Vakuudellinen laina - Kilpailuta paras korko!

Hae vakuudellinen laina. Kilpailutamme hakemuksesi usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Vakuudellinen laina: Mitä se tarkoittaa ja miten se toimii?

Vakuudellinen laina on laina, jossa lainanantaja vaatii jonkinlaista omaisuutta lainan vakuudeksi. Tämän takia vakuudellinen laina on yleensä vakuudetonta lainaa edullisempi. Vakuutena voi toimia esimerkiksi omistusasunto, sijoitukset tai metsäomaisuus.

Vakuudellisen lainan hakeminen on mahdollista, kun hakijalla on tarjota vakuudeksi omaisuutta, joka vastaa lainan määrää. Tällöin lainanantaja voi käyttää vakuutta maksun turvana, jos lainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia.

Vakuudellisen lainan korot ovat yleensä alhaisemmat kuin vakuudettoman lainan korot, sillä vakuus vähentää pankkiin kohdistuvaa riskiä. Koron lisäksi lainaan liittyy yleensä muitakin kuukausittaisia kuluja ja mahdollisia nostokuluja.

Banke kilpailuttaa vakuudellisia lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voimme auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen. Muista kuitenkin, että vakuudellinen laina edellyttää aina vakuuden antamista, joten harkitse tarkasti ennen lainan hakemista.

Miksi valita vakuudellinen laina?

Vakuudellinen laina on hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitset suurempaa lainasummaa ja haluat varmistaa, että saat lainan edullisella korolla. Vakuudellinen laina on nimittäin usein edullisempi kuin vakuudeton laina, sillä vakuus antaa pankille enemmän turvaa lainan takaisinmaksusta.

Vakuudellista lainaa hakiessa tulee kuitenkin muistaa, että lainan vakuutena toimiva omaisuus voi mennä pankin haltuun, mikäli lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että vakuudellista lainaa hakiessa tulee olla tarkkana oman taloustilanteen kanssa ja varmistaa, että lainan takaisinmaksu on realistinen suunnitelma.

Banke voi auttaa sinua löytämään sopivan vakuudellisen lainan, sillä Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Näin saat varmasti edullisimman lainatarjouksen ja voit valita juuri sinulle sopivan lainan.

Vakuudellisen lainan kilpailuttaminen Banken avulla

Jos tarvitset suurempaa lainaa, kuten asuntolainaa tai autolainaa, voit hakea vakuudellista lainaa. Vakuudellinen laina on laina, joka vaatii jonkinlaisen vakuuden, kuten asunnon tai auton, joka toimii lainan vakuutena. Vakuudellisen lainan hakeminen on yleensä hieman monimutkaisempaa kuin vakuudettoman lainan hakeminen.

Banke kilpailuttaa vakuudellisia lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voit löytää itsellesi sopivan lainan edullisesti ja nopeasti. Vakuudellisen lainan hakeminen tapahtuu yleensä seuraavasti:

  1. Aloita hakemalla lainaa Bankesta. Täytä hakemus huolellisesti ja anna kaikki tarvittavat tiedot.
  2. Banke käsittelee hakemuksesi ja kilpailuttaa sen usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken.
  3. Saat useita lainatarjouksia, joista voit valita itsellesi sopivimman.
  4. Kun olet valinnut lainan, allekirjoita lainasopimus ja lähetä se takaisin pankille.

Muista, että vakuudellisen lainan hakeminen vaatii yleensä hieman enemmän aikaa ja vaivaa kuin vakuudettoman lainan hakeminen. Sinun on myös oltava valmis antamaan vakuus, kuten asunto tai auto, joka toimii lainan vakuutena.

Vakuudellisen lainan ehdot ja vaatimukset

Kun haet vakuudellista lainaa, on tärkeää ymmärtää, mitä ehtoja ja vaatimuksia lainan saamiselle on asetettu. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten tarkat ehdot ja vaatimukset voivat vaihdella hieman eri lainanantajien välillä.

Yleisesti ottaen vakuudellisen lainan ehdot ja vaatimukset sisältävät seuraavat asiat:

  • Vakuus: Lainan saamiseksi tarvitset vakuuden, joka voi olla esimerkiksi omaisuus, kuten omistusasunto, sijoitukset tai metsäomaisuus. Vakuuden tulee olla riittävän arvokas kattamaan lainan määrä.
  • Luottokelpoisuus: Lainanantaja tekee aina luottokelpoisuusarvion, jossa arvioidaan lainanhakijan maksukykyä ja luottotietojen tilaa. Lainan saaminen edellyttää yleensä hyvää luottokelpoisuutta.
  • Lainamäärä: Vakuudellisen lainan määrä voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa useisiin satoihin tuhansiin euroihin. Lainan määrän tulee olla järkevä suhteessa vakuuden arvoon ja lainanhakijan maksukykyyn.
  • Lainan takaisinmaksuaika: Vakuudellisen lainan takaisinmaksuaika voi vaihdella muutamasta vuodesta jopa useisiin vuosikymmeniin. Takaisinmaksuaika tulee valita huolella, jotta se sopii omaan taloustilanteeseen.
  • Korko: Vakuudellisen lainan korko voi olla kiinteä tai vaihtuva. Kiinteä korko tarkoittaa, että korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihtuva korko voi muuttua markkinatilanteen mukaan.

On tärkeää tutustua huolellisesti kaikkiin ehtoihin ja vaatimuksiin ennen lainan hakemista. Näin varmistat, että laina sopii omaan taloustilanteeseesi ja että pystyt maksamaan sen takaisin sovitun aikataulun mukaisesti.

Vakuudellisen lainan kustannukset

Kun haet vakuudellista lainaa, on tärkeää ottaa huomioon kaikki kustannukset, jotka liittyvät lainan ottamiseen. Vakuudellisen lainan korko on yleensä edullisempi kuin vakuudettoman lainan korko, mutta lainaan liittyy myös muita kuluja.

Vakuudellisen lainan korko määräytyy yleensä lainan vakuuden arvon perusteella. Mitä suurempi vakuus on, sitä alhaisempi korko on yleensä tarjolla. Korko voi kuitenkin vaihdella pankista riippuen, ja siksi on tärkeää kilpailuttaa lainat usean eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä.

Lisäksi vakuudelliseen lainaan liittyy usein muita kuukausittaisia kuluja, kuten tilinhoitomaksu ja nostopalkkio. Nämä kustannukset voivat vaihdella pankista riippuen, ja siksi on tärkeää tutkia eri pankkien tarjoamia lainoja ja vertailla niiden kustannuksia.

On myös tärkeää huomioida, että vakuudelliseen lainaan liittyy riski menettää vakuus, jos lainan takaisinmaksu ei suju suunnitellusti. Siksi on tärkeää harkita tarkkaan, onko vakuudellinen laina oikea vaihtoehto omalle tilanteelle.

Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen välillä, joten voimme auttaa sinua löytämään parhaan vakuudellisen lainan tarpeisiisi sopivaksi. Ota yhteyttä meihin ja pyydä lainatarjous jo tänään!

Vakuudellisen lainan takaisinmaksu

Vakuudellinen laina on laina, jossa hakijan täytyy tarjota vakuus lainan saamiseksi. Vakuus voi olla esimerkiksi omaisuutta, kuten asunto, mökki, osakkeet, rahastosäästöt tai oma metsä. Vakuudellinen laina tuo lainan myöntäjälle turvaa, sillä vakuus toimii takaisinmaksun varmistajana.

Vakuudellisen lainan takaisinmaksuaika voi olla huomattavasti pidempi kuin vakuudettoman lainan maksuaika. Esimerkiksi asuntolainan laina-aika voi olla jopa 25 tai 30 vuotta. Tämä johtuu siitä, että vakuudellinen laina on suurempi riski lainanottajalle, sillä vakuuden menettäminen on mahdollista, jos lainaa ei pystytä maksamaan takaisin sovitusti.

Vakuudellisen lainan takaisinmaksuaika kannattaa valita huolella. Pitkä takaisinmaksuaika tarkoittaa usein pienempää kuukausierää, mutta samalla myös suurempaa kokonaiskustannusta lainalle. Takaisinmaksuaika kannattaa valita sen mukaan, kuinka paljon kuukausittain on mahdollista maksaa lainaa takaisin ja kuinka nopeasti haluaa päästä eroon lainasta.

Banke kilpailuttaa vakuudellisia lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten me voimme auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan vakuudellisen lainan. Muista kuitenkin, että lainan ottaminen on aina vastuullinen päätös, joten suunnittele takaisinmaksusuunnitelmasi huolella ja varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitusti.

Vakuudellisen lainan plussat ja miinukset

Vakuudellinen laina on laina, jossa lainanantaja vaatii lainanhakijalta jonkinlaista omaisuutta lainan vakuudeksi. Vakuus voi olla esimerkiksi omistusasunto, sijoitukset tai metsäomaisuus. Vakuudellisen lainan etuna on, että sen korko on yleensä alhaisempi kuin vakuudettoman lainan korko. Tämä johtuu siitä, että vakuus pienentää luotonmyöntäjän riskiä.

Toisaalta vakuudellisen lainan haittapuolena on se, että lainan hakijan täytyy tarjota omaisuuttaan lainan vakuudeksi. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, pankki voi ottaa haltuunsa vakuudeksi asetetun omaisuuden ja myydä sen. Tämä voi aiheuttaa ongelmia lainanhakijalle, jos hän menettää esimerkiksi omistusasuntonsa tai sijoituksensa.

Vakuudellisen lainan hakeminen voi myös olla hankalaa ja aikaa vievää, sillä lainan hakijan täytyy käydä lainaneuvotteluissa ja tarjota riittävän arvokas vakuus. Lisäksi vakuuden arvo voi vaikuttaa siihen, kuinka suuren lainan hakija voi saada.

Kokonaisuudessaan vakuudellinen laina voi olla hyvä vaihtoehto, jos lainan hakijalla on riittävän arvokas omaisuus lainan vakuudeksi ja hän haluaa saada alhaisen koron. On kuitenkin tärkeää harkita tarkkaan, mitä omaisuutta haluaa asettaa vakuudeksi ja minkä verran lainaa haluaa ottaa, jotta välttyy mahdollisilta ongelmilta lainan takaisinmaksussa.

Vertaile vakuudelliset lainat

Kun etsit vakuudellista lainaa, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja saadaksesi parhaan mahdollisen tarjouksen. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voimme auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan vakuudellisen lainan.

Ensimmäinen asia, jota kannattaa vertailla, on lainan korko. Vakuudellisen lainan korko on yleensä edullisempi kuin vakuudettoman lainan, koska vakuus vähentää pankin riskiä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että koron lisäksi lainaan liittyy yleensä muitakin kuukausittaisia kuluja ja mahdollisia nostokuluja. Näistä pankki ilmoittaa aina lainatarjouksen yhteydessä.

Toinen tärkeä vertailukohta on lainan kokonaiskustannukset. Tämä tarkoittaa kaikkia lainaan liittyviä kuluja, kuten avausmaksua, tilinhoitomaksua ja muita kuluja. Kokonaiskustannukset kannattaa laskea huolellisesti, jotta saat selville, paljonko laina tulee sinulle maksamaan kokonaisuudessaan.

Kolmas vertailukohta on lainan ehdot. Tarkista lainan ehdot huolellisesti, jotta tiedät, mitä velvoitteita sinulla on lainanottajana. Esimerkiksi, jos et maksa lainaa takaisin sovitusti, voi pankilla olla oikeus ottaa vakuutesi ja myydä se velan maksamiseksi.

Yhteenvetona, vakuudellisen lainan vertailu kannattaa tehdä huolellisesti, jotta löydät juuri sinulle sopivan lainan. Banke voi auttaa sinua löytämään parhaan tarjouksen, joten täytä maksuton lainahakemus ja anna meidän kilpailuttaa lainat puolestasi.

Vakuudellisen lainan riskit

Vakuudellisen lainan ottaminen voi olla houkuttelevaa, sillä se voi tarjota alhaisemman koron verrattuna vakuudettomaan lainaan. Kuitenkin, on tärkeää muistaa, että vakuudellinen laina sisältää myös riskejä. Tässä osiossa käymme läpi muutamia riskejä, jotka liittyvät vakuudellisen lainan ottamiseen.

Ensinnäkin, jos et pysty maksamaan vakuudellista lainaa takaisin, pankki voi käyttää vakuutta maksunsa saamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että jos olet käyttänyt omaisuuttasi vakuutena, kuten esimerkiksi asuntoasi, voit menettää sen, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin. Tämä voi johtaa taloudellisiin ongelmiin ja jopa kodittomuuteen.

Toiseksi, vakuudellisen lainan ottaminen voi olla riskialtista, jos et ole varma tulevista tulonlähteistäsi. Jos esimerkiksi menetät työpaikkasi tai tulotaso laskee, voit joutua vaikeuksiin lainan takaisinmaksun kanssa. Tämä voi johtaa maksuhäiriömerkintöihin ja luottotietojen menetykseen, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti tuleviin lainanotto- ja luottopäätöksiin.

Lopuksi, vakuudellinen laina voi sisältää muita kustannuksia, kuten vakuutuskustannuksia ja arviointikuluja. Nämä kustannukset voivat lisätä lainan kokonaiskustannuksia ja tehdä siitä vähemmän houkuttelevan vaihtoehdon.

On tärkeää harkita huolellisesti kaikkia riskejä, jotka liittyvät vakuudellisen lainan ottamiseen, ennen kuin teet päätöksen. Banke voi auttaa sinua vertailemaan eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia vakuudellisia lainoja ja löytämään sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Vakuudelliset lainatyypit

Vakuudellinen laina on laina, joka myönnetään vakuuden vastaan. Vakuus voi olla esimerkiksi asunto, auto tai muu omaisuus. Vakuudellisen lainan etuna on, että se mahdollistaa suurempien lainasummien myöntämisen sekä edullisemmat korot. Banke kilpailuttaa vakuudellisia lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voit löytää sinulle sopivimman lainan.

Asuntolaina

Asuntolaina on yleisin vakuudellinen laina. Se on tarkoitettu asunnon ostoa tai remonttia varten. Asuntolainan vakuutena toimii ostettava asunto. Asuntolainaa myönnetään yleensä suurempia summia, ja laina-aika voi olla jopa 25–30 vuotta. Asuntolainan korot ovat yleensä alhaisemmat kuin vakuudettomien lainojen korot.

Autolaina

Autolaina on vakuudellinen laina, joka on tarkoitettu auton ostoa varten. Autolainan vakuutena toimii ostettava auto. Autolaina on yleensä lyhytaikainen laina, jonka laina-aika on yleensä 1–5 vuotta. Autolainan korot ovat yleensä alhaisemmat kuin vakuudettomien lainojen korot.

Yrityslaina

Yrityslaina on vakuudellinen laina, joka on tarkoitettu yrityksen rahoitukseen. Yrityslainan vakuutena voi olla esimerkiksi yrityksen omaisuus tai takaaja. Yrityslainaa myönnetään yleensä suurempia summia, ja laina-aika voi olla jopa 10–15 vuotta. Yrityslainan korot ovat yleensä alhaisemmat kuin vakuudettomien lainojen korot.

Vakuudellinen laina on hyvä vaihtoehto, kun tarvitset suurempaa lainasummaa ja haluat edullisemmat korot. Banke kilpailuttaa vakuudellisia lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voit löytää sinulle sopivimman lainan.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on tyypillinen korko vakuudelliselle lainalle?

Vakuudellisen lainan korko vaihtelee yleensä sen mukaan, kuinka suuri lainasumma on ja minkä verran vakuutta on tarjolla. Tyypillisesti vakuudellinen laina on kuitenkin halvempi kuin vakuudeton laina, sillä vakuus antaa pankille turvaa lainan takaisinmaksusta.

Kuinka kauan Bankeella kestää käsitellä lainahakemus?

Banke kilpailuttaa lainahakemuksesi useiden eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden kesken, joten käsitelyaika vaihtelee. Yleensä hakemuksen käsittely kestää muutamasta tunnista muutamaan päivään.

Millaisia kokemuksia Nordean laina-asiakaspalvelusta on?

Emme voi kommentoida muiden pankkien laina-asiakaspalvelukokemuksia, sillä me emme myönnä lainoja itse. Suosittelemme kuitenkin vertailemaan eri pankkien lainatarjouksia ja lukemaan muiden asiakkaiden kokemuksia ennen lainan hakemista.

Onko S-Pankin lainatarjous kilpailukykyinen vakuudellisessa lainassa?

Emme voi kommentoida yksittäisen pankin lainatarjouksen kilpailukykyä, sillä se riippuu monesta tekijästä, kuten lainasummasta, vakuudesta ja takaisinmaksuajasta. Suosittelemme vertailemaan eri pankkien tarjouksia ennen lainan hakemista.

Miten vakuudellinen laina eroaa vakuudettomasta lainasta?

Vakuudellinen laina edellyttää vakuutta, kuten asuntoa tai kiinteistöä, kun taas vakuudeton laina myönnetään ilman vakuutta. Vakuudellinen laina on yleensä halvempi kuin vakuudeton laina, mutta sen hakeminen voi olla hitaampaa ja vaatia enemmän neuvotteluja.

Mitä pankit yleensä hyväksyvät vakuudeksi vakuudellisessa lainassa?

Pankit hyväksyvät yleensä vakuudeksi asuntoja, kiinteistöjä, metsätiloja tai arvopapereita. Vakuuden tulee olla sellainen, että sen arvo riittää kattamaan lainan takaisinmaksun, mikäli lainanottaja ei pysty sitä maksamaan.