Kotitalousvähennys - Mistä kaikesta voi saada kotitalousvähennystä?

Lue mistä kaikesta voit saada kotitalousvähennystä. Voit myös hakea rahoitusta remonttiin tai muuhun kotitalousvähennyksen alaiseen työhön.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys on verohelpotus, jota voi saada tietyistä kotitaloudessa teetetyistä töistä. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten jokainen henkilö voi saada sen itselleen.

Kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvat monet kotitaloudessa tehtävät työt, kuten putkiasennus, hoiva- ja hoitotyö, remontit, siivous tai pihatyöt. Kotitalousvähennyksen määrä lasketaan työn osuuden ja omavastuun perusteella. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2023 on 2250 euroa henkilöltä vuodessa. Omavastuu on 100 euroa henkilöltä vuodessa.

Kotitalousvähennyksen määrän laskukaava on seuraava: työn osuus x prosenttiosuus – omavastuu. Remonttityön osuudesta voi vähentää 40 %. Jos työn osuus on esimerkiksi 1500 euroa, lasketaan kotitalousvähennyksen määrä näin: 1500 e x 40 % – 100 e. Tässä esimerkissä kotitalousvähennyksen määrä on 500 euroa.

On tärkeää huomata, että kotitalousvähennykseen oikeuttavat työt on tehtävä kotitaloudessa, eikä esimerkiksi vapaa-ajan asunnolla tai yrityksen tiloissa. Lisäksi työn suorittajan on oltava rekisteröitynyt ennakkoperintärekisteriin ja arvonlisäverovelvolliseksi.

Banke voi auttaa sinua löytämään sopivan rahoitusvaihtoehdon remonttilainalle, joka auttaa sinua hyödyntämään kotitalousvähennyksen.

Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen

Kotitalousvähennys on verohelpotus, jota voi hyödyntää remontointiin, kotitaloustöihin, hoiva- ja hoitotyöhön sekä öljylämmityksestä luopumiseen liittyen. Kotitalousvähennyksen avulla voi säästää rahaa, kun tekee kotitaloustöitä tai remontointia.

Vuonna 2023 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2250 euroa henkilöltä vuodessa. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöltä vuodessa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4500 euroa vähennystä.

Jos teetät remonttia tai kotitaloustöitä yrityksellä, voit vähentää työn osuudesta 40 %, kun taas jos palkkaat työntekijän, voit vähentää palkasta 15 % sekä siihen liittyvät työnantajan sivukulut. Muista, että kotitalousvähennys on aina henkilökohtainen. Jos teetätte puolisosi kanssa yhdessä remontin tai muita töitä, saatte molemmat vähennystä.

Kotitalousvähennyksen laskeminen ei ole aina helppoa, mutta Banke tarjoaa kotitalousvähennys-laskurin, jonka avulla voit helposti laskea kotitalousvähennyksen osuuden. Muista, että kotitalousvähennys kannattaa aina hakea, jos olet tehnyt kotitaloustöitä tai remonttia, sillä se voi auttaa säästämään rahaa.

Kotitalousvähennyksen laskeminen

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen veroetu, joka myönnetään kotitalous- ja hoivapalveluista aiheutuneista kustannuksista. Vähennys on 40% työn osuudesta ja sen enimmäismäärä on 2250 €/henkilö/vuosi. Kotitalousvähennyksen laskeminen on helppoa ja sen voi tehdä seuraavasti:

 1. Laske työn osuus
  • Työn osuus on se määrä, jonka maksat kotitalouspalvelun suorittavalle yritykselle.
 2. Vähennä omavastuu
  • Omavastuu on 100 €/vuosi/henkilö.
 3. Laske vähennys
  • Vähennys lasketaan kaavalla: Työn osuus x 40% – Omavastuu

Esimerkiksi, jos maksat kotitalouspalvelusta 1500 €, kotitalousvähennyksen määrä lasketaan seuraavasti:

1500 € x 40% – 100 € = 500 €

Huomioi, että kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi saada yhteensä enintään 4500 € vähennystä vuodessa.

Kotitalousvähennyslaskuria käyttämällä voit helposti laskea, kuinka paljon saat vähennystä teettämästäsi työstä. Banke tarjoaa kätevän kotitalousvähennyslaskurin, joka auttaa sinua laskemaan vähennyksen määrän.

Kotitalousvähennyksen hakeminen

Kotitalousvähennys on verohelpotus, jota voi saada kotitalouden kunnossapito- ja perusparannustöistä.

Hakemusprosessi

Kotitalousvähennystä voi hakea verottajalta joko ennakkoon tai jälkikäteen. Ennakkohakemuksella vähennys huomioidaan suoraan laskussa ja asiakkaan tarvitsee maksaa vain vähennetty summa. Jälkikäteen haettaessa asiakkaan täytyy maksaa koko laskun summa ja hakea vähennystä verottajalta jälkikäteen.

Hakemusprosessi on helppo ja nopea. Asiakkaan täytyy vain täyttää verottajan lomake ja toimittaa se verottajalle.

Tarvittavat dokumentit

Kotitalousvähennyksen hakemiseen tarvitaan seuraavat dokumentit:

 • Lasku, jossa näkyy työn osuus ja arvonlisävero eriteltynä
 • Maksukuitti, josta näkyy maksettu summa ja maksupäivä
 • Kotitalousvähennyslomake, joka löytyy verottajan sivuilta

Kotitalousvähennyksen rajoitukset

Kotitalousvähennys on hyödyllinen tapa säästää rahaa kotitalouden kunnossapito- ja perusparannustöistä. Kuitenkin, on tärkeää muistaa, että kotitalousvähennyksellä on rajoituksia.

Ensinnäkin, kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada vähennyksen vain omista kustannuksistasi. Jos esimerkiksi teet remonttia yhdessä puolisosi kanssa, voitte saada yhteensä enintään 2250 euroa vähennystä vuodessa.

Toiseksi, kotitalousvähennys koskee vain kotitalouden kunnossapito- ja perusparannustöitä. Se ei koske esimerkiksi uudisrakentamista tai mökkiremontteja.

Kolmanneksi, kotitalousvähennys on sidottu omavastuuseen. Vuonna 2023 omavastuu on 100 euroa henkilöltä vuodessa. Tämä tarkoittaa, että jos teet remonttia, joka maksaa alle 250 euroa, et voi saada vähennystä.

Lopuksi, kotitalousvähennys on sidottu työn osuuteen. Voit saada vähennyksen vain työn osuudesta, ei materiaaleista. Vähennyksen enimmäismäärä on 40 % työn kustannuksista.

On tärkeää muistaa nämä rajoitukset, kun harkitset kotitalousvähennyksen käyttöä.

Verohallinnon ohjeistus kotitalousvähennykseen

Kotitalousvähennys on verohelpotus, jota voi saada erilaisista remontti-, siivous- ja hoitotöistä. Verohallinto on julkaissut ohjeistuksen, joka auttaa selvittämään, mitkä työt ovat oikeutettuja kotitalousvähennykseen ja miten vähennys haetaan.

Ohjeistuksen mukaan kotitalousvähennystä voi saada, kun työ on tehty kotitaloudessa tai vapaa-ajan asunnolla. Lisäksi työn suorittajan on oltava yksityishenkilö, elinkeinonharjoittaja tai yritys, joka on merkitty ennakkoperintärekisteriin.

Kotitalousvähennystä voi saada 40 % tai 60 % työn osuudesta riippuen siitä, mihin työhön vähennystä haetaan. Vähennystä saa 60 % työn osuudesta, jos työn on tehnyt yritys. Jos taas työn on tehnyt yksityishenkilö, vähennystä saa 40 % työn osuudesta.

Verohallinto suosittelee, että kotitalousvähennyksen hakeminen tehdään sähköisesti OmaVerossa. Hakemus on helppo täyttää ja lähettää, ja sen käsittely on nopeaa.

Kotitalousvähennyksen hakemiseen liittyy kuitenkin myös tiettyjä riskejä. Verohallinto tarkistaa hakemuksen tiedot ja voi evätä vähennyksen, jos tiedot ovat virheellisiä tai puutteellisia. Siksi on tärkeää huolehtia siitä, että kaikki tiedot ovat oikein ja täydellisiä ennen hakemuksen lähettämistä.

Kotitalousvähennyksen käyttömahdollisuudet

Kotitalousvähennystä voi saada kodin, kakkoskodin ja mökin kunnostustöistä, kuten siivous-, hoito- tai remonttitöistä. Kotitalousvähennystä ei kuitenkaan myönnetä sijoitusasunnoista tai uudisrakennuksista.

Vuonna 2023 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2250€ henkilöltä. Vähennyksen omavastuu on 100€ henkilöltä vuodessa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puoliso voi saada sen myös erikseen. Yhdessä puolison kanssa vähennystä voi saada yhteensä 4500€.

Kotitalousvähennyksen käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset. Alla on esimerkkejä kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvista töistä:

 • Pihan hoito: esimerkiksi nurmikon leikkaus, pensaiden leikkaus, haravointi, lumityöt, puun kaato
 • Siivous: esimerkiksi ikkunanpesu, lattioiden pesu, pölyjen pyyhintä, kodin yleispuhdistus
 • Remontit: esimerkiksi maalaus, tapetointi, lattian asennus, katon korjaus
 • Kodin laitteiden asennus ja korjaus: esimerkiksi ilmalämpöpumpun asennus, pesukoneen korjaus, astianpesukoneen asennus

On tärkeää huomata, että kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvat työt on tehtävä kotitalouden käyttöön. Työt on myös maksettava pankkitilin kautta, jotta vähennyksen saaminen on mahdollista.

Kotitalousvähennys on hyvä tapa säästää rahaa kotitalouden kunnostus- ja huoltotöissä.

Yleisimmät virheet kotitalousvähennyksessä

Kotitalousvähennys on hieno tapa säästää rahaa kodin remontointiin ja huoltoon liittyvissä kuluissa. Kuitenkin, monet tekevät virheitä vähennyksen hakemisessa. Tässä osiossa käymme läpi yleisimmät virheet, joita ihmiset tekevät kotitalousvähennyksen hakemisessa.

1. Vähennyksen hakeminen väärin

Yksi yleisimmistä virheistä on hakemuksen täyttäminen väärin. Täytä hakemus huolellisesti ja tarkista, että kaikki tiedot ovat oikein. Muista myös, että kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten jokaisen perheenjäsenen täytyy hakea sitä erikseen.

2. Vähennyksen hakeminen liian myöhään

Toinen yleinen virhe on hakemuksen jättäminen liian myöhään. Kotitalousvähennystä voi hakea vain samana vuonna, kun työ on tehty. Muista siis hakea vähennystä ajoissa, jotta et menetä mahdollisuutta säästää rahaa.

3. Vähennyksen hakeminen väärästä työstä

Kotitalousvähennys koskee vain tiettyjä töitä, joten varmista, että työ, jonka haluat vähentää, on oikeutettu vähennykseen. Esimerkiksi pihatöitä tai auton korjauksia ei voi vähentää kotitalousvähennyksellä.

4. Vähennyksen hakeminen liian suuresta summasta

Kotitalousvähennys on rajattu tiettyyn summaan vuodessa, joten varmista, että et ylitä tätä rajaa. Muista myös, että vähennys koskee vain työn osuutta, ei materiaaleja.

5. Vähennyksen hakeminen ilman asianmukaisia dokumentteja

Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat dokumentit, kuten laskut ja maksukuitit, ennen kuin haet kotitalousvähennystä. Ilman asianmukaisia dokumentteja hakemus hylätään.

Nämä ovat yleisimmät virheet, joita ihmiset tekevät kotitalousvähennyksen hakemisessa. Varmista, että tiedät kaikki säännöt ja ehdot ennen kuin haet vähennystä, jotta voit säästää rahaa turhien virheiden välttämisellä.

Usein kysytyt kysymykset

Miten kotitalousvähennys lasketaan?

Kotitalousvähennys lasketaan henkilökohtaisesti. Vuonna 2023 kotitalousvähennys on enintään 2250 euroa henkilöltä vuodessa. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa henkilöltä vuodessa. Jos teetätte puolisosi kanssa yhdessä remontin tai muita töitä, saatte molemmat vähennystä. Näin ollen, jos esimerkiksi teetätte kotiinne remontin, voitte saada yhteensä enintään 4500 euroa verovähennystä.

Vähennetäänkö kotitalousvähennys suoraan verosta?

Kotitalousvähennystä ei vähennetä suoraan verosta, vaan vähennys tehdään henkilön verotuksessa. Kotitalousvähennyksen voi saada vain verotuksen kautta.

Paljonko saa kotitalousvähennystä 2023?

Vuonna 2023 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2250 euroa henkilöltä vuodessa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4500 euroa vähennystä. Omavastuu on 100 euroa henkilöltä vuodessa.

Mitä saa vähentää kotitalousvähennyksenä?

Kotitalousvähennyksen piiriin kuuluvat kotitalouden arvonlisäverolliset työ- ja palvelukustannukset. Näitä ovat esimerkiksi remontti- ja korjaustyöt, siivous- ja hoivapalvelut sekä kampaamo- ja kauneudenhoitopalvelut. Kotitalousvähennykseen ei kuulu esimerkiksi tavanomainen kodin ylläpito, kuten ruoanlaitto ja pyykinpesu.

Valokuitu kotitalousvähennyksenä?

Valokuituasennuksen voi saada kotitalousvähennyksen piiriin, jos asennus tehdään omakotitaloon tai vapaa-ajan asuntoon. Asennuksen tulee olla kustannusvähennyskelpoinen ja asentajan tulee olla rekisteröitynyt ennakkoperintärekisteriin.

Ilmalämpöpumppu kotitalousvähennyksenä?

Ilmalämpöpumpun asennus voi olla kotitalousvähennyskelpoista, jos se tehdään omakotitaloon tai vapaa-ajan asuntoon. Ilmalämpöpumpun asentajan tulee olla rekisteröitynyt ennakkoperintärekisteriin.