Viivästyskorkolaskuri

Viivästyskorkolaskurin avulla lasket helposti ja nopeasti viivästyskoron määrän.

Viivästyskorkolaskuri


Viivästyskorko on €, kun maksu on viivästynyt päivää.

Viivästyskorkolaskuri: Helppo tapa laskea maksuviivästysten kustannukset

Viivästyskorkolaskuri on tärkeä työkalu, joka auttaa sinua laskemaan viivästyskoron määrän myöhässä olevaan laskuun. Viivästyskorko on lainmukainen korko, joka velallinen on velvollinen maksamaan, mikäli lasku maksetaan myöhässä sovitusta eräpäivästä.

Viivästyskorko on hyvitys myöhästyneen maksun aiheuttamista kuluista, sekä toimii kehotteena maksaa lasku ajoissa. Suomen pankki vahvistaa aina uuden viivästyskoron Euroopan keskuspankin ohjeistuksen mukaisesti.

Viivästyskorkolaskurilla voit tarkistaa myöhästyneen laskun kulut. Lain mukaan saat lisätä myöhästyneelle laskulle viivästyskorkoa. Korkolaki määrittää koron koon. Monet järjestelmät eivät laske viivästyskorkoa, joten voit sen sijaan käyttää kätevää viivästyskorkolaskuriamme.

Kun käytät Banke viivästyskorkolaskuria, voit olla varma, että saat tarkan laskelman viivästyskorosta. Muista, että Banke ei myönnä lainoja itse, vaan kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Miten viivästyskorkolaskuri toimii?

Kun saat laskun myöhässä, siitä saattaa aiheutua viivästyskorkoa. Viivästyskorkolaskurimme tekee laskun lukujen perusteella perittävän summan automaattisesti ja helposti. Voit siis unohtaa perinteiset laskimet ja kaavat, sillä laskuri hoitaa kaiken puolestasi. Voit käyttää laskuria niin monta kertaa kuin haluat veloituksetta.

Laskurimme käyttö on helppoa. Syötä vain laskun summa ja myöhästymispäivät, niin laskuri laskee viivästyskoron määrän automaattisesti. Voit myös valita eri korkoprosentteja, jos haluat tietää, kuinka eri korot vaikuttavat viivästyskoron määrään.

Laskurimme on hyödyllinen työkalu, joka auttaa sinua välttämään yllättäviä kuluja. Voit käyttää sitä helposti ja nopeasti, joten voit keskittyä muihin tärkeisiin asioihin elämässäsi.

Jos tarvitset lisätietoja viivästyskoroista tai muista rahoitusasioista, ota yhteyttä meihin. Autamme mielellämme kaikissa rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä.

Viivästyskorkolaskurin käyttöohjeet

Viivästyskorkolaskuri on kätevä työkalu, joka auttaa sinua laskemaan viivästyskoron määrän myöhässä olevaan laskuun. Tämä on erityisen hyödyllistä silloin, kun sinulla on myöhässä olevia laskuja ja haluat tietää tarkalleen, kuinka paljon sinun tulee maksaa viivästyskorkoa.

Syötteen valmistelu

Ennen kuin käytät viivästyskorkolaskuria, sinun tulee valmistella tarvittavat tiedot. Tarvitset seuraavat tiedot:

  • Maksettava summa
  • Alkuperäinen eräpäivä
  • Maksupäivä
  • Viivästyskorko

Kun olet kerännyt nämä tiedot, syötä ne viivästyskorkolaskuriin ja paina “Laske” -nappia.

Tulosten tulkinta

Viivästyskorkolaskuri ilmoittaa sinulle selkeästi, kuinka paljon sinun tulee maksaa viivästyskorkoa. Tämä summa kasvaa sitä mukaa, mitä enemmän aikaa on kulunut alkuperäisestä eräpäivästä.

On tärkeää huomata, että viivästyskorkolaskuri antaa vain arvion viivästyskoron määrästä. Lopullinen summa voi vaihdella riippuen siitä, kuinka paljon aikaa on kulunut ja mikä on sovellettava viivästyskorkoprosentti.

Käyttämällä viivästyskorkolaskuria voit kuitenkin saada paremman käsityksen siitä, kuinka paljon sinun tulee maksaa viivästyskorkoa ja välttyä mahdollisilta yllätyksiltä myöhässä olevien laskujen kanssa.

Huomaa, että Banke ei myönnä lainoja itse, vaan kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Viivästyskorkolaskurin hyödyt

Viivästyskorkolaskuri on erittäin hyödyllinen työkalu, joka auttaa sinua laskemaan viivästyskoron määrän. Banke ei myönnä lainoja itse, vaan kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Tämä tarkoittaa, että voit hyödyntää Bankeen tarjoamaa viivästyskorkolaskuria riippumatta siitä, minkä pankin tai rahoituslaitoksen laskua olet myöhässä maksamassa.

Viivästyskorkolaskuri on erittäin helppo käyttää. Sinun tarvitsee vain syöttää laskuriin viivästyskorkoon vaikuttavat tekijät, kuten myöhästyneen laskun summa ja viivästyskoron korkoprosentti, ja laskuri laskee puolestasi viivästyskoron määrän. Tämä auttaa sinua selvittämään, kuinka paljon ylimääräisiä kuluja myöhästyneestä laskusta tulee.

Viivästyskorkolaskurin käyttö on erittäin tärkeää, sillä myöhästyneestä laskusta kertyvä viivästyskorko voi nousta hyvinkin suureksi. Korkolaki määrittää viivästyskoron koon, mutta monissa laskutusjärjestelmissä ei ole mukana viivästyskorkolaskuria. Tämän vuoksi viivästyskorkolaskurin käyttö on erittäin suositeltavaa, jotta voit varmistaa, että maksat myöhästyneen laskun kustannukset oikein ja vältät ylimääräiset kustannukset.

Yleiset ongelmat viivästyskorkolaskurissa

Viivästyskorkolaskurimme on suunniteltu tekemään laskun lukujen perusteella perittävän summan automaattisesti ja helposti. Vaikka laskuri on helppokäyttöinen ja luotettava, sillä voi kuitenkin olla joitakin yleisiä ongelmia, joita käyttäjien on hyvä tietää.

Yksi yleisimmistä ongelmista on se, että käyttäjät unohtavat lisätä alkuperäisen laskun summan laskuriin. Ilman alkuperäistä summaa laskuri ei voi laskea viivästyskorkoa oikein. Siksi on tärkeää varmistaa, että alkuperäinen summa on lisätty laskuriin oikein.

Toinen yleinen ongelma on se, että käyttäjät eivät tiedä, mikä on viivästyskorkon määrä. Viivästyskorko määräytyy korkolain mukaan, ja sen suuruus voi vaihdella. Siksi on tärkeää varmistaa, että käyttäjät tietävät, mikä on voimassa oleva viivästyskorkon määrä.

Lisäksi on tärkeää huomata, että viivästyskorkolaskuri ei ota huomioon muita mahdollisia kuluja, kuten perintäkuluja tai oikeudenkäyntikuluja. Siksi käyttäjien on tärkeää ottaa huomioon kaikki mahdolliset kulut, kun he käyttävät viivästyskorkolaskuria.

Yhteenvetona voidaan todeta, että viivästyskorkolaskuri on erittäin hyödyllinen työkalu, mutta sen käyttöön liittyy joitakin yleisiä ongelmia, jotka käyttäjien on hyvä tiedostaa. Muista, että Banke ei myönnä lainoja itse, vaan kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Usein kysytyt kysymykset

Miten lasketaan viivästyskorko vuonna 2023?

Viivästyskorko lasketaan korkolain mukaisesti. Se on 7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin korkolain mukainen korko. Viivästyskorko lasketaan päivittäin, ja se alkaa kertyä laskun eräpäivän jälkeen.

Mikä on korkolain 4 § n 1 momentin mukainen viivästyskorkoprosentti?

Korkolain 4 § 1 momentin mukainen viivästyskorkoprosentti on 7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin korkolain mukainen korko. Tämä tarkoittaa, että vuonna 2023 viivästyskorkoprosentti on 9,5 %.

Milloin voi periä viivästyskorkoa?

Viivästyskorkoa voi periä silloin, kun laskun maksu on myöhässä. Viivästyskorkoa voi periä sekä yksityishenkilöiltä että yrityksiltä. Viivästyskorkoa ei kuitenkaan voi periä, jos maksun myöhästymisestä ei ole sovittu tai jos myöhästymisen syy on ollut poikkeuksellinen.

Mikä on Suomen Pankin määrittämä viivästyskorko?

Suomen Pankki ei määritä viivästyskorkoa. Viivästyskoron määrä perustuu korkolakiin, joka määrittelee viivästyskoron suuruuden.

Miten yritysten välisessä kaupassa lasketaan viivästyskorko?

Yritysten välisessä kaupassa viivästyskorko lasketaan samalla tavalla kuin yksityishenkilöiden välisessä kaupassa. Viivästyskorko lasketaan korkolain mukaisesti, ja sen suuruus on 7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin korkolain mukainen korko.

Mikä on vuokran viivästyskorko vuonna 2023?

Vuokran viivästyskorko lasketaan samalla tavalla kuin muidenkin maksujen viivästyskorko. Viivästyskorko on 7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin korkolain mukainen korko, joten vuonna 2023 viivästyskorko on 9,5 %.