Yhteisvastuullinen laina kannattaa kilpailuttaa!

Kilpailuta yhteistvastuullinen laina usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Mikä on yhteisvastuullinen laina?

Yhteisvastuullinen laina on laina, jonka ottavat kaksi tai useampi henkilöä yhdessä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki lainanottajat ovat vastuussa lainan takaisinmaksusta. Jos yksi lainanottajista ei pysty maksamaan lainaa, toiset lainanottajat ovat vastuussa koko lainan takaisinmaksusta.

Tyypillinen yhteisvastuullinen laina on asuntolaina, mutta yhteisvastuullisia lainoja voi hakea myös moniin muihin tarkoituksiin, kuten autolainaan tai remonttilainaan. Yhteisvastuullinen laina voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton.

Yhteisvastuullisen lainan hakeminen Banke-palvelun kautta on helppoa ja nopeaa. Voit hakea yhteisvastuullista lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa enintään jopa 60 000 euroa. Lainahakemuksen täyttäminen on ilmaista eikä velvoita tai sido sinua mihinkään. Kauttamme vertailet lainat rinnakkaishakijan kanssa fiksusti, aina 500 eurosta – 60 000 euroon saakka.

Yhteisvastuullinen laina on hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitset suurempaa lainaa ja haluat jakaa vastuun lainan takaisinmaksusta yhdessä toisen henkilön kanssa.

Yhteisvastuullisen lainan ominaisuudet

Yhteisvastuullinen laina on laina, jonka maksamisesta vastaa useampi henkilö yhdessä. Tämä tarkoittaa, että kaikki lainanottajat ovat vastuussa lainan takaisinmaksusta. Yhteisvastuullinen laina voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun yksittäisen henkilön maksukyky ei riitä lainan takaisinmaksuun.

Yhteisvastuullisen lainan ominaisuuksia ovat:

  • Useampi henkilö vastaa lainan takaisinmaksusta yhdessä
  • Lainanottajat voivat olla esimerkiksi perheenjäseniä, puolisoita tai ystäviä
  • Yhteisvastuullinen laina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton
  • Lainan takaisinmaksu tapahtuu sovitun aikataulun mukaisesti
  • Mikäli yksi lainanottajista ei pysty maksamaan lainaa sovitusti, muiden lainanottajien on maksettava hänen osuutensa

Yhteisvastuullinen laina voi olla hyvä ratkaisu silloin, kun tarvitaan suurempi lainasumma tai kun yksittäisen henkilön maksukyky ei riitä lainan takaisinmaksuun. Yhteisvastuullinen laina voi myös olla turvallisempi vaihtoehto, sillä useampi henkilö vastaa lainan takaisinmaksusta yhdessä.

Banke kilpailuttaa yhteisvastuullisia lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voimme auttaa löytämään juuri sinulle sopivan lainan.

Yhteisvastuullisen lainan edut ja haitat

Edut

Yhteisvastuullinen laina on hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitset lainaa, mutta et ole varma, että pystyt maksamaan sen takaisin yksin. Yhteisvastuullisella lainalla voit saada lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa, jolloin kummankin tulot ja varallisuus huomioidaan lainapäätöstä tehtäessä. Tämä voi parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa ja saada parempia lainaehtoja.

Yhteisvastuullinen laina voi myös olla hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitset suuremman lainan, mutta et halua ottaa yksin liian suurta vastuuta lainan takaisinmaksusta. Kun otat lainan yhdessä toisen henkilön kanssa, voitte jakaa vastuun lainan takaisinmaksusta, jolloin riski jää pienemmäksi.

Haitat

Yhteisvastuullinen laina voi kuitenkin myös olla riski, jos toinen henkilö ei pysty maksamaan omaa osuuttaan lainasta takaisin. Tällöin vastuu lainan takaisinmaksusta jää yksin sinulle, ja voit joutua maksamaan takaisin koko lainan itse. Tämä voi aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia ja velkaantumista.

Yhteisvastuullinen laina voi myös pidentää laina-aikaa ja nostaa kokonaiskustannuksia. Kun laina-aika pitenee, korkokulut kasvavat ja lainan kokonaiskustannukset voivat nousta huomattavasti. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun harkitset yhteisvastuullisen lainan ottamista.

Yhteisvastuullinen laina voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitset lainaa, mutta haluat jakaa vastuun lainan takaisinmaksusta toisen henkilön kanssa. On kuitenkin tärkeää muistaa, että yhteisvastuullinen laina voi olla myös riski, jos toinen henkilö ei pysty maksamaan omaa osuuttaan lainasta takaisin.

Yhteisvastuullisen lainan kilpailutus

Yhteisvastuullisen lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Banke tarjoaa yhteisvastuullisia lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken kilpailutettuna, joten voimme löytää juuri sinulle sopivan lainan.

Ennen lainan hakemista on tärkeää miettiä, kenen kanssa haluat hakea yhteisvastuullista lainaa. Yhteishakijaksi voi valita esimerkiksi puolison, vanhemman tai ystävän. Yhteishakijan kanssa lainan hakeminen on usein helpompaa ja todennäköisyydet kasvavat myönteiseen lainapäätökseen.

Kun olet valinnut yhteishakijan, voitte yhdessä täyttää lainahakemuksen Banke-verkkosivuilla. Hakemuksen täyttäminen kestää vain muutaman minuutin ja voitte saada lainapäätöksen heti.

Yhteisvastuullisen lainan hakeminen on hyvä vaihtoehto, jos haettava lainasumma on suuri tai jos haluat varmistaa, että laina tulee takaisinmaksetuksi. Yhteisvastuullisen lainan hakeminen yhdessä yhteishakijan kanssa voi myös pienentää lainan korkoa ja muita kustannuksia.

Banke auttaa mielellään yhteisvastuullisen lainan hakemisessa ja vastaa kaikkiin kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla lainan hakemisesta.

Yhteisvastuullisen lainan ehdot

Yhteisvastuullinen laina on laina, jota haetaan yhdessä toisen henkilön kanssa. Tällöin molemmat hakijat ovat vastuussa lainan takaisinmaksusta. Yhteisvastuullisessa lainassa on tiettyjä etuja, mutta myös tiettyjä ehtoja, jotka on hyvä tietää ennen lainan hakemista.

Yhteisvastuullisessa lainassa hakijoiden luottotiedot tarkistetaan ja heidän maksukykynsä arvioidaan. Lainan hakijoiden tulee olla täysi-ikäisiä ja heidän tulee asua vakituisesti Suomessa. Lisäksi hakijoiden tulee olla riittävän luotettavia ja heidän taloudellisen tilanteensa tulee olla vakaa.

Yhteisvastuullisessa lainassa lainan määrä ja takaisinmaksuaika sovitaan yhdessä. Lainan korko ja muut kulut määräytyvät hakijoiden luottokelpoisuuden perusteella. Yhteisvastuullisessa lainassa on usein mahdollista saada paremmat lainaehdot ja edullisempi korko kuin yksin haettavassa lainassa.

Banke kilpailuttaa yhteisvastuullisia lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten me voimme tarjota asiakkaillemme kilpailukykyisiä lainatarjouksia. Meidän avullamme voit löytää sopivan yhteisvastuullisen lainan tarpeisiisi ja maksukykysi mukaan.

Yhteisvastuullisen lainan maksaminen

Kun haet yhteisvastuullista lainaa Bankesta, olette yhdessä vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämä tarkoittaa, että jos toinen lainanottajista ei pysty maksamaan lainaa, olette molemmat vastuussa koko lainan takaisinmaksusta.

On tärkeää, että teette yhdessä suunnitelman lainan takaisinmaksusta. Tämä auttaa välttämään mahdollisia ongelmia tulevaisuudessa. Muutamia vinkkejä yhteisvastuullisen lainan maksamiseen:

  • Laatikaa yhdessä budjetti, joka sisältää kaikki lainan takaisinmaksuun liittyvät kulut, kuten kuukausierät, korot ja muut maksut.
  • Pidäkää huolta, että molemmat tiedätte, milloin maksut erääntyvät ja että ne maksetaan ajoissa.
  • Jos toinen lainanottajista ei pysty maksamaan osuuttaan, on tärkeää, että toinen lainanottaja pystyy kattamaan koko maksun. Muussa tapauksessa lainan takaisinmaksu voi viivästyä ja aiheuttaa lisäkustannuksia.
  • Jos teillä on ongelmia maksujen kanssa, ottakaa yhteyttä lainanantajaan mahdollisimman pian. He voivat auttaa löytämään ratkaisun ja välttämään viivästyksiä ja lisäkustannuksia.

Yhteisvastuullisen lainan maksaminen voi olla haastavaa, mutta kun teette yhteistyötä ja laaditte suunnitelman, voitte välttää mahdollisia ongelmia ja maksaa lainan takaisin suunnitellusti.

Yhteisvastuullisen lainan riskit

Yhteisvastuullinen laina on yksi tapa hakea lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, kun tarvitset lainaa mutta et pysty hakemaan sitä yksin. Yhteisvastuullinen laina voi kuitenkin sisältää joitakin riskejä, joita on hyvä tiedostaa ennen lainan hakemista.

Yksi yhteisvastuullisen lainan riskeistä on se, että molemmat lainanhakijat ovat vastuussa lainan takaisinmaksusta. Jos toinen henkilö ei pysty maksamaan osuuttaan lainasta, toinen henkilö joutuu maksamaan koko lainan takaisin yksin. Tämä voi aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia, jos toinen henkilö esimerkiksi menettää työpaikkansa tai sairastuu.

Toinen yhteisvastuullisen lainan riski liittyy luottokelpoisuuteen. Jos yhteisvastuullinen laina myönnetään, molempien henkilöiden luottokelpoisuus tarkistetaan. Jos toisen henkilön luottokelpoisuus on huono, se voi vaikuttaa koko lainan saamiseen tai lainan korkoon.

On myös hyvä muistaa, että yhteisvastuullinen laina voi vaikuttaa henkilökohtaiseen taloudenhallintaan. Laina voi vaikuttaa esimerkiksi siihen, kuinka paljon rahaa jää käytettäväksi kuukausittain. On tärkeää varmistaa, että molemmat lainanhakijat ymmärtävät lainan ehdot ja pystyvät maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

Yhteisvastuullisen lainan hakeminen voi olla hyvä vaihtoehto, kun tarvitset lainaa mutta et pysty hakemaan sitä yksin. On kuitenkin tärkeää tiedostaa lainan mahdolliset riskit ja varmistaa, että molemmat lainanhakijat ovat sitoutuneita lainan takaisinmaksuun.

Usein kysytyt kysymykset

Miten yhteisvastuullinen laina toimii?

Yhteisvastuullinen laina tarkoittaa sitä, että lainan takaisinmaksusta vastaa useampi henkilö yhdessä. Tämä lisää lainan saamisen mahdollisuuksia, sillä lainanantaja voi arvioida lainan riskiä useamman henkilön taloudellisen tilanteen perusteella. Yhteisvastuullisen lainan hakijoiden tulee olla tietoisia siitä, että jos yksi henkilöistä ei pysty maksamaan lainaa takaisin, muut henkilöt ovat vastuussa koko lainan takaisinmaksusta.

Mitä tarkoittaa regressioikeus asuntolainassa?

Regressioikeus tarkoittaa sitä, että jos yhteisvastuullisesti otettua asuntolainaa ei pystytä maksamaan takaisin, pankki voi vaatia maksun takaisin yhteisvastuullisilta lainanottajilta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos yksi henkilö ei kykene maksamaan omaa osuuttaan, muut henkilöt joutuvat maksamaan sen hänen puolestaan.

Mikä on omavelkainen takaus?

Omavelkainen takaus tarkoittaa sitä, että takauksen antaja vastaa koko lainan takaisinmaksusta, jos päävelallinen ei pysty maksamaan sitä takaisin. Tämä tarkoittaa sitä, että takauksen antaja vastaa koko lainan takaisinmaksusta yksin, eikä pankki voi vaatia maksua takauksen antajan lisäksi myös päävelalliselta.

Kannattaako yhteinen asuntolaina?

Yhteinen asuntolaina voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun halutaan ostaa kalliimpi asunto, mutta yksin ei ole mahdollista saada riittävää lainamäärää. Yhteisvastuullinen laina voi myös helpottaa asumiskustannuksia, sillä lainan takaisinmaksusta vastaa useampi henkilö yhdessä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että yhteisvastuullinen laina lisää riskiä, sillä jos yksi henkilöistä ei pysty maksamaan lainaa takaisin, muut henkilöt ovat vastuussa koko lainan takaisinmaksusta.

Miten yhteinen laina jaetaan?

Yhteinen laina jaetaan yleensä tasan kaikkien lainanottajien kesken. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen lainanottaja on vastuussa yhtä suuresta osuudesta lainasta.

Mitä tapahtuu, jos yhteistä asuntolainaa ei voi maksaa?

Jos yhteistä asuntolainaa ei pystytä maksamaan takaisin, pankki voi vaatia maksun takaisin kaikilta yhteisvastuullisilta lainanottajilta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos yksi henkilö ei kykene maksamaan omaa osuuttaan, muut henkilöt joutuvat maksamaan sen hänen puolestaan. Jos yhteisvastuullisesti otettu asuntolaina joudutaan myymään, myyntihinnasta vähennetään ensin pankin saatava ja loput jaetaan yhteisvastuullisille lainanottajille tasan.