Yhteislaina - Hae lainaa yhdessä

Hae yhteislaina. Kilpailutamme parhaan yhteislainan usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Yhteislaina

Yhteislaina on laina, joka haetaan kahden henkilön yhteisesti. Yhteislainan tarkoituksena on antaa luotonmyöntäjälle varmuus siitä, että laina tulee takaisinmaksetuksi. Yhteisesti lainaa on helpompi saada ja todennäköisyydet kasvavat myönteiseen lainapäätökseen. Yhteislaina yhteishakijan kanssa on usein myös edullisempi laina, kuin yksin haettu laina.

Yhteislaina on suosittu vaihtoehto erityisesti silloin, kun lainan saaminen yksin on hankalaa. Yhteislainan hakeminen on helppoa, ja se on mahdollista lähes kaikissa pankkeissa ja rahoituslaitoksissa.

Yhteislainan edut

Yhteislaina tarjoaa useita etuja, joita ei ole saatavilla yksin haetussa lainassa. Alla on lueteltu joitakin yhteislainan etuja:

  • Yhteislaina mahdollistaa suuremman lainasumman saamisen, sillä yhteisvastuullisuus lisää luotonmyöntäjän turvallisuudentunnetta.
  • Yhteislaina voi olla edullisempi kuin yksin haettu laina, sillä yhteislainan korko voi olla alhaisempi.
  • Yhteislaina voi tarjota paremmat mahdollisuudet lainan saamiseen, sillä yhteishakijan kanssa lainan saaminen on helpompaa.
  • Yhteislaina voi olla joustavampi kuin yksin haettu laina, sillä yhteislaina mahdollistaa usein pidemmän laina-ajan ja joustavammat maksuehdot.

Yhteislaina on siis hyvä vaihtoehto silloin, kun lainan saaminen yksin on hankalaa tai kun halutaan saada edullisempi laina. Banke voi auttaa löytämään sopivan yhteislainan useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken.

Yhteislainan kilpailutus Banken avulla

Yhteislainan hakeminen on helppoa Banke-palvelun avulla. Meidän kauttamme voit hakea yhteislainaa yhdessä toisen henkilön kanssa. Yhteislaina on hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitset lainaa suuremman summan tai haluat parantaa lainan ehtoja. Rinnakkaishakijan avulla voit saada lainaa paremmilla ehdoilla ja pienemmällä korolla.

Hakuprosessi on nopea ja helppo. Täytä yhteislainahakemus verkossa, jossa kerrot henkilö- ja taloustietosi. Hakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti. Lähetettyäsi hakemuksen, kilpailutamme yhteislainasi usean eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Näin saat parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Kun olemme löytäneet sinulle sopivan lainatarjouksen, voit hyväksyä sen verkkopankkitunnuksilla. Laina siirtyy tilillesi nopeasti ja vaivattomasti.

Yhteislainan hakeminen Banke-palvelun kautta on nopeaa ja helppoa. Täytä vain hakemus verkossa ja kilpailutamme yhteislainasi usean eri pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Näin saat parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Yhteislainan ehdot

Yhteislaina on hyvä vaihtoehto, kun tarvitset suurempaa lainaa ja haluat saada sen edullisemmalla korolla. Banke tarjoaa yhteislainaa yhdessä kumppanin kanssa, joka voi olla esimerkiksi puoliso, vanhempi, sisarus tai ystävä. Yhteishakijan kanssa voitte saada isomman lainan ja paremmat ehdot.

Korko

Yhteislainan korko määräytyy yhteishakijoiden luottokelpoisuuden mukaan. Yhteishakijan kanssa voitte saada lainan pienemmällä korolla, sillä rinnakkaishakija pienentää luotonmyöntäjän riskiä. Korko voi olla jopa useita prosenttiyksikköjä pienempi kuin yksin haettavan lainan korko.

Banke kilpailuttaa yhteislainan usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voimme tarjota teille parhaan mahdollisen koron. Kilpailuttamalla lainan voitte säästää huomattavasti kuluissa ja koroissa.

Maksuaika

Yhteislainan maksuaika riippuu lainan määrästä ja takaisinmaksukyvystä. Yhteishakijan kanssa voitte saada pidemmän maksuajan, jolloin kuukausierät ovat pienemmät. Maksuaika voi olla jopa 15 vuotta.

On tärkeää huomioida, että yhteislainan takaisinmaksuvelvollisuus on molemmilla yhteishakijoilla. Jos toinen yhteishakijoista ei pysty maksamaan lainaa, toinen joutuu vastaamaan koko lainan takaisinmaksusta.

Yhteislainan ehdot kannattaa aina tarkistaa huolellisesti ennen lainan ottamista. Banke auttaa teitä löytämään parhaan mahdollisen yhteislainan ja kilpailuttamalla lainan voitte säästää huomattavasti kuluissa ja koroissa.

Yhteislainan takaisinmaksu

Yhteislainan takaisinmaksu on yhteisvastuullinen prosessi, jossa kaikki lainanottajat ovat vastuussa lainan takaisinmaksusta. Yhteislaina on hyvä vaihtoehto, kun tarvitset suurempaa lainasummaa, mutta et halua ottaa kaikkea vastuuta yksin. Yhteislainan takaisinmaksu on yleensä helpompaa, koska lainan takaisinmaksuun on useampi henkilö.

Yhteislainan riskit

Yhteislainan hakeminen voi olla houkuttelevaa, mutta se voi myös sisältää riskejä. Tässä osiossa käsittelemme yhteislainan riskejä ja miten voit minimoida ne.

Velkaantumisriski

Yhteislaina voi olla houkutteleva vaihtoehto, kun tarvitset suurempaa lainaa. Yhteislaina voi kuitenkin johtaa velkaantumiseen, jos et maksa lainaa takaisin sovitusti. Velkaantuminen voi johtaa maksuhäiriömerkintöihin ja vaikeuttaa tulevaisuudessa lainan saamista.

On tärkeää, että arvioit tarkasti oman taloudellisen tilanteesi ennen yhteislainan hakemista. Varmista, että sinulla on riittävät tulot ja varat takaisinmaksuun. Muista myös, että yhteislaina on yhteisvastuullinen velka, joten kumppanisi on vastuussa lainan takaisinmaksusta yhtä lailla kuin sinäkin.

Luottotietojen menetys

Luottotietojen menetys on vakava asia, joka voi johtua lainan takaisinmaksun laiminlyönnistä. Luottotietojen menetys voi vaikuttaa tulevaisuudessa lainan saamiseen ja jopa työpaikan saantiin.

On tärkeää, että maksat yhteislainan takaisin sovitusti ja pidät huolen, että oma taloudellinen tilanteesi on vakaa. Jos et pysty maksamaan yhteislainaa takaisin sovitusti, ota yhteyttä lainanantajaan ja keskustele mahdollisista vaihtoehdoista.

Yhteislaina voi olla hyvä vaihtoehto, kun tarvitset suurempaa lainaa. Muista kuitenkin, että yhteislainan hakeminen sisältää riskejä. Pidä huoli, että oma taloudellinen tilanteesi on vakaa ja arvioi tarkasti takaisinmaksukykysi ennen lainan hakemista.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tarkoittaa yhteinen asuntolaina?

Yhteinen asuntolaina tarkoittaa lainaa, jonka kaksi tai useampi henkilö ottaa yhdessä. Tällöin lainan maksaminen ja takaisinmaksu on yhteistä vastuuta. Yhteinen asuntolaina on yleensä hyvä vaihtoehto silloin, kun yksittäisellä henkilöllä ei ole riittävästi varallisuutta tai tuloja lainan saamiseksi yksin.

Miten Banke lainalaskuri toimii?

Banke lainalaskuri on helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla voit vertailla eri pankkien lainatarjouksia. Syötä lainalaskuriin haluamasi lainasumma ja laina-aika, ja saat heti useita eri lainatarjouksia eri pankeilta. Voit vertailla tarjouksia ja valita sinulle sopivimman lainan.

Kannattaako yhteinen asuntolaina?

Yhteinen asuntolaina voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun yksittäisellä henkilöllä ei ole riittävästi varallisuutta tai tuloja lainan saamiseksi yksin. Yhteinen asuntolaina voi myös mahdollistaa suuremman asunnon hankkimisen tai paremman asuinalueen valinnan. On kuitenkin tärkeää huomioida, että yhteinen asuntolaina tarkoittaa yhteistä vastuuta ja riskiä, joten lainanottajien välillä tulee olla hyvä yhteistyö ja luottamus.

Voiko yhteisen lainan jakaa?

Yhteisen lainan maksaminen ja takaisinmaksu on yhteistä vastuuta, joten lainanottajien tulee sopia keskenään, miten lainan maksut jaetaan. Yleensä lainanottajat jakavat lainanmaksut tulojensa suhteessa.

Mitä tapahtuu jos ei voi maksaa asuntolainaa?

Jos yhteisen asuntolainan takaisinmaksu ei onnistu, lainanottajat ovat yhteisvastuullisia lainan takaisinmaksusta. Tällöin pankki voi vaatia lainan takaisinmaksua kaikilta lainanottajilta. On tärkeää sopia etukäteen, miten lainan takaisinmaksu hoidetaan, jos jokin lainanottaja esimerkiksi menettää työpaikkansa tai sairastuu.

Miten yhteislaina vaikuttaa verotukseen?

Yhteislaina ei vaikuta verotukseen, vaan lainanottajat maksavat veroa omista tuloistaan. Yhteisesti omistetun asunnon myyntivoitosta maksetaan veroa vain niille omistajille, jotka ovat omistaneet asunnon yli kahden vuoden ajan.