Veronpalautukset

Hae veronpalautukset ennakkoon kilpailuttamalla lainaa. Laina kilpailutetaan usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Milloin veronpalautukset maksetaan? Tarkista päivämäärät ja maksutavat

Veronpalautukset ovat veronmaksajille tärkeä osa vuoden taloutta. Niitä odotetaan innolla, ja niiden avulla voi suunnitella tulevaa talouttaan. Veronpalautusten maksupäivät riippuvat verotuksen päättymisestä, ja ne voivat vaihdella vuosittain. Tässä osiossa käymme läpi veronpalautusten maksupäivät vuonna 2023.

Veronpalautusten maksupäivä riippuu siitä, milloin verotuksesi päättyy. Voit tarkistaa verotuksesi päättymispäivän verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta.

Vuonna 2023 veronpalautukset maksetaan useana eri päivänä. Ensimmäiset veronpalautukset maksetaan 6.6.2023, ja sen jälkeen niitä maksetaan joka viikko. Viimeiset veronpalautukset maksetaan 5.12.2023.

On tärkeää huomata, että veronpalautusten maksupäivät voivat vaihdella. Jos verotuksesi päättyy myöhemmin kuin toukokuun lopussa, veronpalautusten maksupäivät voivat siirtyä eteenpäin. Jos et ole varma veronpalautustesi maksupäivästä, voit tarkistaa sen OmaVero-palvelusta.

Kun veronpalautukset maksetaan tilillesi, ne näkyvät yleensä samana päivänä. Jos veronpalautuksia ei näy tililläsi, kannattaa odottaa vielä muutama päivä. Jos veronpalautuksia ei näy tililläsi, vaikka maksupäivä olisi jo mennyt, voit ottaa yhteyttä verottajaan.

Veronpalautusten ajoitus

Veronpalautukset ovat monelle suomalaiselle odotettu tapahtuma vuosittain. Veronpalautusten maksupäivä riippuu siitä, milloin verotuksesi loppuu. Useimmat kuitenkin saavat palautuksensa elo- tai syyskuussa.

Veronpalautukset maksetaan portaittain, ja kaikki henkilöt eivät saa palautuksia samana päivänä. Verottajalla on useita päiviä, jolloin veronpalautukset maksetaan. Päivät sijoittuvat heinäkuusta joulukuuhun. Kannattaa siis tarkistaa veronpalautuksen maksupäivä oma-vero -palvelusta.

On tärkeää huomata, että veronpalautuksen määrä voi pienentyä myös silloin, jos palautustasi on käytetty maksamattomien verojen maksamiseen tai ulosotossa olevien velkojen maksamiseen. Muutokset veroilmoitukseen voivat myös vaikuttaa veronpalautuksen määrään ja maksupäivään.

Jos haluat saada veronpalautuksesi ennakkoon, voit hakea lainaa veronpalautusta vastaan. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voimme auttaa sinua löytämään sopivan lainan tarpeisiisi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lainan korkokulut voivat olla korkeat, joten lainan ottaminen kannattaa harkita tarkkaan.

Veronpalautusten maksutavan valinta

Kun veronpalautukset ovat odotettavissa, on tärkeää miettiä, miten haluaa ne vastaanottaa. Veronpalautukset maksetaan portaittain, joten kaikki eivät saa palautuksia samana päivänä. Veronpalautusten maksupäivä riippuu siitä, milloin verotuksesi loppuu. Useimmat kuitenkin saavat palautuksensa elo- tai syyskuussa.

Veronpalautusten odottaminen voi olla turhauttavaa, ja siksi Banke tarjoaa mahdollisuuden saada veronpalautukset ennakkoon kulutusluoton muodossa. Voit hakea palautusta vastaavan summan luottoa ja maksaa sen pois esimerkiksi sitten, kun olet saanut veronpalautukset tilillesi.

Veronpalautukset ovat yleensä suhteellisen pieniä summia, joten kulutusluotto voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa käyttää ne nopeasti tai maksaa pois muita velkoja. Kulutusluottoa hakiessa on kuitenkin tärkeää muistaa, että se on laina, josta tulee maksaa korkoa ja muita kustannuksia.

Jos taas haluaa odottaa veronpalautusten saapumista ja käyttää ne suoraan omiin tarpeisiin, voi valita suoraan veronpalautusten tilillepanon. Veronpalautukset voi myös pyytää verottajalta suoraan tilille, jolloin niiden saapuminen on varmaa.

On tärkeää miettiä omaa taloudellista tilannettaan ja tarpeitaan ennen kuin päättää, miten haluaa vastaanottaa veronpalautukset.

Veronpalautuksen muutokset

Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua, jos teet muutoksia veroilmoitukseen. Jos verotuksessasi on virheitä tai puutteita, veronpalautuksen maksupäivä voi siirtyä myöhemmäksi. Veronpalautuksen määrä voi pienentyä myös silloin, jos palautustasi on käytetty maksamattomien verojen maksamiseen tai ulosotossa olevien velkojen maksamiseen.

Jos olet hakenut ennakkoveroa, veronpalautus voi olla pienempi kuin odotit. Ennakkoveron määrä vähennetään veronpalautuksesta. Jos olet maksanut liikaa ennakkoveroa, saat sen takaisin veronpalautuksena.

Jos olet maksanut verot myöhässä tai jätät verot kokonaan maksamatta, veronpalautustasi voidaan käyttää verojen maksuun. Tämä voi tarkoittaa sitä, että veronpalautusta ei makseta ollenkaan tai sen määrä on pienempi kuin odotit.

On tärkeää tarkistaa veroilmoitus huolellisesti ja varmistaa, että kaikki tiedot ovat oikein. Jos huomaat virheitä tai puutteita, kannattaa korjata ne mahdollisimman pian. Näin voit varmistaa, että saat veronpalautuksesi ajallaan ja oikeassa määrässä.

Veronpalautusten maksun viivästys

Veronpalautukset maksetaan yleensä elokuun ja joulukuun välillä, mutta joskus niiden maksussa voi esiintyä viivästyksiä. Viivästyksiä voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun verottajalla on ruuhkaa veronpalautusten käsittelyssä tai jos veronmaksussa on ollut ongelmia.

Jos veronpalautuksen maksussa on viivästyksiä, verottaja maksaa viivästyskoron veronpalautuksen määrälle. Viivästyskorko on korko, joka maksetaan viivästyneen maksun takia. Viivästyskorko on tällä hetkellä 7 % vuodessa.

Jos veronpalautuksen maksu viivästyy, kannattaa olla yhteydessä verottajaan ja selvittää tilannetta. Jos veronpalautus on käytetty maksamattomien verojen tai ulosotossa olevien velkojen maksamiseen, veronpalautuksen määrä voi pienentyä. Verottaja lähettää uuden verotuspäätöksen lokakuun loppuun mennessä, jossa näet korjatut tiedot veronpalautuksen määrästä ja maksupäivästä.

Jos veronpalautus on tärkeä rahasumma, jota odotat, voit hakea lainaa veronpalautusta vastaan Banke-palvelun kautta. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voit löytää edullisimman lainan juuri sinulle. Lainaa veronpalautusta vastaan on hyvä vaihtoehto, jos tarvitset rahaa nopeasti ja et halua odottaa veronpalautuksen maksua.

Veronpalautusten Maksun Nopeuttaminen

Jos haluat saada veronpalautukset nopeammin, on olemassa muutamia tapoja, joilla voit nopeuttaa maksua. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Tarkista verotuspäätöksesi OmaVerosta, jotta tiedät, milloin veronpalautukset maksetaan. Näin voit suunnitella talouttasi etukäteen.
  • Jos sinulla on veronpalautuksia, voit hakea niitä ennakkoon Bankesta. Me kilpailutamme lainasi usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, jotta saat edullisimman mahdollisen lainan.
  • Voit myös pyytää verottajaa maksamaan veronpalautuksesi suoraan tilillesi. Tämä nopeuttaa maksua huomattavasti.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että veronpalautusten maksupäivä riippuu siitä, milloin oma verotus päättyy. Näet päättymispäivän verotuspäätöksestä ja OmaVerosta. Suurin osa suomalaisista saa veronpalautukset elokuussa tai syyskuussa, mutta joillakin maksupäivä voi olla myöhemmin.

Jos haluat varmistaa, että saat veronpalautuksesi mahdollisimman nopeasti, kannattaa siis tarkistaa verotuspäätöksesi ja hakea lainaa ennakkoon Bankesta.

Veronpalautuksen hakeminen

Veronpalautuksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Veronpalautuksen voi hakea joko paperilomakkeella tai sähköisesti. Veronpalautusta voi hakea heti, kun verotus on valmistunut. Veronpalautuksen hakeminen onnistuu helposti OmaVerossa tai verotoimistossa.

Veronpalautuksen hakeminen paperilomakkeella edellyttää, että hakija täyttää veronpalautushakemuksen ja lähettää sen verotoimistoon. Veronpalautushakemus on saatavilla verotoimistoista ja verkkopalvelusta. Hakemuksen voi lähettää myös postitse.

Sähköisesti veronpalautuksen hakeminen on nopeampaa ja helpompaa. Veronpalautuksen voi hakea OmaVerossa tai verotoimiston verkkopalvelussa. Sähköinen hakemus on nopeampi, sillä veronpalautus maksetaan suoraan hakijan tilille.

Veronpalautuksen hakeminen on helppoa ja nopeaa. Veronpalautuksen hakeminen kannattaa tehdä heti, kun verotus on valmistunut. Veronpalautuksen hakeminen onnistuu helposti OmaVerossa tai verotoimistossa.

Veronpalautuksen maksun seuranta

Veronpalautuksen maksun seuranta on tärkeää, jotta tiedät milloin voit odottaa rahojasi tilillesi. Veronpalautukset maksetaan yleensä noin kuukauden kuluessa veroilmoituksen antamisesta. Maksupäivä riippuu kuitenkin siitä, milloin verotuksesi loppuu.

Voit seurata veronpalautuksen maksun etenemistä OmaVerossa. Siellä näet, onko veronpalautus käsitelty ja milloin se on tulossa maksuun. Muista tarkistaa myös pankkitilisi saldo, sillä veronpalautus maksetaan suoraan tilillesi.

Jos olet tehnyt muutoksia veroilmoitukseesi, maksupäivä ja maksun määrä voivat vielä muuttua. Muutokset voivat vaikuttaa myös siihen, saako veronpalautuksen ennakkoon.

BanJos tarvitset ylimääräistä rahaa ennen veronpalautuksen saapumista, voit hakea lainaa Banke kautta. Muista kuitenkin, että lainan ottaminen lisää kustannuksia ja velkaantumisriskiä.

Usein kysytyt kysymykset

Milloin veronpalautukset maksetaan vuonna 2023?

Veronpalautukset maksetaan portaittain vuoden aikana. Verottajalla on useita päiviä, jolloin veronpalautukset maksetaan. Päivät sijoittuvat heinäkuusta joulukuuhun. Useimmat kuitenkin saavat palautuksensa elo- tai syyskuussa. Veronpalautusten maksupäivä riippuu siitä, milloin verotuksesi loppuu. Voit tarkistaa veronpalautuksen tilan OmaVero-palvelusta.

Mistä näen veronpalautuksen tilan?

Voit tarkistaa veronpalautuksen tilan OmaVero-palvelusta. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. OmaVero-palvelussa näet myös verotuspäätöksen ja verotuksen maksuun liittyvät tiedot.

Miten voin laskea veronpalautuksen määrän?

Veronpalautuksen määrä riippuu siitä, kuinka paljon olet maksanut veroja ja kuinka paljon sinulla on vähennyksiä. Voit laskea veronpalautuksen määrän käyttämällä verottajan tarjoamaa veronpalautuslaskuria. Laskuri löytyy OmaVero-palvelusta.

Voiko veronpalautus mennä ulosottoon?

Kyllä, veronpalautus voi mennä ulosottoon, jos sinulla on maksamattomia velkoja. Ulosottoon menevä veronpalautus vähennetään velan maksuksi.

Milloin seuraavat veronpalautukset maksetaan?

Veronpalautukset maksetaan portaittain vuoden aikana. Verottajalla on useita päiviä, jolloin veronpalautukset maksetaan. Päivät sijoittuvat heinäkuusta joulukuuhun. Seuraavat veronpalautukset maksetaan vuoden 2024 aikana.

Kuka maksaa veronpalautukset?

Veronpalautukset maksaa valtio.