Auto osamaksulla - Opas auton ostamiseen osamaksulla

Jos harkitset auton ostamista osamaksulla, tässä on joitakin asioita, jotka sinun tulee ottaa huomioon ennen kuin teet päätöksen.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Auto osamaksulla: Yleiskatsaus

Jos harkitset auton ostamista osamaksulla, tässä on joitakin asioita, jotka sinun tulee ottaa huomioon ennen kuin teet päätöksen.

Ensinnäkin, auto osamaksulla tarkoittaa sitä, että et maksa koko auton hintaa kerralla, vaan maksat sen sijaan kuukausittain sovitun ajanjakson ajan. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole tarpeeksi rahaa maksaa auton hintaa kokonaan tai jos haluat pitää rahaa säästössä muuhun elämään.

Toiseksi, osamaksun korko vaihtelee autoliikkeen ja rahoitusyhtiön välillä, joten vertaile eri vaihtoehtoja ennen kuin teet päätöksen. Huomioi myös, että osamaksun korko voi olla korkeampi kuin perinteisen pankkilainan korko.

Kolmanneksi, osamaksu voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat ostaa uuden auton. Usein uusien autojen hinnat ovat korkeammat, mutta osamaksulla voit jakaa maksun useammalle kuukaudelle, jolloin auton ostaminen voi olla helpompaa.

Neljänneksi, kun ostat auton osamaksulla, sinun tulee yleensä maksaa käsiraha. Käsirahan suuruus vaihtelee autoliikkeen mukaan, mutta usein se on noin 10-20% auton hinnasta. Muista, että mitä suurempi käsiraha, sitä pienempi on kuukausittainen maksuerä.

Viidenneksi, kun ostat auton osamaksulla, sinun tulee huomioida, että sinulla on velvollisuus maksaa kuukausittaiset maksut sovitun ajanjakson ajan. Jos et pysty maksamaan kuukausittaista maksua, voit menettää auton ja joutua maksamaan lisämaksuja.

Lopuksi, kun harkitset auton ostamista osamaksulla, muista vertailla eri vaihtoehtoja ja harkitse huolellisesti ennen kuin teet päätöksen. Osamaksu voi olla hyvä vaihtoehto, mutta se ei ole aina paras ratkaisu kaikille.

Kuinka auto osamaksulla toimii?

Auto osamaksulla on yksi yleisimmistä tavoista rahoittaa auton hankinta. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat auton kauppahinnan kuukausierissä sovitun ajanjakson ajan. Tässä osiossa käymme läpi, kuinka auto osamaksulla toimii ja mitä sinun tulee ottaa huomioon ennen kuin teet päätöksen.

Osamaksun periaate

Osamaksurahoitus tarkoittaa sitä, että auton kauppahinta jaetaan pienempiin osiin, jotka maksat kuukausittain sovitun ajanjakson ajan. Kuukausierän suuruus määräytyy auton kauppahinnan, käsirahan, rahoitusyhtiön korkotason ja maksuajan mukaan.

Käsiraha

Useimmiten auton ostajalta vaaditaan käsirahaa, joka voi olla esimerkiksi 10-30% auton kauppahinnasta. Käsirahan suuruus vaikuttaa kuukausierän suuruuteen ja maksuajan pituuteen.

Maksuaika

Maksuaika eli osamaksun kesto voi vaihdella yhdestä kuuteen vuoteen. Maksuajan pituus vaikuttaa kuukausierän suuruuteen. Mitä pidempi maksuaika, sitä pienempi kuukausierä, mutta samalla myös enemmän maksettavaa korkokuluja.

Korko

Osamaksun korko vaihtelee rahoitusyhtiöittäin ja myös autoliikkeittäin. Korko voi olla kiinteä tai vaihtuva koko maksuajan ajan. Kiinteä korko tarkoittaa sitä, että korko pysyy samana koko maksuajan ajan, kun taas vaihtuva korko voi muuttua maksuajan aikana.

Kuukausierän suuruus

Kuukausierän suuruus määräytyy auton kauppahinnan, käsirahan, maksuajan ja korkotason mukaan. Mitä suurempi auton kauppahinta, sitä suurempi kuukausierä. Käsiraha pienentää kuukausierän suuruutta ja maksuajan pituus vaikuttaa myös kuukausierän suuruuteen.

Lopuksi

Auto osamaksulla on yksi tapa rahoittaa auton hankinta. Ennen kuin teet päätöksen, kannattaa vertailla eri rahoitusvaihtoehtoja ja miettiä omaa taloudellista tilannetta. Muista myös ottaa huomioon käsirahan suuruus, maksuajan pituus, korko ja kuukausierän suuruus.

Auto osamaksulla: Edut ja Haitat

Auto osamaksulla on yksi tapa hankkia auto, jos et halua maksaa koko summaa kerralla. Osamaksulla voit maksaa auton pois kuukausierissä, mikä voi olla helpompaa taloudellisesti. Tässä osiossa käymme läpi auto osamaksun hyödyt ja haitat.

Edut

 • Käytössä olevaa rahaa ei tarvitse sitoa ajoneuvoon, vaan voit maksaa auton pois itsellesi sopivissa kuukausierissä.
 • Osamaksulla voit saada uuden auton nopeasti ja helposti, vaikka sinulla ei olisi koko summaa käytettävissä heti.
 • Osamaksulla voit saada joustavammat maksuehdot kuin perinteisellä autolainalla.
 • Osamaksulla voit saada auton omistajuuden itsellesi heti, vaikka maksaisit sen pois vasta myöhemmin.

Haitat

 • Osamaksulla maksetaan yleensä korkoa, joten auton hinta voi nousta korkeammaksi kuin jos maksaisit sen kerralla.
 • Osamaksulla sitoudut maksamaan kuukausierät sovitussa aikataulussa, joten sinun on oltava varma, että pystyt maksamaan ne takaisin.
 • Osamaksulla maksettava korko voi olla korkeampi kuin perinteisellä autolainalla, joten vertaile eri rahoitusvaihtoehtoja huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että auto osamaksulla voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat hankkia auton nopeasti ja maksaa sen pois kuukausierissä. On kuitenkin tärkeää vertailla eri rahoitusvaihtoehtoja ja harkita tarkkaan omia taloudellisia mahdollisuuksia ennen päätöksen tekemistä.

Auton osto ja rahoitus

Auton ostaminen on iso investointi, ja useimmat ihmiset tarvitsevat rahoitusta auton ostamiseen. Auton osto ja rahoitus ovat kaksi erillistä prosessia, mutta ne liittyvät läheisesti toisiinsa. Tässä osiossa käsitellään auton oston perusvaiheita sekä rahoituksen hakemista.

Auton oston perusvaiheet

Auton oston perusvaiheet ovat seuraavat:

 1. Valitse sopiva auto. Mieti millaisen auton tarvitset ja kuinka paljon olet valmis maksamaan.
 2. Tee kauppa autoliikkeessä. Kun olet valinnut sopivan auton, voit tehdä kaupat autoliikkeessä.
 3. Maksa käsiraha. Useimmat autoliikkeet vaativat käsirahan maksamista auton oston yhteydessä.
 4. Rekisteröi auto. Kun olet maksanut auton, sinun tulee rekisteröidä se.

Rahoituksen hakeminen

Jos et halua tai pysty maksamaan koko auton hintaa kerralla, voit hakea rahoitusta auton ostamiseen. Rahoituksen hakeminen on helppoa, ja voit hakea sitä useilta eri rahoitusyhtiöiltä. Alla on muutamia vinkkejä rahoituksen hakemiseen:

 • Vertaile eri rahoitusyhtiöiden tarjouksia. Eri rahoitusyhtiöillä on erilaisia ehtoja ja korkoja, joten vertailemalla voit löytää itsellesi sopivimman vaihtoehdon.
 • Hae rahoituspäätös etukäteen. Voit hakea rahoituspäätöstä etukäteen, jolloin tiedät kuinka paljon voit saada rahoitusta ja millä ehdoilla.
 • Huomioi käsirahan suuruus. Useimmat rahoitusyhtiöt edellyttävät käsirahan maksamista auton oston yhteydessä.
 • Tutki sopimuksen ehdot tarkasti. Ennen kuin allekirjoitat rahoitussopimuksen, tutki sen ehdot tarkasti. Varmista, että ymmärrät kaikki sopimuksen ehdot ja että ne ovat sinulle sopivat.

Auton osto ja rahoitus voivat tuntua monimutkaisilta prosesseilta, mutta kun tiedät mitä teet, ne ovat helppoja ja sujuvia. Muista vertailla eri vaihtoehtoja ja tutkia sopimusten ehdot tarkasti, jotta voit tehdä hyvän päätöksen auton ostamisesta ja rahoituksesta.

Auton omistajuus ja vaihto

Auton hankkiminen osamaksulla on suosittu tapa saada uusi auto omalle pihalle. Mutta miten osamaksulla hankitun auton omistajuus toimii ja miten auton vaihto tapahtuu? Tässä osiossa käymme läpi yleisimmät kysymykset liittyen auton omistajuuteen ja vaihtoon.

Omistajuuden siirto

Kun ostat auton osamaksulla, auton omistajuus siirtyy rahoitusyhtiölle. Omistajuus siirtyy takaisin sinulle vasta kun olet maksanut kaikki osamaksuerät. Tämä tarkoittaa sitä, että et voi myydä autoa ennen kuin olet maksanut sen kokonaan pois. Kun olet maksanut auton kokonaan, saat omistusoikeuden autolle ja voit myydä sen halutessasi.

Jos haluat lisätä ajoneuvollesi haltijan, ota yhteyttä rahoitusyhtiöön. Huomioithan, että ajoneuvolle voidaan rekisteröidä useita haltijoita. Jos haluat siirtää auton omistajuuden toiselle henkilölle, tarvitset auton myyntiin tarvittavat paperit. Auton myynti yksityiselle henkilölle on mahdollista myös osamaksulla, mutta huomioithan, että osamaksulla myytävä auto voi olla korkeintaan 14 vuotta vanha ja sen tulee olla myyjän henkilökohtaisessa omistuksessa.

Auton vaihto

Jos haluat vaihtaa osamaksulla hankkimasi auton uuteen, ota yhteyttä rahoitusyhtiöön. Voit vaihtaa auton uuteen, kun olet maksanut vähintään 50% osamaksusummasta. Auton vaihto onnistuu myös silloin, kun olet maksanut auton kokonaan pois. Muista kuitenkin, että auton vaihto osamaksulla edellyttää aina uuden rahoitushakemuksen tekemistä.

Auton vaihto osamaksulla onnistuu myös autoliikkeessä. Jos olet ostamassa uutta autoa autoliikkeestä, voit hakea OP osamaksua verkossa ja ottaa rahoituspäätöksen mukaan autoliikkeeseen. Autoliikkeessä voit myös vaihtaa nykyisen autosi uuteen osamaksulla.

Muista, että auton vaihto edellyttää aina paperitöitä. Tarvitset esimerkiksi kauppakirjan ja maastavientivaltakirjan, jos haluat viedä auton ulkomaille. Jos olet ostamassa käytettyä autoa, varmista aina, että auton paperit ovat kunnossa ennen kaupantekoa.

Auto osamaksulla ilman käsirahaa

Jos olet harkinnut auton ostamista osamaksulla, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta maksaa käsirahaa, on hyvä tietää, että se on mahdollista. Useat autoliikkeet tarjoavat autoja osamaksulla ilman käsirahaa.

Osamaksulla ostamisessa maksat auton hinnan kuukausierissä sovitun ajanjakson ajan. Ilman käsirahaa ostettaessa kuukausierät ovat usein hieman korkeammat kuin käsirahalla ostettaessa, sillä käsiraha vähentää auton kokonaishintaa ja siten myös kuukausierän suuruutta.

Kun ostat auton osamaksulla, sinun tulee kuitenkin huomioida, että rahoitusyhtiö veloittaa sinulta korkoa. Korko voi vaihdella eri rahoitusyhtiöiden välillä, joten on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ennen päätöksen tekemistä.

On myös hyvä huomioida, että ilman käsirahaa ostettaessa auton kuukausierät voivat olla hieman korkeammat kuin käsirahalla ostettaessa. Tämä johtuu siitä, että käsiraha vähentää auton kokonaishintaa ja siten myös kuukausierän suuruutta.

Kun harkitset auton ostamista osamaksulla ilman käsirahaa, on tärkeää vertailla eri rahoitusyhtiöiden tarjouksia ja löytää itsellesi sopivin vaihtoehto. Muista myös huomioida korko ja kuukausierän suuruus ennen päätöksen tekemistä.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä tarkoittaa auto osamaksulla?

Auto osamaksulla tarkoittaa, että auton ostaja maksaa auton kauppasumman osissa. Osamaksulla ostetun auton omistaa rahoitusyhtiö, kunnes kaikki maksuerät on maksettu. Osamaksurahoituksen avulla voit ostaa auton ilman suuria kertaluonteisia kustannuksia.

Miten osamaksurahoitus toimii auton ostossa?

Osamaksurahoitus toimii siten, että rahoitusyhtiö maksaa auton kauppasumman myyjälle. Ostaja maksaa rahoitusyhtiölle auton kauppasumman osissa sovitun aikataulun mukaisesti. Auton omistaa rahoitusyhtiö, kunnes kaikki maksuerät on maksettu.

Mitä hyötyä on ostaa auto osamaksulla?

Auto osamaksulla ostettaessa, voit ostaa auton ilman suuria kertaluonteisia kustannuksia. Osamaksulla ostetun auton omistaa rahoitusyhtiö, joten sinun ei tarvitse huolehtia auton jälleenmyynnistä. Osamaksuerän suuruus on tiedossa etukäteen, joten voit suunnitella talouttasi paremmin.

Miten saan tietää osamaksuerän suuruuden?

Osamaksuerän suuruus riippuu auton kauppasummasta ja maksuajasta.

Mitä tapahtuu, jos en pysty maksamaan osamaksuerää?

Jos et pysty maksamaan osamaksuerää, sinun tulee ottaa yhteyttä rahoitusyhtiöön. Rahoitusyhtiö auttaa sinua löytämään ratkaisun tilanteeseen. Jos et pysty maksamaan osamaksuerää, saatat menettää auton omistajuuden.

Mitä tarkoittaa auton loppuvelka?

Auton loppuvelka tarkoittaa sitä summaa, joka on maksettava rahoitusyhtiölle, kun kaikki maksuerät on maksettu. Auton loppuvelka voi olla suurempi tai pienempi kuin auton arvo.

Miten autojen osamaksut toimivat?

Autojen osamaksut toimivat siten, että auton ostaja maksaa auton hinnan osissa sovitun ajanjakson aikana. Osamaksusopimuksen yhteydessä sovitaan tarkkaan maksuaikataulu, maksuerien määrä ja suuruus. Osamaksurahoituksen korko voi vaihdella autoliikekohtaisesti. Osamaksurahoituksen etuna on se, että auton ostaja voi saada auton heti käyttöönsä ja maksaa sen hinnan osissa.

Mitkä ovat parhaat vaihtoehdot auton rahoittamiseen?

Parhaat vaihtoehdot auton rahoittamiseen riippuvat yksilöllisistä tarpeista ja tilanteesta. Osamaksurahoituksen lisäksi auton rahoittamiseen voi käyttää muitakin vaihtoehtoja, kuten autolainaa tai leasing-sopimusta. Ennen auton rahoittamista kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ja selvittää, mikä sopii parhaiten omaan tilanteeseen.

Miten saada auto ilman käsirahaa?

Autoa voi saada ilman käsirahaa, mutta tämä edellyttää yleensä hyvää luottotietohistoriaa ja riittävää maksukykyä. Osamaksurahoituksen yhteydessä autoliikkeet voivat vaatia käsirahan maksamista. Jos käsirahaa ei ole mahdollista maksaa, kannattaa harkita muita rahoitusvaihtoehtoja, kuten autolainaa tai leasing-sopimusta.

Miten valita halvin autorahoitus?

Halvin autorahoitus riippuu yksilöllisistä tarpeista ja tilanteesta. Ennen autorahoituksen valitsemista kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ja selvittää, mikä sopii parhaiten omaan tilanteeseen. Autorahoituksen korko voi vaihdella autoliikekohtaisesti, joten kannattaa selvittää eri autoliikkeiden tarjoamat rahoitusvaihtoehdot.

Millaisia kokemuksia muilla on autojen osamaksusta?

Autojen osamaksusta on erilaisia kokemuksia. Joillakin osamaksurahoitus on toiminut hyvin, kun taas toisilla on ollut ongelmia maksujen kanssa. Ennen osamaksurahoituksen valitsemista kannattaa selvittää muiden kokemuksia ja vertailla eri vaihtoehtoja.

Miten myydä auto, joka on ostettu osamaksulla?

Auto, joka on ostettu osamaksulla, voidaan myydä samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin auto. Ennen auton myyntiä kannattaa selvittää osamaksusopimuksen ehdot ja varmistaa, että kaikki maksuerät on maksettu. Jos auton myyntihinta on pienempi kuin osamaksun loppusumma, tulee myyjän maksaa erotus autoliikkeelle tai rahoitusyhtiölle.