Lahjaverolaskuri - Laske lahjaveron määrä nopeasti!

Laske lahjaverolaskurin avulla paljonko lahjaveroa pitää maksaa ja välty yllättäviltä veroilta.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Lahjaverolaskuri – Laske lahjaveron määrä helposti

Lahjaverolaskuri on kätevä työkalu, joka auttaa laskemaan lahjaveron määrän Suomessa. Kun omaisuutta siirretään toiselle henkilölle ilman korvausta, on kyse lahjasta. Suomessa yli 4999 euron arvoisista lahjoista pitää maksaa lahjavero. Veron määrä riippuu veroluokasta ja lahjan arvosta.

Lahjaverolaskurin käyttö on helppoa. Syötä vain lahjan arvo ja veroluokka, ja laskuri näyttää lahjaveron määrän. Veroluokka määritellään sen mukaan, mikä on suhteesi lahjan antajaan. Veroluokat ovat A, B, C ja D. Veroluokka A koskee lahjoja, jotka antaa aviopuoliso, suoraan ylenevä tai aleneva sukulainen, ottolapsi tai ottolapsen puoliso. Veroluokka B koskee lahjoja, jotka antaa veli, sisar, veljen tai sisaren lapsi, isän tai äidin sisar tai sisaren lapsi. Veroluokka C koskee lahjoja, jotka antaa muu henkilö kuin edellä mainittu sukulainen tai aviopuoliso. Veroluokka D koskee lahjoja, jotka annetaan ulkomaille.

Lahjaverolaskurin avulla voit suunnitella lahjoituksia paremmin ja välttää yllättävät veronmaksut. Muista, että lahjaveron maksaminen on lahjan antajan vastuulla. Lahjaverolaskuri on vain apuväline, joka auttaa arvioimaan lahjaveron määrää.

Lahjaverolaskurin käyttö

Lahjaverolaskurilla voit laskea lahjaveron määrän helposti ja nopeasti. Laskuri on erittäin helppokäyttöinen, ja sen avulla voit selvittää, kuinka paljon lahjasta tulee maksaa veroa. Tässä osiossa käymme läpi, miten lahjaverolaskuria käytetään.

Lahjaverolaskurin asetukset

Lahjaverolaskurin käyttö aloitetaan syöttämällä laskuriin lahjan arvo euroina. Sen jälkeen laskuriin valitaan veroluokka sen mukaan, mikä on suhteesi lahjanantajaan. Veroluokkia on kaksi: veroluokka 1 ja veroluokka 2.

Jos lahjan antaja on esimerkiksi sukulainen, valitaan veroluokka 1. Jos lahjan antaja on puoliso tai avopuoliso, valitaan veroluokka 2. Veroluokan valinta vaikuttaa lahjaveron suuruuteen.

Lahjaverolaskurin tulokset

Kun lahjaverolaskuriin on syötetty lahjan arvo ja valittu veroluokka, laskuri näyttää maksettavan veron määrän ja sinulle jäävän osuuden. Tämä tarkoittaa sitä summaa, joka jää lahjan arvosta jäljelle lahjan veron jälkeen.

Lahjaveron määrä riippuu lahjan arvosta ja veroluokasta. Suuremmasta lahjasta maksetaan suurempi lahjaveron määrä. Lahjaverolaskurin avulla voit selvittää, kuinka paljon lahjasta tulee maksaa veroa ja kuinka paljon sinulle jää rahaa lahjan jälkeen.

Käyttämällä lahjaverolaskuria voit suunnitella lahjojen antamista ja vastaanottamista paremmin. Voit laskea etukäteen, kuinka paljon lahjasta tulee maksaa veroa ja varautua siihen. Lahjaverolaskuri on hyödyllinen työkalu kaikille, jotka haluavat välttää ylimääräisiä kuluja ja maksaa lahjaveron oikein.

Lahjaverolaskurin hyödyt

Lahjaverolaskurin käyttö on erittäin hyödyllistä, kun haluat tietää lahjaveron määrän. Laskurilla voit laskea lahjaveron määrän helposti ja nopeasti syöttämällä lahjan arvon euroina. Näin tiedät tarkalleen, kuinka paljon sinun tulee maksaa lahjaverona.

Lahjaverolaskurin käyttö on erityisen hyödyllistä, kun olet antamassa suurempaa lahjaa. Suomessa suuremmista lahjoista pitää maksaa veroa, ja lahjaverolaskurin avulla voit varmistaa, että maksat oikean määrän veroa.

Lahjaverolaskurin käyttö on myös hyödyllistä silloin, kun haluat suunnitella omaa talouttasi. Kun tiedät lahjaveron määrän, voit ottaa sen huomioon budjettiasi suunnitellessasi.

Banke tarjoaa käyttöösi kätevän lahjaverolaskurin, jonka avulla voit laskea lahjaveron määrän helposti ja nopeasti.

Lahjaverolaskurin rajoitukset

Lahjaverolaskurin käyttö on helppoa ja nopeaa, mutta on tärkeää muistaa, että laskuri antaa vain suuntaa antavan arvion lahjaveron määrästä. Laskurin käyttöön liittyy myös joitakin rajoituksia, jotka on hyvä pitää mielessä.

Ensinnäkin, laskuri laskee lahjaveron vain yksittäisestä lahjasta. Jos lahjoja on useita, lahjat lasketaan yhteen ja lahjaveron määrä lasketaan yhteissummasta. Tämä on tärkeää muistaa, kun lahjoja annetaan samalle henkilölle lyhyen ajan sisällä.

Toiseksi, laskurissa on kaksi veroluokkaa, jotka perustuvat lahjanantajan ja lahjansaajan suhteeseen. Veroluokka 1 koskee lahjoja, jotka annetaan läheisille sukulaisille kuten puolisoille, lapsille ja vanhemmille. Veroluokka 2 koskee lahjoja, jotka annetaan muille henkilöille. On tärkeää varmistaa, että lahjanantajan ja lahjansaajan suhde on oikein ennen kuin käyttää laskuria.

Lisäksi, laskuri ei ota huomioon muita lahjaverotukseen liittyviä tekijöitä, kuten lahjanantajan verotusvaroja tai lahjansaajan tulotasoja. Näitä tekijöitä on syytä harkita, kun lahjoja annetaan.

Vaikka lahjaverolaskuri on hyödyllinen työkalu lahjaveron arvioimiseen, on tärkeää muistaa sen rajoitukset ja harkita muita tekijöitä lahjaverotukseen liittyen.

Lahjaverolaskurin päivitykset

Olemme päivittäneet lahjaverolaskurimme vastaamaan vuoden 2023 lahjaverolainsäädännön muutoksia. Laskurimme avulla voit helposti laskea lahjan arvon perusteella maksettavan veron määrän ja sinulle jäävän osuuden.

Lahjaverolaskurissa on kaksi veroluokkaa, jotka määräytyvät lahjanantajan ja vastaanottajan suhteen mukaan. Veroluokka 1 koskee läheisiä sukulaisia ja puolisoa, kun taas veroluokka 2 koskee muita lahjanantajia.

Lisäksi olemme lisänneet laskuriin mahdollisuuden syöttää lahjanantajan ja vastaanottajan välisen suhteen tarkemmin. Tämä mahdollistaa entistä tarkemman veron määrän laskemisen.

Muistutamme, että yli 4999 euron arvoisista lahjoista pitää maksaa lahjaveroa. Veron määrä riippuu lahjan arvosta ja veroluokasta. Lahjaverolaskurimme avulla voit nopeasti ja helposti laskea lahjaveron määrän ja varautua siihen etukäteen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on lahjavero raja?

Lahjavero raja määräytyy sen mukaan, kuinka paljon lahjaa annetaan ja kenelle se annetaan. Vuonna 2023 lahjavero raja on 5 000 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos annat yli 5 000 euron arvoisen lahjan, joudut maksamaan lahjaveroa.

Mikä on lahjavero prosentti?

Lahjavero prosentti riippuu siitä, kuinka paljon lahjan arvo ylittää lahjavero rajan. Jos lahjan arvo ylittää 5 000 euroa, lahjavero prosentti on 8 %. Jos lahjan arvo ylittää 25 000 euroa, lahjavero prosentti on 10 %.

Mitä tapahtuu, jos en maksa lahjaveroa?

Jos et maksa lahjaveroa, seurauksena voi olla veronkorotus ja mahdollisesti myös veronkanto. Lahjavero on maksettava 2 kuukauden kuluessa lahjan antamisesta.

Miten perintöverolaskuri toimii?

Perintöverolaskuri laskee alustavasti perintöveron määrän. Laskuri ottaa huomioon perinnön arvon, perinnön saajan suhteen perittävään sekä mahdolliset vähennykset.

Kuinka paljon lahjaveroa pitää maksaa mökistä?

Lahjavero mökistä riippuu mökin arvosta ja lahjan saajan suhteesta lahjan antajaan. Jos lahjan arvo ylittää 5 000 euroa, lahjavero prosentti on 8 %. Jos lahjan arvo ylittää 25 000 euroa, lahjavero prosentti on 10 %.

Mikä on lapselle annettavan lahjan lahjavero?

Lapselle annettavan lahjan lahjavero riippuu lahjan arvosta ja lahjan saajan suhteesta lahjan antajaan. Vuonna 2023 lahjavero raja on 5 000 euroa. Jos lahjan arvo ylittää 5 000 euroa, lahjavero prosentti on 8 %. Jos lahjan arvo ylittää 25 000 euroa, lahjavero prosentti on 10 %.