä asioita sinun tulee huomioida lainaa hakiessasi.

Lainahakemuksen tekeminen

Autolainan hakeminen alkaa lainahakemuksen tekemisellä. Voit tehdä hakemuksen pankin verkkosivuilla tai mobiilisovelluksessa. Hakemuksessa sinun tulee antaa henkilötietosi, tiedot autosta sekä lainasumma ja -aika.

Lainasumman määrittäminen

Lainasumman määrittäminen on tärkeä osa autolainan hakemista. Lainasumma kannattaa määrittää huolella, jotta se vastaa omaa taloudellista tilannetta ja auton hintaa. Muista myös, että liian suuri lainasumma voi aiheuttaa taloudellisia ongelmia myöhemmin.

Laina-ajan valinta

Laina-aika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän maksat korkoja ja muita kustannuksia. Toisaalta lyhyt laina-aika nostaa kuukausierää ja voi aiheuttaa taloudellista rasitetta. Valitse siis laina-aika huolella.

Kuukausierän laskeminen

Kuukausierän laskeminen auttaa sinua arvioimaan, kuinka paljon lainan lyhennykset vievät kuukausittaisista tuloistasi. Voit käyttää pankin verkkosivuilla olevaa lainalaskuria, joka auttaa sinua laskemaan kuukausierän eri laina-aikojen ja lainasummien mukaan.

Autolainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, kun tiedät mitä asioita tulee huomioida. Muista määrittää lainasumma ja -aika huolella ja laskea kuukausierä tarkasti.

Autolainan Kustannukset

Autolainan kustannukset koostuvat useista eri tekijöistä, kuten todellisesta vuosikorosta, avausmaksusta, tilinhoitomaksusta, marginaalista ja Euriborista. Näiden tekijöiden ymmärtäminen auttaa sinua vertailemaan eri autolainojen kustannuksia ja valitsemaan sopivimman vaihtoehdon.

Todellinen vuosikorko

Todellinen vuosikorko on autolainan tärkein tekijä, jonka avulla voit vertailla eri lainojen kokonaiskustannuksia. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki autolainaan liittyvät kustannukset, kuten koron, avausmaksun ja tilinhoitomaksun. Mitä korkeampi todellinen vuosikorko on, sitä enemmän maksat lainan kokonaiskustannuksia.

Avausmaksu ja tilinhoitomaksu

Avausmaksu ja tilinhoitomaksu ovat autolainan perusmaksuja. Avausmaksu peritään yleensä lainan avaamisesta ja tilinhoitomaksu puolestaan jokaisesta lainan lyhennyksestä. Nämä maksut vaihtelevat eri lainoissa, ja ne voivat vaikuttaa merkittävästi autolainan kokonaiskustannuksiin.

Marginaali ja Euribor

Marginaali ja Euribor ovat korkokannan tekijöitä, jotka vaikuttavat autolainan korkoon. Marginaali on pankin voittomarginaali, joka lisätään Euribor-korkoon. Euribor puolestaan on Euroopan rahamarkkinoiden viitekorko, joka määräytyy markkinoiden kysynnän ja tarjonnan perusteella. Marginaalin ja Euriborin yhteisvaikutus määrää autolainan koron suuruuden.

Ymmärtämällä nämä autolainan kustannustekijät voit vertailla eri lainojen kustannuksia ja valita itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Muista aina tarkistaa autolainan todellinen vuosikorko ja vertailla eri lainojen kokonaiskustannuksia ennen lainan hakemista.

Autolainan takaisinmaksu

Kun otat autolainan, sinun on maksettava se takaisin sovitun ajan kuluessa. Takaisinmaksuaika riippuu siitä, kuinka suuren lainan otit ja millaisen takaisinmaksusuunnitelman valitsit. Autolainan takaisinmaksu suoritetaan yleensä kuukausittaisissa tasaerissä, jotka sisältävät lainan lyhennyksen, koron ja tilinhoitomaksun.

Takaisinmaksuaika

Autolainan takaisinmaksuaika vaihtelee lainan suuruuden mukaan. Yleensä takaisinmaksuaika on 2-10 vuotta. Lainan takaisinmaksuaika vaikuttaa siihen, kuinka paljon maksat lainasta korkoineen ja kuluineen.

Osamaksu

Auton ostaminen osamaksulla tarkoittaa, että maksat autosta tietyn summan etukäteen ja loput summan kuukausittaisissa erissä sovitun ajan kuluessa. Osamaksu on yksi tapa rahoittaa auton osto. Osamaksussa takaisinmaksuaika on yleensä 1-5 vuotta.

Kokonaiskustannukset

Autolainan kokonaiskustannukset koostuvat lainan korosta, tilinhoitomaksusta ja mahdollisista muista kuluista. Kokonaiskustannukset riippuvat lainan suuruudesta, takaisinmaksuajasta ja korkotasosta. Ennen autolainan ottamista on hyvä vertailla eri lainantarjoajien tarjouksia ja laskea lainan kokonaiskustannukset. Voit käyttää lainalaskuria apuna sopivan lainan määrän laskemiseen.

Muista, että autolainan takaisinmaksu on vakava sitoumus. Ennen autolainan ottamista kannattaa harkita tarkkaan omaa maksukykyäsi ja varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

Autolainojen vertailu

Autolainojen vertailu on tärkeä askel, kun olet ostamassa uutta autoa. Vertailu auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen ja säästämään rahaa. Tässä osiossa käymme läpi autolainojen vertailun tärkeimmät asiat.

Autolainalaskurin käyttö

Autolainalaskuri on kätevä työkalu, joka auttaa sinua arvioimaan kuukausittaisen maksuerän suuruuden ja lainan kokonaiskustannukset. Laskurin käyttö on helppoa, syötä vain tarvittavat tiedot, kuten lainan määrä, laina-aika ja korko, ja saat laskelman välittömästi.

Autolainalaskurin avulla voit vertailla eri lainatarjouksia ja arvioida, miten eri lainaehdot vaikuttavat maksuerän suuruuteen ja kokonaiskustannuksiin. Muista kuitenkin, että laskurin antamat tiedot ovat vain suuntaa-antavia. Todelliset lainaehdot voivat poiketa laskurin antamista tiedoista.

Kilpailuttaminen

Autolainojen kilpailuttaminen on tärkeä osa autolainojen vertailua. Kilpailuttamalla voit löytää parhaan mahdollisen tarjouksen ja säästää rahaa. Kilpailuttaminen on helppoa, voit kilpailuttaa lainasi useilla eri tavoilla.

Voit kilpailuttaa autolainan esimerkiksi vertailemalla eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamia lainoja. Vertailu on helppoa, sillä useat palvelut tarjoavat kattavia vertailuja eri lainoista. Voit myös käyttää kilpailutuspalveluja, jotka kilpailuttavat lainasi puolestasi.

Muista kuitenkin, että kilpailuttaminen ei aina takaa halvinta lainaa. Lainan kokonaiskustannukset riippuvat monista tekijöistä, kuten lainan määrästä, laina-ajasta ja koroista. Siksi on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia ja arvioida, mikä tarjous sopii sinulle parhaiten.

Toivottavasti tämä osio auttoi sinua ymmärtämään autolainojen vertailun tärkeimmät asiat. Muista vertailla eri lainatarjouksia ja kilpailuttaa lainasi, jotta löydät parhaan mahdollisen tarjouksen.

Auton hankinta

Auton hankinta on yksi suurimmista investoinneista, jonka voit tehdä. Autolaina on yleinen tapa rahoittaa auton hankinta. Tässä osiossa käymme läpi kaksi yleistä tapaa rahoittaa auton hankinta: käsirahan maksaminen ja autoleasing.

Käsirahan maksaminen

Käsirahan maksaminen on yleinen tapa rahoittaa auton hankinta. Käsiraha on summa, jonka maksat auton myyjälle auton oston yhteydessä. Käsirahan suuruus vaihtelee yleensä 10-30% auton hinnasta. Käsirahan maksaminen pienentää autolainan määrää ja siten myös kuukausierän suuruutta.

Autoleasing

Autoleasing on toinen tapa rahoittaa auton hankinta. Autoleasing tarkoittaa auton vuokraamista tietyn ajanjakson ajaksi. Autoleasing-sopimuksessa sovitaan auton vuokrahinnasta ja vuokra-ajasta. Autoleasing-sopimus voi olla joko avoin tai suljettu. Avoin sopimus tarkoittaa sitä, että auton arvo määritellään sopimuksen päättyessä ja erotus maksetaan vuokraajan ja vuokralleantajan välillä. Suljettu sopimus tarkoittaa sitä, että auton arvo määritellään sopimuksen alussa ja vuokraaja maksaa vain auton arvon ja vuokra-ajan mukaisen vuokran.

Autoleasing-sopimuksen etuna on, että kuukausittaiset maksut ovat yleensä pienemmät kuin autolainan kuukausierät. Autoleasing-sopimus voi olla myös verotuksellisesti edullisempi kuin autolaina.

Yhteenvetona, auton hankintaan on useita tapoja, joista kaksi yleisintä ovat käsirahan maksaminen ja autoleasing. Käsirahan maksaminen pienentää autolainan määrää ja autoleasingin etuna on yleensä pienemmät kuukausimaksut.

Autolainan ehdot

Autolaina on yksi tapa rahoittaa auton hankinta. Lainan myöntäminen edellyttää kuitenkin tiettyjä ehtoja, jotka sinun tulee täyttää. Tässä osiossa käsitellään autolainan ehtoja, jotka koskevat luottotietojen tarkistusta ja takaajan valintaa.

Luottotietojen tarkistus

Autolainan myöntäjä tarkistaa aina luottotietosi ennen lainan myöntämistä. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee olla hoitanut aikaisemmat lainasi ajallaan ja ilman maksuhäiriöitä. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, voi se vaikuttaa negatiivisesti lainan saamiseen.

Luottotietojen tarkistus on yleinen käytäntö kaikissa lainanmyöntäjissä, joten on tärkeää pitää huolta omista luottotiedoistaan. Voit tarkistaa omat luottotietosi esimerkiksi Suomen Asiakastiedon tai Bisnoden palveluista.

Takaajan valinta

Jos sinulla ei ole tarvittavia vakuuksia tai takaajia, voi autolainan saaminen olla hankalaa. Takaaja on henkilö, joka takaa lainan maksun, jos et itse pysty sitä hoitamaan. Takaajaksi voi toimia esimerkiksi perheenjäsen tai ystävä.

Takaajan valinnassa on tärkeää valita henkilö, jolla on riittävät taloudelliset edellytykset takauksen hoitamiseen. Takaajan tulee myös olla luotettava henkilö, joka ymmärtää vastuunsa takauksen antajana.

On tärkeää huomata, että takaajalla on suuri vastuu lainan takaisinmaksusta, ja hän voi joutua maksamaan lainan takaisin kokonaisuudessaan, jos lainanottaja ei pysty sitä hoitamaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että autolainan ehdot ovat tärkeitä huomioida ennen lainan hakemista. Huolellinen lainan suunnittelu ja tarvittavien ehtojen täyttäminen auttavat varmistamaan lainan myöntämisen ja sen takaisinmaksun sujuvuuden.

Autolainan tarjoajat

Autolainan tarjoajia on monia erilaisia, ja valinnan tekeminen voi olla haastavaa. Tärkeintä on löytää autolainan tarjoaja, joka tarjoaa sinulle sopivan lainan, jossa on kohtuullinen korko ja joustavat maksuehdot. Tässä osiossa käymme läpi kaksi suosittua autolainan tarjoajaa, Osuuspankin ja OP asiakkaana.

Osuuspankki

Osuuspankki on yksi Suomen suurimmista pankeista ja tarjoaa monipuolisia rahoituspalveluita, mukaan lukien autolainoja. Osuuspankin autolainan avulla voit rahoittaa uuden tai käytetyn auton ostamisen joustavasti ja edullisesti. Voit hakea autolainaa verkossa tai käymällä lähimmässä Osuuspankin konttorissa.

Osuuspankin autolaina on vakuudellinen laina, jossa autosi toimii vakuutena. Lainan korko määräytyy markkinakoron ja asiakkaan maksukyvyn perusteella. Lainan maksimimäärä on 50 000 euroa ja maksuaika voi olla jopa 10 vuotta. Voit myös valita joustavan lyhennysvapaan kuukauden kerran vuodessa.

OP Asiakkaana

OP on toinen suosittu autolainan tarjoaja Suomessa. OP autolainan avulla voit rahoittaa uuden tai käytetyn auton ostamisen joustavasti ja edullisesti. Voit hakea autolainaa verkossa tai käymällä lähimmässä OP konttorissa.

OP autolaina on vakuudellinen tai vakuudeton laina. Vakuudellisen autolainan korko on yleensä hieman edullisempi kuin vakuudettoman autolainan korko. Lainan maksimimäärä on 50 000 euroa ja maksuaika voi olla jopa 10 vuotta. Voit myös valita joustavan lyhennysvapaan kuukauden kerran vuodessa.

Jos olet OP asiakas, voit saada autolainaa edullisemmin. OP asiakkaana voit myös saada muita etuja, kuten alennuksia vakuutuksista ja palveluista.

Autolainan hinnoittelu

Autolainan hinnoittelu koostuu monesta eri tekijästä, kuten koroista ja muista kuluista. Lainan korko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Korko määräytyy usein asiakaskohtaisesti, ja se voi vaihdella huomattavasti eri lainantarjoajien välillä.

Lisäksi lainan hinnoitteluun vaikuttaa myös lainan avausmaksu ja kuukausittainen tilinhoitomaksu. Nämä kulut vaihtelevat eri lainantarjoajien välillä, ja niiden suuruus kannattaa tarkistaa ennen lainan hakemista.

On tärkeää huomioida, että lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan kokonaiskustannuksista. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kulut, kuten korkomenot, avausmaksun ja tilinhoitomaksut. Siksi todellinen vuosikorko on paras tapa vertailla eri lainantarjoajien lainojen kustannuksia keskenään.

Kannattaa myös huomioida, että lainan korko voi vaihdella laina-aikana. Jos korkotaso nousee, myös lainan kuukausierä voi nousta. Siksi on tärkeää varmistaa, että oma taloustilanne kestää mahdolliset korkojen nousut ennen lainan hakemista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että autolainan hinnoitteluun vaikuttaa useita eri tekijöitä, kuten korko, avausmaksu ja tilinhoitomaksut. Lainan todellinen vuosikorko on paras tapa vertailla eri lainantarjoajien lainojen kustannuksia keskenään. Ennen lainan hakemista kannattaa varmistaa, että oma taloustilanne kestää mahdolliset korkojen nousut laina-aikana.

Auton omistajuus ja rahoitus

Auton omistajuus on tärkeä asia ottaa huomioon, kun harkitset autolainan ottamista. Autolainan yhteydessä auton omistajuus voi pysyä rahoitusyhtiöllä, kunnes olet maksanut viimeisenkin osamaksuerän. Tämä tarkoittaa sitä, että et voi myydä tai vaihtaa autoa ennen kuin olet maksanut autolainan kokonaan pois.

Pankit ja rahoitusyhtiöt tekevät yhteistyötä autoliikkeiden kanssa, joten usein rahoitussopimus on mahdollista solmia suoraan liikkeessä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ostaa auton samalla kertaa kun otat autolainan.

Auton omistajuus voi siirtyä sinulle heti, kun lainapaperit ovat allekirjoitettu, jos otat autolainan pankista. Autorahoituksen kohdalla auton omistajuus siirtyy osapuolelta toiselle vasta, kun viimeinen maksuerä on suoritettu.

Ajoneuvorahoitus on yleensä tarkoitettu käytettyjen autojen rahoittamiseen. Ajoneuvorahoituksen yhteydessä auton omistajuus siirtyy sinulle heti, kun olet maksanut auton kokonaan pois. Ajoneuvorahoitus on yleensä vakuudellinen laina, jossa auton vakuusarvo määrittää lainan suuruuden ja koron.

On tärkeää ottaa huomioon auton omistajuus ja rahoitus ennen autolainan ottamista. Tämä auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä ja varmistamaan, että olet tietoinen kaikista autolainan ehtoihin liittyvistä seikoista.

Autolainan tyypit

Kun harkitset autolainan ottamista, sinun tulee tietää erilaiset autolainavaihtoehdot, joista voit valita. Alla on esitelty tavallisimmat autolainatyypit, joita voit harkita.

Vakuudeton autolaina

Vakuudettomassa autolainassa et tarvitse auton ostoa varten erityistä vakuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit ottaa lainaa ilman, että sinun tarvitsee antaa esimerkiksi omaisuutta pantiksi. Vakuudeton autolaina on yleensä helpompi saada kuin vakuudellinen autolaina, mutta sen korko voi olla hieman korkeampi.

Auton osamaksu

Auton osamaksu on hyvä vaihtoehto, jos haluat maksaa auton ostohinnan pienemmissä erissä. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat auton hinnan kuukausittain sovitun ajanjakson ajan. Osamaksu on yleensä vakuudeton, mutta sen korko voi olla hieman korkeampi kuin vakuudellisessa autolainassa.

Vakuudellinen autolaina

Vakuudellisessa autolainassa sinun tulee antaa jokin omaisuus pantiksi, kuten esimerkiksi asunto tai muu kiinteistö. Tämä takaa sen, että lainanantajalla on vakuus lainalle, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin sovitussa ajassa. Vakuudellinen autolaina voi olla hieman halvempi kuin vakuudeton autolaina tai auton osamaksu.

Leasing

Leasing on auton vuokrausta, jossa maksat kuukausittain vuokraa autosta. Leasing-sopimukseen sisältyy yleensä myös huolto- ja korjauskulut. Leasing-sopimuksen ehtoihin kannattaa tutustua tarkasti, sillä sopimus voi sisältää esimerkiksi kilometrirajoituksia tai muita rajoituksia.

Yhteenveto

Kun harkitset autolainan ottamista, sinun tulee tietää erilaiset autolainavaihtoehdot, joista voit valita. Vakuudeton autolaina on helppo saada, mutta sen korko voi olla hieman korkeampi. Auton osamaksu on hyvä vaihtoehto, jos haluat maksaa auton ostohinnan pienemmissä erissä. Vakuudellinen autolaina voi olla hieman halvempi kuin vakuudeton autolaina tai auton osamaksu. Leasing on myös vaihtoehto, jota kannattaa harkita.

Joustoluoton ja kulutusluottojen vertailu

Kun harkitset autolainan ottamista, sinun on päätettävä, haluatko joustoluoton vai kulutusluoton. Joustoluotto on jatkuvakäyttöinen luotto, joka tarjoaa joustavuutta maksujen suhteen. Toisin kuin kulutusluotto, joustoluottoa voi käyttää uudelleen ja uudelleen sen takaisinmaksun jälkeen.

Joustoluoton ja kulutusluoton välillä on eroja, jotka on otettava huomioon. Joustoluotto on yleensä kalliimpi kuin kulutusluotto, koska se tarjoaa enemmän joustavuutta. Joustoluoton korko on yleensä korkeampi kuin kulutusluoton korko, ja se voi myös sisältää muita maksuja, kuten nostopalkkioita.

Kulutusluotto on yksinkertaisempi vaihtoehto, joka sopii paremmin niille, jotka tarvitsevat tietyn summan rahaa ja haluavat maksaa sen takaisin tietyn ajan kuluessa. Kulutusluotto on yleensä halvempi kuin joustoluotto, koska se ei tarjoa yhtä paljon joustavuutta.

Kun vertaat joustoluottoja ja kulutusluottoja, sinun tulee kiinnittää huomiota seuraaviin tekijöihin:

 • Korko: Vertaa joustoluoton ja kulutusluoton korkoja keskenään ja valitse halvempi vaihtoehto.
 • Maksut: Tarkista joustoluoton ja kulutusluoton mahdolliset maksut, kuten nostopalkkiot ja tilinhoitomaksut.
 • Joustavuus: Jos tarvitset joustavuutta maksujen suhteen, joustoluotto voi olla parempi vaihtoehto. Jos taas tarvitset tietyn summan rahaa ja haluat maksaa sen takaisin tietyn ajan kuluessa, kulutusluotto voi olla parempi vaihtoehto.

Yhteenvetona voit todeta, että joustoluotto sopii niille, jotka tarvitsevat joustavuutta maksujen suhteen, kun taas kulutusluotto sopii paremmin niille, jotka tarvitsevat tietyn summan rahaa ja haluavat maksaa sen takaisin tietyn ajan kuluessa. Kun vertaat joustoluottoja ja kulutusluottoja, kannattaa kiinnittää huomiota korkoon, mahdollisiin maksuihin ja joustavuuteen.

Lainamäärä ja maksuerien lukumäärä

Kun haet autolainaa, sinun on päätettävä, kuinka paljon haluat lainata ja kuinka monta maksuerää haluat maksaa takaisin. Lainamäärä ja maksuerien lukumäärä vaikuttavat suoraan lainan kokonaiskustannuksiin ja kuukausittaisiin maksuihin. Siksi on tärkeää harkita huolellisesti, kuinka paljon rahaa tarvitset ja kuinka nopeasti haluat maksaa takaisin.

Lainamäärä riippuu useista tekijöistä, kuten auton hinnasta, omaisuuden ja velkojen määrästä, tulotasosta ja luottotiedoista. Useimmat pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat autolainoja, jotka vaihtelevat muutamasta tuhannesta eurosta jopa 100 000 euroon asti. On tärkeää muistaa, että mitä suurempi lainamäärä, sitä suuremmat ovat korkokulut ja muut maksut.

Maksuerien lukumäärä määrittää, kuinka monta kuukausittaista maksua sinun on tehtävä takaisinmaksun aikana. Tyypillisesti autolainoissa on maksuerien lukumäärä välillä 12-84 kuukautta. Mitä pidempi maksuaika, sitä pienemmät ovat kuukausittaiset maksut, mutta sitä suuremmat ovat kokonaiskustannukset. Toisaalta, lyhyempi maksuaika tarkoittaa suurempia kuukausittaisia maksuja, mutta pienempiä kokonaiskustannuksia.

Kannattaa harkita huolellisesti, kuinka paljon voit varata kuukausittain autolainan takaisinmaksuun. On tärkeää löytää tasapaino lainamäärän, maksuerien lukumäärän ja kuukausittaisten maksujen välillä, jotta voit maksaa takaisin lainan ilman taloudellisia ongelmia.

Autolainat ja henkilöasiakkaat

Kun haaveilet omasta autosta, autolaina on yksi vaihtoehto rahoittaa auton hankinta. Autolainaa voit hakea pankista, ja se voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton.

Vakuudellisessa autolainassa auton ostohinta toimii lainan vakuutena. Vakuudellisen autolainan korko on yleensä matalampi kuin vakuudettomassa autolainassa. Vakuudellisen autolainan saaminen edellyttää kuitenkin, että sinulla on tarpeeksi arvokas omaisuus, jota voit käyttää vakuutena.

Vakuudettomassa autolainassa et tarvitse lainalle vakuutta. Vakuudettoman autolainan korko on yleensä korkeampi kuin vakuudellisessa autolainassa, sillä lainanantaja ei voi käyttää mitään omaisuuttasi vakuutena.

Autolainojen korko vaihtelee pankista toiseen ja riippuu myös lainan määrästä ja takaisinmaksuajasta. Autolainan korko voi olla kiinteä tai vaihtuva. Kiinteä korko tarkoittaa, että korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihtuvassa korossa korko voi muuttua laina-ajan aikana.

Autolainan lisäksi voit hakea myös autoleasingia tai auton osamaksurahoitusta. Autoleasingissa auto vuokrataan sinulle tietyn ajanjakson ajaksi, jonka jälkeen voit joko palauttaa auton tai ostaa se itsellesi. Auton osamaksurahoitus tarkoittaa sitä, että maksat autosta kuukausittain tietyn summan, kunnes koko laina on maksettu takaisin.

Muista vertailla eri pankkien tarjoamia autolainavaihtoehtoja ennen lainan hakemista. Näin voit löytää itsellesi sopivimman ja edullisimman autolainan.

Euriborkorko ja luoton Korko

Kun haet autolainaa, sinun on hyvä tietää, että lainan korko muodostuu useista eri tekijöistä. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on euriborkorko, joka on euroalueen rahamarkkinoiden viitekorko. Euriborkorko ilmaisee, millä hinnalla suuret pankit antavat toisilleen euromääräisiä luottoja. Euriborkorot noteerataan eripituisille jaksoille, esimerkiksi 12 kk, 6 kk ja 3 kk välein.

Kun haet autolainaa, sinun kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millä euriborkoron jaksolla lainan korko lasketaan. Useimmiten autolainojen korko lasketaan 12 kk euriborkoron perusteella, mutta myös muita jaksoja käytetään. Jos euriborkorko nousee, myös lainan korko nousee.

Lainan korko muodostuu myös muista tekijöistä kuin euriborkorosta. Lainan korkoon vaikuttavat esimerkiksi lainan suuruus, laina-aika, lainan vakuudet ja lainanhakijan taloudellinen tilanne. Lainan korko voi olla kiinteä tai vaihteleva. Kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihteleva korko voi muuttua esimerkiksi euriborkoron muutosten mukaan.

Kun haet autolainaa, sinun kannattaa vertailla eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamia lainoja ja niiden korkoja. Muista myös, että lainan korko ei ole ainoa kustannus, joka tulee huomioida. Lainan kustannuksiin vaikuttavat myös esimerkiksi avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut kulut.

Edullisin autolaina

Kun etsit autolainaa, haluat löytää edullisimman vaihtoehdon. Edullinen autolaina on sellainen, jossa korot ja kulut ovat mahdollisimman alhaiset. Voit kilpailuttaa autolainat eri pankeissa ja rahoitusyhtiöissä löytääksesi edullisimman autolainan.

Autolainan hinta koostuu useista eri tekijöistä, kuten korko, laina-aika ja mahdolliset muut kulut. Edullisin autolaina on sellainen, jossa kaikki nämä tekijät ovat mahdollisimman edullisia.

Kun etsit edullista autolainaa, kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja. Voit käyttää esimerkiksi autolainalaskuria, jossa voit laskea lainan kokonaiskustannukset eri laina-aikojen ja korkojen avulla. Voit myös kilpailuttaa autolainat eri pankeissa ja rahoitusyhtiöissä löytääksesi edullisimman autolainan.

Muista kuitenkin, että edullisin autolaina ei välttämättä ole aina se paras vaihtoehto. Sinun tulee myös arvioida lainan sopivuutta omaan taloudelliseen tilanteeseesi ja tarpeisiisi.

Autokaupat ja autolainat

Kun olet löytänyt unelmiesi auton, seuraava askel on autolainan hankkiminen. Autolaina voi olla tarpeellinen, sillä harvalla meistä on varaa maksaa auton hintaa kerralla. Onneksi autolainan hakeminen on helppoa ja nopeaa.

Ennen kuin haet autolainaa, kannattaa tutustua eri lainavaihtoehtoihin. Autolainan korko voi vaihdella suuresti eri lainanantajien välillä, joten kilpailuttaminen kannattaa. Lisäksi voit valita vakuudellisen tai vakuudettoman autolainan tai auton osamaksurahoituksen.

Vakuudellinen autolaina tarkoittaa sitä, että lainalle on asetettu vakuus, esimerkiksi auto tai kiinteistö. Vakuudettomassa autolainassa ei ole vakuutta, mutta sen sijaan lainan korko on yleensä hieman korkeampi. Auton osamaksurahoitus tarkoittaa sitä, että maksat auton ostohinnan kuukausittaisissa erissä.

Autolainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit hakea autolainaa verkossa tai käydä henkilökohtaisesti lainanantajan konttorissa. Autolainan hakemiseen tarvitset yleensä henkilö- ja taloustietoja, kuten palkkatodistuksen ja verotustiedot.

Kun olet saanut autolainapäätöksen, voit tehdä autokaupat ja ostaa unelmiesi auton. Muista kuitenkin, että autolaina on sitova sopimus, joten varmista ennen lainan ottamista, että pystyt maksamaan kuukausittaiset erät ajallaan.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on autolainan korko?

Autolainan korko vaihtelee pankista toiseen ja riippuu useista tekijöistä, kuten lainan määrästä, takaisinmaksuajasta ja vakuuksista. Usein vakuudellinen laina on halvempi kuin vakuudeton laina. Kannattaa vertailla eri pankkien tarjoamia korkoja ennen lainan hakemista.

Mistä kannattaa hakea autolainaa?

Autolainaa kannattaa hakea useammasta pankista ja vertailla eri vaihtoehtoja. Voit tutustua eri pankkien tarjontaan heidän verkkosivuillaan tai käydä keskustelemassa asiasta pankin asiantuntijan kanssa. Voit myös käyttää verkkolaskureita, joiden avulla voit arvioida lainan kustannuksia ja maksueriä.

Miten autolainan takaisinmaksu tapahtuu?

Autolainan takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausittain tasaerissä, joissa on sekä lainan pääoman lyhennys että korko. Takaisinmaksuaika riippuu lainan määrästä ja sovitusta maksusuunnitelmasta. Kannattaa varmistaa maksusuunnitelman realistisuus omaan taloustilanteeseen nähden.

Onko autolainan vakuus pakollinen?

Autolainan vakuus ei ole aina pakollinen, mutta se voi vaikuttaa lainan korkoon ja maksuaikaan. Vakuus voi olla esimerkiksi ostettava auto tai muu omaisuus. Vakuudellinen laina voi olla halvempi kuin vakuudeton laina, mutta vakuuden antaminen voi myös olla riskialtista.

Mikä on autolainan enimmäismäärä?

Autolainan enimmäismäärä riippuu pankista ja asiakkaan taloudellisesta tilanteesta. Useimmiten autolainan enimmäismäärä on noin 50 000 – 60 000 euroa, mutta joissain tapauksissa lainaa voi saada enemmänkin. Lainan määrä kannattaa aina suunnitella huolella omaan taloustilanteeseen nähden.

Miten autolainan saaminen vaikuttaa luottotietoihin?

Autolainan hakeminen ja saaminen vaikuttaa luottotietoihin, mutta vain jos lainan takaisinmaksu viivästyy tai jää kokonaan maksamatta. Luottotietojen menettäminen voi vaikeuttaa esimerkiksi asunnon vuokraamista tai uuden lainan saamista. Siksi on tärkeää varmistaa, että oma taloustilanne kestää lainan takaisinmaksun ennen lainan hakemista.