Euribor korot - 3 kk, 6 kk vai 12 kk

Mikä Euribor-korko kannattaa valita lainaan? Lue lisää Euribor-koroista.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Euribor korot 3 kk, 6 kk, vai 12 kk: Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää

Euribor-korot ovat euroalueen viitekorkoja, joita käytetään usein lainojen korkojen määrittelyssä. Lainan korko muodostuu viitekorosta, pankin korkomarginaalista sekä muista kuluista. Viitekorkona voidaan käyttää 3, 6 tai 12 kuukauden euriboria. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten meillä on laaja kokemus eri euribor-korkojen käytöstä.

3 kk Euribor korko

3 kuukauden euribor on lyhyt aikaväli, joka sopii hyvin lyhytaikaisiin lainoihin. Tämä korko tarkistetaan joka kolmas kuukausi, joten lainan korko voi vaihdella nopeasti. 3 kk euriboria käytetään usein kulutusluotoissa, joissa laina-aika on lyhyt.

6 kk Euribor korko

6 kuukauden euriboria käytetään usein asuntolainojen korkona. Tämä korko tarkistetaan joka kuudes kuukausi, joten lainan korko ei vaihtele yhtä nopeasti kuin 3 kk euribor. 6 kk euriboria käytetään usein silloin, kun halutaan pitkäaikainen laina, mutta ei haluta sitoa korkoa liian pitkäksi aikaa.

12 kk Euribor korko

12 kuukauden euriboria käytetään usein myös asuntolainojen korkona. Tämä korko tarkistetaan kerran vuodessa, joten lainan korko ei vaihtele yhtä nopeasti kuin 3 kk euribor. 12 kk euriboria käytetään usein silloin, kun halutaan pitkäaikainen laina, ja halutaan sitoa korko pidemmäksi aikaa.

Kokonaisuudessaan euribor-korot ovat tärkeä tekijä lainojen koroissa. On tärkeää valita oikea euribor-korko lainaan, jotta lainan korko pysyy kohtuullisena. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten meillä on laaja kokemus eri euribor-korkojen käytöstä ja voimme auttaa sinua valitsemaan sopivan korkovaihtoehdon.

Euribor korkojen historia

Euribor-korot ovat olleet käytössä vuodesta 1999 lähtien. Euribor on lyhenne sanoista Euro Interbank Offered Rate, ja se on euroalueen yleinen viitekorko. Euribor-korkoja käytetään muun muassa asuntolainojen ja yrityslainojen koroissa.

Euribor-korot ovat vaihtuvia korkoja, jotka seuraavat korkomarkkinoiden liikkeitä. Euribor-korot määritellään kerran päivässä, ja ne perustuvat useiden eurooppalaisten pankkien ilmoittamiin korkoihin. Euribor-korot määritellään kolmelle eri aikavälille: 3 kk, 6 kk ja 12 kk.

Euribor-korot ovat vaihdelleet huomattavasti vuosien varrella. Esimerkiksi vuonna 2008 finanssikriisin aikana 12 kuukauden Euribor-korko nousi yli 5 prosenttiin. Vuonna 2016 12 kuukauden Euribor-korko oli alle 0 prosenttia, ja se on pysynyt alhaisena siitä lähtien.

Vaikka Euribor-korot ovat vaihdelleet huomattavasti, ne ovat yleisesti ottaen olleet melko alhaisella tasolla viime vuosina. Tämä on tehnyt asuntolainojen ottamisesta houkuttelevaa, mutta koron noustessa myös asuntolainojen kustannukset kasvavat.

Euribor Korkojen Vaikutus Asuntolainoihin

Euribor-korko on yksi yleisimmistä viitekoroista asuntolainoissa. Korko määräytyy 3, 6 tai 12 kuukauden euribor-koron perusteella. Euriborin vaikutus asuntolainan korkoon riippuu korkomarginaalista, joka on pankin ja asiakkaan välillä sovittava kiinteä korko.

Kun euribor-korko nousee, myös asuntolainan korko nousee. Tämä tarkoittaa sitä, että asuntolainan kuukausierät kasvavat. Euribor-koron nousu voi vaikuttaa myös lainan kokonaiskustannuksiin, sillä korkojen nousu voi pidentää laina-aikaa.

On tärkeää muistaa, että asuntolainan korko ei ole ainoa asia, joka vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin. Myös lainanhoitokulut, vakuutukset ja muut kulut voivat vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin.

Jos asiakkaamme haluaa varmistaa, että asuntolainan korko pysyy ennallaan, hän voi harkita kiinteäkorkoista lainaa. Kiinteäkorkoinen laina tarkoittaa sitä, että korko pysyy samana koko laina-ajan, riippumatta euribor-koron muutoksista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että euribor-korkojen vaikutus asuntolainoihin voi olla merkittävä.

Euribor korkojen ennustaminen

Euribor-korot ovat vaihtuvia korkoja, jotka määräytyvät rahamarkkinoiden kysynnän ja tarjonnan perusteella. Tämän vuoksi Euribor-korot voivat vaihdella paljonkin lyhyellä aikavälillä. Korkojen ennustaminen pitkän ajan päähän on vaikeaa, mutta asiantuntijoiden arvion mukaan 12 kuukauden Euribor pysyy noin neljän prosentin tuntumassa vuoden 2023 loppuun saakka ja lähtee laskuun sen jälkeen.

Jos Euribor-korko on sidottu 12 kuukauden Euriboriin, se tarkistetaan vuoden välein. Jos se taas on sidottu 3 kuukauden Euriboriin, korko tarkistetaan 3 kuukauden välein. Euribor-koron vaihtelu vaikuttaa lainan korkoon, joka muodostuu viitekorosta, pankin korkomarginaalista sekä muista kuluista, kuten avausmaksu, laskutuskulut ja lainanhoitomaksut.

Korkojen ennustaminen on aina haastavaa, mutta on tärkeää pitää mielessä, että Euribor-korot ovat vaihtuvia ja voivat muuttua nopeasti. Tämän vuoksi on tärkeää seurata markkinatilannetta ja tehdä päätökset lainan ottamisesta tai maksamisesta pois sen mukaan, mikä on henkilökohtaisesti järkevin vaihtoehto. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voimme auttaa löytämään henkilökohtaisiin tarpeisiisi sopivan lainan.

Euribor korkojen vaikutus talouteen

Euribor-korot ovat euroalueen viitekorkoja, jotka vaikuttavat suoraan talouteen. Euribor-korot ovat vaihtuvia, mikä tarkoittaa sitä, että ne voivat muuttua nopeasti. Euribor-korot vaikuttavat suoraan lainojen korkoihin, joten ne vaikuttavat myös ihmisten maksukykyyn ja sitä kautta kulutukseen.

Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten meillä on laaja näkemys euribor-korkojen vaikutuksista talouteen. Euribor-korot ovat olleet pitkään matalalla tasolla, mutta viime vuosina ne ovat alkaneet nousta. Tämä tarkoittaa sitä, että myös lainojen korot ovat alkaneet nousta.

Jos euribor-korot nousevat, niin myös lainojen korot nousevat. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan kustannukset kasvavat ja maksukyky heikkenee. Tämä puolestaan vaikuttaa suoraan kulutukseen, sillä ihmisillä on vähemmän rahaa käytettävissä.

Euribor-korot voivat myös vaikuttaa yritysten toimintaan. Jos yrityksen lainan korot nousevat, niin se tarkoittaa sitä, että yrityksen kustannukset kasvavat. Tämä puolestaan vaikuttaa yrityksen kannattavuuteen ja voi johtaa siihen, että yritys joutuu supistamaan toimintaansa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että euribor-korot vaikuttavat suoraan talouteen ja ihmisten maksukykyyn. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten meillä on laaja näkemys euribor-korkojen vaikutuksista. On tärkeää seurata euribor-korkojen kehitystä ja varautua mahdollisiin muutoksiin.

Euribor korkojen vertailu muihin korkoihin

Euribor-korko on yksi yleisimmistä viitekoroista, jota käytetään Suomessa asuntolainoissa. Korko perustuu euroalueen rahamarkkinoiden pankkienvälisiin lainoihin ja muihin markkinatietoihin. Lainan viitekoron valinta on tärkeä päätös, sillä se vaikuttaa suoraan lainan korkoon ja siten myös lainan kokonaiskustannuksiin.

Euribor-korkoa verrataan usein myös muihin viitekorkoihin, kuten Prime-korkoon, joka on pankin oma viitekorko. Prime-korko perustuu pankin omiin kustannuksiin ja asiakkaan taloudelliseen tilanteeseen. Prime-korko on yleensä korkeampi kuin Euribor-korko, mutta sen suuruus voi vaihdella pankista riippuen.

Toinen yleinen viitekorko on kiinteä korko, joka pysyy samana koko laina-ajan. Kiinteä korko antaa turvaa lainanottajalle, sillä korko ei nouse laina-aikana. Toisaalta kiinteä korko on yleensä korkeampi kuin vaihtuva korko, sillä se sisältää riskipreemion.

Euribor-koron vertailu muihin korkoihin kannattaa tehdä huolellisesti ja ottaa huomioon oman taloudellisen tilanteen ja riskinsietokyvyn. Banke kilpailuttaa useiden pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset, joten voimme auttaa löytämään juuri sinulle sopivan lainan viitekoron.

Euribor korkojen seuranta

Seuraamalla Euribor-korkojen kehitystä, voimme pysyä ajan tasalla siitä, miten korkomarkkinat kehittyvät ja mihin suuntaan korko todennäköisesti liikkuu tulevaisuudessa. Euribor-korot ovat vaihtuvia, ja ne määräytyvät päivittäin pankkienvälisen kaupankäynnin perusteella. Tämä tarkoittaa, että Euribor-korot voivat vaihdella päivittäin.

Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten meillä on laaja näkemys markkinoiden tilanteesta. Euribor-korkojen seuranta on tärkeää, sillä se auttaa meitä arvioimaan, miten korkomarkkinat kehittyvät ja miten ne vaikuttavat asiakkaidemme lainoihin.

Euribor-korot määritellään eripituisille ajanjaksoille, kuten 3 kk, 6 kk tai 12 kk. Esimerkiksi 12 kk Euribor pysyy samana vuoden välein, kun taas 3 kk Euribor tarkistetaan 3 kuukauden välein. Suomessa asuntolainoissa käytetään tavallisesti 12 kuukauden Euriboria.

Kesäkuussa 2023 12 kuukauden Euribor oli noin 4 %. Tämä on huomattava nousu verrattuna edellisen vuoden noin 0,9 % korkoon. Euribor-korkojen seuranta auttaa meitä ennakoimaan tällaisia muutoksia ja neuvomaan asiakkaitamme sopivan laina-aikataulun valinnassa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on 3 kk, 6 kk ja 12 kk Euribor-korko?

Euribor-korot ovat euroalueen viitekorkoja, jotka määritellään päivittäin. 3 kk, 6 kk ja 12 kk Euribor-korot ovat eri pituisia viitekorkoja, jotka määrittävät sen ajan, jonka korko pysyy samana. Esimerkiksi 12 kk Euribor-korko tarkistetaan vuoden välein ja 3 kk Euribor-korko puolen vuoden välein.

Millaisia ovat Euribor-korkojen ennusteet vuosille 2023-2030?

Korkojen ennustaminen on haastavaa, mutta asiantuntijat arvioivat 12 kk Euribor-koron pysyvän noin neljän prosentin tuntumassa vuoden 2023 loppuun saakka ja lähtevän sen jälkeen laskuun. Asiantuntijoiden arvion mukaan 12 kk Euribor-korko laskee noin 3,4 prosenttiin kesäkuuhun 2024 mennessä.

Mikä on Euribor-korkojen historia?

Euribor-korot ovat olleet käytössä vuodesta 1999 lähtien, jolloin euro otettiin käyttöön yhteisvaluuttana. Euribor-korot ovat vaihdelleet vuosien varrella, mutta niiden taso on pysynyt yleisesti ottaen melko alhaisena.

Miten 3 kk ja 12 kk Euribor-korot eroavat toisistaan?

3 kk Euribor-korko tarkistetaan puolen vuoden välein, kun taas 12 kk Euribor-korko tarkistetaan vuoden välein. Tämä tarkoittaa sitä, että 12 kk Euribor-korko on vakaampi ja ennustettavampi kuin 3 kk Euribor-korko.

Kannattaako vaihtaa 12 kk Euribor 3 kk Euriboriin?

Euribor-koron valinta riippuu yksilöllisistä tarpeista ja tavoitteista. 12 kk Euribor-korko on vakaampi ja ennustettavampi kuin 3 kk Euribor-korko, mutta 3 kk Euribor-korko voi olla edullisempi.

Miksi valita 12 kk Euribor?

12 kk Euribor-korko on vakaampi ja ennustettavampi kuin lyhyemmät Euribor-korot. Tämä tarkoittaa sitä, että lainan korko pysyy samana pidemmän aikaa, mikä helpottaa talouden suunnittelua ja budjetointia.