Suomen pankit vertailu

Suomen pankit vertailussa. Lue lisätietoja Suomen pankeista.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Suomen Pankit

Suomen pankkijärjestelmä on hyvin kehittynyt ja monipuolinen. Suomessa toimii useita pankkeja, jotka tarjoavat monenlaisia rahaan liittyviä palveluita, kuten pankkitilejä, lainoja, kulutusluottoja, sijoituspalveluita ja luottokortteja. Pankkien kautta voi myös sijoittaa osakkeisiin ja rahastoihin. Pankit tarjoavat myös sijoitusneuvontaa.

Suomen pankkijärjestelmä on turvallinen ja luotettava. Pankit toimivat Suomessa Finanssivalvonnan valvonnan alla ja ne ovat sitoutuneet noudattamaan tiukkoja sääntöjä ja määräyksiä. Tämä takaa sen, että asiakkaiden rahat ja tiedot ovat turvassa.

Suomessa pankkien palvelumaksut vaihtelevat pankista riippuen. Pankit nimittäin haluavat pitää asiakkaansa, joten ne voivat pyrkiä tekemään sinulle paremman tarjouksen kuin uusi pankki. Kannattaa kuitenkin kilpailuttaa pankit ajoittain, sillä näin voit löytää edullisemman vaihtoehdon.

Suomessa toimivat pankit

Suomessa toimii useita pankkeja, jotka voidaan jakaa kahteen pääryhmään: kaupallisiin pankkeihin ja säästöpankkeihin. Kaupalliset pankit ovat yleensä suurempia ja tarjoavat laajemman valikoiman palveluita, kun taas säästöpankit ovat yleensä pienempiä ja keskittyvät enemmän paikallisiin asiakkaisiin.

Kaupalliset Pankit

Suomen kaupallisista pankeista tunnetuimpia ovat Nordea, Danske Bank ja OP-ryhmä. Nämä pankit tarjoavat laajan valikoiman palveluita, kuten pankkitilejä, lainoja, sijoituspalveluita ja luottokortteja.

Säästöpankit

Säästöpankit ovat yleensä pienempiä pankkeja, jotka keskittyvät enemmän paikallisiin asiakkaisiin. Tunnetuimpia säästöpankkeja ovat Aktia, Säästöpankki ja POP Pankki. Nämä pankit tarjoavat yleensä samoja palveluita kuin kaupalliset pankit, mutta keskittyvät enemmän paikallisiin asiakkaisiin.

Osuuspankit

Osuuspankit ovat erityinen pankkiryhmä Suomessa, joka tarjoaa pankkipalveluita paikallisille osuuspankkien jäsenille. Osuuspankit ovat yleensä pienempiä kuin kaupalliset pankit, mutta tarjoavat samoja palveluita. Suomessa toimii yli 150 osuuspankkia eri puolilla maata, jotka ovat yhteydessä toisiinsa Osuuspankkien Keskuspankin kautta.

Suomen pankkien palvelut

Pankit Suomessa tarjoavat laajan valikoiman palveluita henkilö- ja yritysasiakkaille. Tässä osiossa käymme läpi yleisimmät palvelut, joita suomalaiset pankit tarjoavat.

Henkilöasiakkaat

Henkilöasiakkaat voivat hyödyntää pankkien monipuolisia palveluita, kuten maksuliikennepalveluita, säästötilejä, lainoja, luottokortteja ja sijoituspalveluita.

Pankit tarjoavat useita erilaisia tilituotteita, kuten käyttötiliä, säästötiliä ja sijoitustiliä. Tilituotteiden ominaisuudet ja hinnat vaihtelevat pankista riippuen, joten kannattaa vertailla eri pankkien tarjontaa ennen päätöksen tekemistä.

Lainojen osalta pankit tarjoavat useita eri vaihtoehtoja, kuten kulutusluottoja, asuntolainoja ja opintolainoja. Kannattaa muistaa, että vaikka pankki myöntäisi lainan, niin lainan korko ja ehdot voivat vaihdella pankista riippuen.

Yritysasiakkaat

Yritysasiakkaat voivat hyödyntää pankkien palveluita esimerkiksi rahoituksen järjestämiseen, maksuliikenteen hoitamiseen ja sijoitustoimintaan.

Pankit tarjoavat yrityksille erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, kuten yritysluottoja ja leasing-palveluita. Lisäksi pankit tarjoavat maksuliikennepalveluita, kuten verkkolaskutus- ja tilisiirtopalveluita, jotka helpottavat yrityksen taloushallinnon hoitamista.

Yritysasiakkaat voivat myös hyödyntää pankkien sijoituspalveluita, kuten osake- ja rahastosijoittamista. Pankit tarjoavat useita eri vaihtoehtoja, jotka sopivat erilaisille sijoittajille ja sijoitustavoitteille.

Yhteenvetona voidaan todeta, että suomalaiset pankit tarjoavat laajan valikoiman palveluita niin henkilö- kuin yritysasiakkaille. Kannattaa vertailla eri pankkien tarjontaa ennen päätöksen tekemistä, jotta löytää itselleen sopivimmat palvelut.

Suomen pankkien sääntely ja valvonta

Suomessa toimivien pankkien toimintaa valvoo Finanssivalvonta, joka on itsenäinen päätöksentekijä, vaikka toimiikin hallinnollisesti Suomen Pankin yhteydessä. Finanssivalvonnan tehtävänä on varmistaa, että rahoitus- ja vakuutusalan toimijat noudattavat hyviä menettelytapoja ja toimivat vakaasti.

Finanssivalvonta valvoo pankkien toimintaa ja varmistaa, että ne noudattavat Suomen lakia ja sääntöjä. Finanssivalvonta myös valvoo pankkien vakavaraisuutta ja riskienhallintaa. Lisäksi Finanssivalvonta valvoo pankkien asiakaspalvelua ja varmistaa, että asiakkaat saavat tarvitsemansa tiedot ja neuvonnan.

Suomen Pankki puolestaan vastaa rahapolitiikasta ja huolehtii Suomen rahapolitiikan yhtenäisyydestä. Suomen Pankki myös valvoo pankkien maksuliikennettä ja vastaa Suomen maksujärjestelmien toiminnasta.

Pankkien toimintaa valvotaan myös EU-tasolla. Euroopan keskuspankki (EKP) vastaa euroalueen rahapolitiikasta ja valvoo euroalueen pankkeja. Suomen Pankki toimii osana EKPä.

Kaikki Suomessa toimivat pankit ovat Finanssivalvonnan valvonnassa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Suomen suosituin pankki?

Suomen suosituin pankki on OP. OP on yli 4 miljoonaa asiakasta ja se on Suomen suurin finanssiryhmä. Toiseksi suurin pankki on Nordea, jolla on noin 1,5 miljoonaa asiakasta.

Mitkä ovat ulkomaiset pankit, jotka toimivat Suomessa?

Suomessa toimii useita ulkomaisia pankkeja, kuten Danske Bank, Handelsbanken ja S-Pankki (joka on osa ruotsalaista S-ryhmää). Myös useat kansainväliset pankit, kuten Citibank ja HSBC, tarjoavat palveluita Suomessa.

Mikä on paras pankki vuonna 2023?

Parasta pankkia on vaikea määrittää, sillä se riippuu asiakkaan tarpeista ja toiveista. Suosittelemme tutustumaan eri pankkien tarjontaan ja vertailemaan niitä keskenään. Banke voi auttaa löytämään sopivan pankin, sillä se kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Millaisia asuntolainoja eri pankeilla on tarjolla?

Eri pankeilla on tarjolla erilaisia asuntolainoja, kuten korkosuojattuja, lyhennysvapaita ja joustoluottoja. Kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja vertailla niitä keskenään. Banke voi auttaa löytämään sopivan asuntolainan, sillä se kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Mitkä ovat netissä toimivat pankit Suomessa?

Suomessa toimii useita nettipankkeja, kuten S-Pankki, Nordea ja OP. Myös useat kansainväliset pankit, kuten Revolut ja N26, tarjoavat palveluita Suomessa.

Onko OP hyvä pankki?

OP on Suomen suurin finanssiryhmä ja sillä on yli 4 miljoonaa asiakasta. Monet asiakkaat ovat tyytyväisiä OP palveluihin ja sen tarjoamaan laajaan palveluvalikoimaan. Kuitenkin jokaisen asiakkaan kannattaa itse tutustua eri pankkien tarjontaan ja vertailla niitä keskenään, jotta löytää juuri itselleen sopivan pankin. Banke voi auttaa löytämään sopivan pankin, sillä se kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.