Perintövero - Hae lainaa perintöveron maksamiseen Banken avulla!

Perintövero voi olla välillä vaikea maksaa omasta pussista. Kilpailuta lainaa perintöveron maksamiseen Banken avulla. Saat lainatarjouksia useilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Perintövero – Mitä tehdä jos ei ole varaa maksaa perintöveroa?

Perintövero on vero, joka maksetaan, kun henkilö saa perinnön. Tämä vero on maksettava, jos perinnön arvo on 20 000 euroa tai enemmän. Perintövero on tärkeä vero, joka on maksettava, jotta saadaan oikeus perinnön vastaanottamiseen.

Perintövero on tärkeä, koska se auttaa valtiota keräämään varoja. Nämä varat käytetään yhteiskunnan ylläpitoon ja kehittämiseen. Perintövero on myös tärkeä, koska se varmistaa, että kaikki saavat oikeudenmukaisen osuuden perinnöstä.

On tärkeää ymmärtää perintöveron merkitys ja velvollisuudet, jotka liittyvät sen maksamiseen. Jos et maksa perintöveroa, voit joutua maksamaan sakkoja ja muita seuraamuksia. Siksi on tärkeää varmistaa, että sinulla on varaa maksaa perintövero ennen kuin vastaanotat perinnön.

Jos sinulla ei ole varaa maksaa perintöveroja, voit hakea lainaa Banken avulla perintöveron maksamiseen tai myydä omaisuutta. Voit myös hakea maksujärjestelyä Verohallinnolta, jolloin saat lisää aikaa veron maksamiseen. On tärkeää muistaa, että maksujärjestelyt voivat johtaa lisäkustannuksiin ja korkoihin, joten sinun on harkittava huolellisesti, ennen kuin hakeudut tähän vaihtoehtoon.

Yhteenvetona, perintövero on tärkeä vero, joka on maksettava, kun vastaanotat perinnön. On tärkeää ymmärtää perintöveron merkitys ja velvollisuudet, jotka liittyvät sen maksamiseen. Jos sinulla ei ole varaa maksaa perintöveroja, voit hakea lainaa Banken avulla perintöveron maksamiseen tai myydä omaisuutta. Voit myös hakea maksujärjestelyä Verohallinnolta, jolloin saat lisää aikaa veron maksamiseen.

Arvioi Perintövero

Kun perintö on kooltaan 20 000 euroa tai enemmän, perinnöstä pitää maksaa veroa. Perintöveron määrä riippuu perinnön koosta ja veroluokasta. Perintöveron maksaminen voi kuitenkin olla haastavaa tai jopa mahdotonta tietyissä tilanteissa. Tässä osiossa kerromme, miten voit arvioida perintöveron määrän ja mitä tehdä, jos et pysty maksamaan sitä.

Arvioi perintöveron määrä

Perintöveron määrä riippuu perinnön koosta ja veroluokasta. Veroluokka määräytyy perittävän sukulaisuussuhteen perusteella. Veroluokkia on kaksi: I ja II. Veroluokan I perilliset ovat perittävän jälkeläisiä, puolisoita ja vanhempia, kun taas veroluokan II perilliset ovat muita sukulaisia tai perittävän läheisiä henkilöitä.

Perintöverolaskureita on saatavilla verkossa, jotka auttavat arvioimaan perintöveron määrää. Muista kuitenkin, että laskurit ovat vain suuntaa antavia eikä niiden antama tulos ole lopullinen. Tarkka perintöveron määrä selviää vasta verotuspäätöksen yhteydessä.

Mitä tehdä, jos ei pysty maksamaan perintöveroa?

Jos et pysty maksamaan perintöveroa eräpäivään mennessä, voit hakea veron maksujärjestelyä. Maksujärjestelyt ovat yksilöllisiä ja ne myönnetään tapauskohtaisesti. Voit hakea maksujärjestelyä joko verottajan OmaVero-palvelussa tai lähettämällä hakemuksen postitse.

Jos maksujärjestelyä ei myönnetä, voit hakea veronhuojennusta. Veronhuojennus on vapautus tai alennus perintöveron määrästä. Veronhuojennusta voi hakea, jos perinnön jakaminen aiheuttaa kohtuutonta taloudellista rasitetta.

Jos et pysty maksamaan perintöveroa, älä jätä asiaa huomiotta. Ota yhteyttä verottajaan ja keskustele mahdollisista vaihtoehdoista.

Perintöveron laskeminen

Perintöveron laskeminen voi olla monimutkaista, mutta se on tärkeää tehdä oikein, jotta välttyy mahdollisilta ongelmilta verottajan kanssa. Tässä osiossa käymme läpi perintöveron laskemisen perusteet.

Perintöveroa ei tarvitse maksaa, jos perintöosuus on alle 20 000 euroa. Veron määrä riippuu perinnön koosta ja perinnön saajan sukulaisuussuhteesta vainajaan. Alla olevassa taulukossa on esimerkkejä perintöveron määrästä:

Perinnön koko Veroprosentti Perintöveron määrä
20 000 € – 40 000 € 8 % 1 600 € + 8 % ylittävästä osasta
40 000 € – 60 000 € 12 % 3 200 € + 12 % ylittävästä osasta
60 000 € – 200 000 € 16 % 6 400 € + 16 % ylittävästä osasta
Yli 200 000 € 19 % 31 200 € + 19 % ylittävästä osasta

Jos perinnön saaja ei pysty maksamaan perintöveroa kerralla, Banke voi auttaa löytämään sopivan ratkaisun. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voimme löytää edullisimman vaihtoehdon asiakkaalle.

On tärkeää muistaa, että perintöveroa tulee maksaa eräpäivään mennessä, sillä myöhästymismaksut voivat olla korkeat. Jos perinnön saaja ei pysty maksamaan perintöveroa eräpäivään mennessä, hän voi hakea maksujärjestelyä verottajan kanssa.

Maksuvaikeudet ja ratkaisut

Jos perintöveron maksaminen tuottaa vaikeuksia, on tärkeää hakea apua ja selvittää erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja. Banke ei myönnä lainoja itse, vaan kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voimme auttaa löytämään sopivan rahoitusvaihtoehdon.

Yksi vaihtoehto on hakea maksuaikaa verottajalta. Tämä tarkoittaa, että perintövero voidaan maksaa erissä sovitun ajanjakson aikana. Maksuaikaa voi hakea, jos perintöveron maksaminen kerralla aiheuttaisi kohtuutonta taloudellista rasitetta.

Toinen vaihtoehto on hakea perintöveron lainaa pankista. Tämä tarkoittaa, että pankki myöntää lainan perintöveron maksamiseksi ja lainan takaisinmaksu tapahtuu sovitun ajanjakson aikana. Lainan saaminen edellyttää kuitenkin yleensä hyvää luottokelpoisuutta ja vakuuksia.

Kolmas vaihtoehto on hakea maksusuunnitelmaa perintöveron maksamiseksi. Tämä tarkoittaa, että verottajan kanssa sovitaan perintöveron maksamisesta tietyn ajanjakson aikana. Maksusuunnitelman saaminen edellyttää yleensä perusteltua syytä maksuvaikeuksille.

On tärkeää muistaa, että maksuvaikeuksien kanssa ei kannata jäädä yksin. Apua ja neuvontaa kannattaa hakea esimerkiksi verottajalta, velkaneuvonnasta tai pankista.

Perintöveron maksun lykkääminen

Perinnön saaminen voi olla iloinen tapahtuma, mutta perintöveron maksaminen voi olla haastavaa taloudellisesti. Jos perintöveron maksaminen on vaikeaa tai jopa mahdotonta, on olemassa joitakin vaihtoehtoja, joita voit harkita.

Yksi vaihtoehto on pyytää maksusuunnitelmaa. Tämä tarkoittaa, että voit maksaa perintöveron erissä sen sijaan, että maksaisit koko summan kerralla. Tämä voi auttaa lieventämään taloudellista taakkaa ja antaa sinulle aikaa järjestää talouttasi. Muista kuitenkin, että maksusuunnitelma voi aiheuttaa lisäkustannuksia, kuten korkoa ja muita maksuja.

Toinen vaihtoehto on pyytää lykkäystä perintöveron maksamiselle. Lykkäys tarkoittaa, että voit siirtää perintöveron maksamisen myöhemmäksi ajaksi. Tämä voi olla hyödyllistä, jos odotat saavasi rahaa myöhemmin tai jos sinulla on muita taloudellisia velvoitteita, jotka vaativat huomiosi. Muista kuitenkin, että lykkäys voi aiheuttaa lisäkustannuksia, kuten korkoa ja muita maksuja.

On tärkeää huomata, että lykkäys tai maksusuunnitelma eivät vapauta sinua perintöveron maksamisesta. Ne vain antavat sinulle lisäaikaa järjestää talouttasi. Jos et maksa perintöveroa eräpäivään mennessä, voi seurata lisäsanktioita ja korkoa. Siksi on tärkeää harkita tarkkaan, mikä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten ja varmistaa, että voit maksaa perintöverosi ajoissa.

Yhteenvetona, jos et pysty maksamaan perintöveroa, voit harkita maksusuunnitelman tai lykkäyksen pyytämistä. Muista kuitenkin, että nämä vaihtoehdot voivat aiheuttaa lisäkustannuksia, kuten korkoa ja muita maksuja. On tärkeää varmistaa, että voit maksaa perintöverosi ajoissa, jotta voit välttää lisäsanktioita ja korkoa.

Perinnönjakoa Koskevat Sopimukset

Perinnönjako on prosessi, jossa perinnön saajat jakavat perinnön keskenään. Perinnönjako voidaan tehdä joko vapaaehtoisesti tai oikeuden päätöksellä. Vapaaehtoinen perinnönjako voidaan tehdä perinnön saajien kesken sopimalla perinnönjaosta.

Perinnönjakoa koskeva sopimus on hyvä tehdä kirjallisesti, jotta kaikki perinnön saajat ovat yksimielisiä perinnönjaosta. Sopimukseen voidaan sisällyttää ehtoja ja rajoituksia perinnönjaolle, kuten esimerkiksi omaisuuden jakamiselle tai perinnön saajien vastuiden jakamiselle.

Sopimuksen tekeminen auttaa välttämään riitoja ja epäselvyyksiä perinnönjaosta. Sopimuksen tekeminen on myös tärkeää, jos perinnön saajat ovat alaikäisiä tai kyvyttömiä hoitamaan omaa talouttaan.

Jos perinnön saajilla ei ole varaa maksaa perintöveroja, he voivat hakea perinnönjaolle lykkäystä tai maksusuunnitelmaa verottajalta. Lisäksi he voivat hakea lainaa Bankesta perintöverojen maksamiseksi. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten perinnön saajat voivat löytää edullisen lainan helposti ja nopeasti.

On tärkeää muistaa, että perinnönjakoa koskeva sopimus on sitova ja sen rikkominen voi johtaa oikeudellisiin seuraamuksiin. Siksi on tärkeää tehdä sopimus huolellisesti ja varmistaa, että kaikki perinnön saajat ymmärtävät sen sisällön ja sitoutuvat siihen.

Perinnön luovuttaminen

Jos perintöveron maksaminen osoittautuu haastavaksi tai jopa mahdottomaksi tehtäväksi, yksi vaihtoehto on luopua perinnöstä. Tällöin perintövero jää kokonaan maksamatta. Perinnöstä luopuminen tulee kuitenkin tehdä huolellisesti ja harkiten, sillä se tarkoittaa myös perintöosuuden menettämistä.

Perinnöstä luopuminen tulee tehdä kirjallisesti ja se on ilmoitettava perintöverotuksen yhteydessä. Luopumisilmoitus tulee tehdä perintöverotuksen määräajassa, joka on yleensä noin kolme kuukautta perinnön saamisesta. Jos luopumisilmoitus tehdään myöhässä, voi seurauksena olla veronkorotus.

On myös hyvä muistaa, että jos perinnöstä luopuu, perintöosuus siirtyy seuraavalle perilliselle. Jos siis luopuu perinnöstä, ei voi enää myöhemmin vaatia sitä itselleen.

Jos harkitsee perinnöstä luopumista, kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan ja selvittää tarkkaan mitä se tarkoittaa omalla kohdalla.

Perintöveron alennukset ja vapautukset

Perintövero on maksu, joka on maksettava, kun peritään omaisuutta kuolinpesästä. Perintövero on usein merkittävä kustannus, mutta on olemassa joitakin tapoja, joilla perintöveroa voidaan alentaa tai vapauttaa kokonaan.

Alennukset

Perintöveron alennuksia on tarjolla monissa eri tilanteissa. Esimerkiksi, jos perintö sisältää asunnon, joka on tarkoitettu perinnönjättäjän vakituiseksi asunnoksi, perintöveroa voidaan alentaa. Alennus on 60 prosenttia asunnon arvosta, mutta enintään 40 000 euroa.

Toinen yleinen alennus on perinnönjättäjän puolison saama alennus. Jos perinnönjättäjän puoliso saa perinnön, perintövero voidaan alentaa. Alennus on 50 prosenttia perinnön arvosta.

Vapautukset

On myös joitakin tilanteita, joissa perintövero voidaan vapauttaa kokonaan. Esimerkiksi, jos perinnönjättäjä on kuollut velkoihin, perintövero voidaan vapauttaa. Vapautus edellyttää, että kuolinpesässä ei ole riittävästi varoja velkojen maksamiseen.

Perintövero voidaan myös vapauttaa, jos perinnönjättäjä on kuollut työtapaturmassa tai ammattitaudin seurauksena. Tämä vapautus koskee vain perinnönjättäjän työpaikallaan saamaa omaisuutta.

Jos perinnönjättäjä on kuollut sotatoimissa, perintövero voidaan vapauttaa. Tämä vapautus koskee vain sotatoimissa saatuja etuuksia.

Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten jos perintövero aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia, kannattaa harkita lainan ottamista perintöveron maksamiseen.

Perintöverolain muutokset

Perintöverolaki on muuttunut vuonna 2023. Muutokset vaikuttavat siihen, kuinka paljon perintöveroa tulee maksaa ja kuka sen maksaa.

Ennen muutoksia perintöveron määrä oli suurempi, jos perinnön saaja oli kaukainen sukulainen. Nyt kaikki perinnön saajat maksavat saman verran veroa.

Lisäksi perintöverovapaa määrä on noussut 20 000 eurosta 25 000 euroon. Tämä tarkoittaa sitä, että pienemmistä perinnöistä ei tarvitse maksaa veroa.

Jos perinnön arvo on yli 25 000 euroa, perintöveroa maksetaan progressiivisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä suurempi perinnön arvo on, sitä suurempi on myös perintöveron prosenttiosuus.

Jos et pysty maksamaan perintöveroa, voit hakea maksuaikaa. Voit myös hakea veronhuojennusta, jos sinulla ei ole varaa maksaa perintöveroa.

Banke voi auttaa sinua löytämään parhaan ratkaisun perintöveron maksamiseen. Me kilpailutamme lainat usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, jotta löydämme sinulle sopivan lainan.

Usein kysytyt kysymykset

Miten voin laskea ennakkoperintöveron?

Ennakkoperintövero lasketaan arvioimalla perinnön arvo ja soveltamalla siihen perintöveroprosenttia. Voit käyttää perintöverolaskuria, joka auttaa sinua arvioimaan perintöveron määrän. Muista kuitenkin, että laskuri antaa vain arvion, ja lopullinen perintöveron määrä voi poiketa arviosta.

Milloin perintövero tulee maksuun?

Perintövero tulee maksuun kuuden kuukauden kuluessa perittävän kuolemasta. Jos et pysty maksamaan perintöveroa eräpäivään mennessä, voit hakea maksuaikaa.

Voiko perintöveroon saada maksuaikaa?

Kyllä, voit hakea maksuaikaa perintöverolle. Maksuaikaa voi saada enintään viisi vuotta. Maksuaikaa hakiessa kannattaa kuitenkin muistaa, että siihen liittyy korkoja ja muita kustannuksia.

Mitä tapahtuu, jos en pysty maksamaan perintöveroa?

Jos et pysty maksamaan perintöveroa eräpäivään mennessä, voit hakea maksuaikaa tai myydä omaisuutta. Jos et tee mitään, perintövero siirtyy ulosottoon ja siitä aiheutuu lisäkustannuksia.

Milloin ei tarvitse maksaa perintöveroa?

Perintöveroa ei tarvitse maksaa, jos perinnön arvo on alle 20 000 euroa. Lisäksi tietyissä tapauksissa, kuten puolisoiden välisessä perinnössä, perintöveroa ei tarvitse maksaa.

Mistä summasta ei mene perintöveroa?

Perinnön arvo, joka on alle 20 000 euroa, on verovapaa. Tämä tarkoittaa, että perinnöstä ei tarvitse maksaa perintöveroa, jos sen arvo on alle 20 000 euroa.