Mikä on kulutusluotto?

Lue mikä on kulutusluotto. Voit kilpailuttaa kulutusluotot Banken avulla!

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on vakuudeton laina, jonka avulla voit rahoittaa erilaisia kulutustarkoituksia. Kulutusluottoa voi käyttää esimerkiksi lomamatkoihin, kodin remontointiin tai auton ostamiseen. Kulutusluottoa myöntävät monet pankit ja rahoituslaitokset, ja lainasummat vaihtelevat yleensä 5000-25 000 euron välillä. Kulutusluoton takaisinmaksuaika voi olla useita vuosia.

Kulutusluotto on vakuudeton laina, joten et tarvitse vakuuksia tai takaajia sen saamiseksi. Lainan saaminen edellyttää kuitenkin yleensä säännöllisiä tuloja ja hyvää luottotietohistoriaa. Kulutusluoton korko voi vaihdella suuresti eri lainantarjoajien välillä, joten on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja ennen lainan hakemista.

Kilpailuta kulutusluotot

Banke kilpailuttaa kulutusluottoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten meiltä voit löytää juuri sinulle sopivan lainan. Kulutusluottoja on useita erilaisia, ja niitä voi myös räätälöidä omaan tarpeeseen sopivaksi. Tässä joitakin yleisimpiä kulutusluoton tyyppejä:

  • Joustoluotto: Joustoluotto on jatkuva luotto, josta voit nostaa rahaa tarpeen mukaan. Voit maksaa takaisin vain nostetun summan tai enemmän, ja luottoa voi käyttää uudelleen tarvittaessa.
  • Kertaluotto: Kertaluotto on yksittäinen laina, joka maksetaan takaisin sovitun ajan kuluessa. Kertaluotto sopii hyvin esimerkiksi suurempien hankintojen rahoittamiseen.
  • Yhdistelylaina: Yhdistelylaina on kulutusluotto, jolla voit yhdistää useita pienempiä lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yhdistelylainan avulla voit säästää kuluissa ja helpottaa lainojen hoitamista yhdellä maksulla.

Banke auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan kulutusluoton. Voit vertailla eri vaihtoehtoja meidän kauttamme ja hakea lainaa helposti verkossa.

Kulutusluoton hakeminen

Kulutusluoton hakeminen on helppoa ja nopeaa Banke-palvelun avulla. Alla on esitelty hakuprosessi sekä vaaditut dokumentit.

Hakuprosessi

  1. Aloita hakemus Banke-palvelussa täyttämällä henkilökohtaiset tiedot ja valitsemalla haluamasi lainasumma ja -aika.
  2. Saat heti alustavan lainatarjouksen, jonka voit hyväksyä tai hylätä.
  3. Jos hyväksyt tarjouksen, toimita pyydetyt dokumentit Banke-palvelun kautta.
  4. Saat lopullisen lainatarjouksen ja voit hyväksyä sen.

Vaaditut dokumentit

Kulutusluoton hakemiseen tarvitaan seuraavat dokumentit:

  • Palkkatodistus tai muu tulojen todistus
  • Tiliote tai verotodistus
  • Henkilöllisyystodistus (esim. passi tai henkilökortti)

Dokumentit voi toimittaa Banke-palvelun kautta sähköisesti. Tarkista kuitenkin aina tarkat dokumenttivaatimukset hakuprosessin yhteydessä.

Huomioithan, että lopullinen lainapäätös tehdään vasta dokumenttien tarkastuksen jälkeen. Lainan myöntäminen edellyttää myös riittävää luottokelpoisuutta ja tulotasoja.

Kulutusluoton kustannukset

Kulutusluoton kustannukset koostuvat useista eri tekijöistä, kuten korosta ja muista kuluista. On tärkeää ymmärtää nämä kustannukset ennen kuin otat kulutusluottoa.

Korko

Kulutusluoton korko on yksi suurimmista kustannuksista. Korko määritellään yleensä prosentteina lainan määrästä ja se lasketaan vuosittain. Kulutusluoton korot voivat vaihdella suuresti eri lainanantajien välillä. Banke kilpailuttaa usean pankin ja rahoituslaitoksen välillä, joten voimme auttaa sinua löytämään parhaan koron kulutusluotollesi.

Muut kulut

Kulutusluottoon voi liittyä myös muita kuluja, kuten avausmaksu, tilinhoitomaksu tai nostopalkkio. Nämä kulut vaihtelevat lainanantajien välillä. On tärkeää tarkistaa kaikki kulut ennen kuin otat lainaa.

Banke ei myönnä lainoja itse, vaan kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Voimme auttaa sinua löytämään kulutusluoton, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja budjettiisi.

Kulutusluoton takaisinmaksu

Kun haet kulutusluottoa, on tärkeää suunnitella takaisinmaksua huolellisesti, jotta maksuerät eivät aiheuta taloudellista haittaa. Kulutusluoton takaisinmaksuajat vaihtelevat yleensä 1-15 vuoden välillä, ja takaisinmaksuaika sovitaan aina yksilöllisesti hakijan kanssa.

Takaisinmaksuaika

Kulutusluoton takaisinmaksuaika vaikuttaa suoraan kuukausierän suuruuteen. Mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä pienemmäksi kuukausierä muodostuu, mutta kokonaiskustannukset voivat kasvaa. Toisaalta lyhyempi takaisinmaksuaika tarkoittaa suurempaa kuukausierää, mutta kokonaiskustannukset voivat olla pienemmät.

Kulutusluoton takaisinmaksuaika kannattaa valita huolella oman taloustilanteen mukaan. On tärkeää muistaa, että kulutusluoton takaisinmaksuajasta sovitaan aina yksilöllisesti hakijan kanssa.

Takaisinmaksuohjelma

Kun olet saanut kulutusluoton, saat yleensä takaisinmaksuohjelman, joka sisältää tarkat tiedot maksueristä ja niiden eräpäivistä. Takaisinmaksuohjelman avulla voit suunnitella talouttasi ja varmistaa, että maksut hoituvat ajallaan.

Jos sinulla on vaikeuksia maksaa kulutusluoton eriä sovitun aikataulun mukaan, kannattaa ottaa yhteyttä lainanmyöntäjään mahdollisimman pian. Usein lainanmyöntäjä voi tarjota erilaisia vaihtoehtoja, kuten maksuohjelman muutoksia tai maksuajan pidentämistä.

Banke ei myönnä kulutusluottoja itse, vaan kilpailuttaa lainoja useiden eri pankkien ja rahoituslaitosten kesken. Tämä mahdollistaa sen, että voimme tarjota asiakkaillemme aina parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Kulutusluoton hyödyt ja haitat

Hyödyt

Kulutusluotto voi olla hyödyllinen vaihtoehto monien isompien hankintojen rahoittamiseen, kuten remontointiin, auton ostoon tai lomamatkan maksamiseen. Kulutusluottoa hakiessa ei tarvitse asettaa vakuuksia tai takaajia, joten se voi olla helpompi ja nopeampi vaihtoehto kuin perinteiset pankkilainat. Banke voi kilpailuttaa kulutusluottoja usean eri pankin ja rahoitusyhtiön kesken, joten voit löytää juuri sinulle sopivan lainan edullisella korolla.

Kulutusluottoa hakiessa voit määrittää laina-ajan ja maksuerän suuruuden, joten voit suunnitella takaisinmaksun sopivaksi omalle taloudellesi. Banke kilpailuttaa kulutusluottoja jopa 70 000 € asti 15 vuoden maksuajalla, joten voit hakea juuri sinulle sopivaa summaa.

Haitat

Kulutusluottojen korot voivat olla korkeampia kuin esimerkiksi asuntolainojen korot, joten lainan kokonaiskustannukset voivat olla suuremmat. Lisäksi, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin sovitussa aikataulussa, voit joutua maksamaan korkeampia korkoja ja muita lisäkuluja.

Ennen kuin otat kulutusluoton, on tärkeää varmistaa, että sinulla on tarpeeksi tuloja ja varoja takaisinmaksuun. Kulutusluottoa ei kannata ottaa kevyesti, sillä se voi vaikuttaa pitkään omaan talouteen ja luottokelpoisuuteen.

Kaiken kaikkiaan, kulutusluotto voi olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset rahoitusta suurempaan hankintaan ja pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa aikataulussa. Banke voi auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan kulutusluoton edullisella korolla.

Kulutusluoton Vertailu

Kun haet kulutusluottoa Banke kautta, voit vertailla eri lainatarjouksia helposti ja nopeasti. Tarjoamme kulutusluottoja 500 – 70 000 euron väliltä, joten voit valita juuri sinulle sopivan summan. Laina-aika takaisinmaksulle on sovittavissa, mutta kuitenkin 1-15 vuoden sisällä.

Vertaillessasi kulutusluottoja, kannattaa kiinnittää huomiota lainan kokonaiskustannuksiin, kuten nimelliskorkoon, todelliseen vuosikorkoon ja muihin mahdollisiin kuluihin. Tarkista myös, onko lainassa mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin tai lyhennysvapaisiin jaksoihin.

Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voit olla varma siitä, että saat aina edullisimman lainatarjouksen. Saat lainatarjoukset nopeasti, usein jo muutamassa minuutissa. Näet tarkat kuukausierät sekä lainojen korot ja muut kulut, joten voit tehdä päätöksen helposti ja vaivattomasti.

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan kulutusluoton, voit hakea sitä kätevästi netissä täyttämällä ilmaisen lainahakemuksen. Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita tai sido sinua mihinkään. Banke auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan kulutusluoton, joten voit keskittyä huolettomaan elämään ja unelmiesi toteuttamiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Miten kulutusluotto toimii?

Kulutusluotto on vakuudeton laina, joka myönnetään yksityishenkilöille. Laina-aika ja lainan suuruus määräytyvät hakijan taloudellisen tilanteen ja tarpeiden mukaan. Banke kilpailuttaa kulutusluotot usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voimme tarjota asiakkaillemme aina parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Kulutusluottoa haetaan netistä ja sen saa tililleen jopa muutamassa päivässä.

Paljonko voi saada kulutusluottoa?

Kulutusluoton määrä voi vaihdella 5000 – 25 000 euron välillä, mutta lainasumma voi olla myös paljon tätä pienempi tai suurempi. Lainan suuruus määräytyy hakijan taloudellisen tilanteen ja tarpeiden mukaan. Banke kilpailuttaa kulutusluotot usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voimme tarjota asiakkaillemme aina parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Mihin kulutusluotto on tarkoitettu?

Kulutusluotto on tarkoitettu erilaisiin kulutustarkoituksiin, kuten remonttien tekemiseen, lomamatkaan, auton ostamiseen tai muihin hankintoihin. Lainan käyttötarkoitus on vapaa, joten voit käyttää sen juuri siihen, mihin haluat.

Mitä tarkoittaa korko?

Korko on lainan hinta, eli se summa, jonka lainanottaja maksaa lainanantajalle lainasta. Korko ilmoitetaan vuosikorona, joka kertoo koko lainan kustannukset vuoden ajalta. Korko määräytyy hakijan taloudellisen tilanteen ja lainan suuruuden mukaan.

Opintolaina

Banke ei myönnä opintolainoja itse, mutta voimme kilpailuttaa opintolainat usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Opintolainaa voi hakea netistä ja sen saa tililleen jopa muutamassa päivässä.

Asuntolaina

Banke ei myönnä asuntolainoja itse, mutta voimme kilpailuttaa asuntolainat usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Asuntolainaa voi hakea netistä ja sen saa tililleen jopa muutamassa päivässä.