Avioeron hinta - Paljonko avioero maksaa?

Avioeron hinta riippuu monesta asiasta. Lue paljonko avioero maksaa eri tilanteissa.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Avioeron hinta Suomessa: Mitä sinun tulisi tietää?

Avioero on raskas kokemus henkisesti ja usein myös taloudellisesti. Avioeron kustannukset voivat vaihdella huomattavasti riippuen siitä, kuinka paljon omaisuutta on ja kuinka riitaisa ero on. Tässä osiossa käymme läpi avioeron kustannuksia.

Oikeudenkäyntimaksut

Oikeudenkäyntimaksut ovat osa avioeron kustannuksia. Oikeudenkäyntimaksut vaihtelevat sen mukaan, minkä tyyppistä oikeudenkäyntiä käydään ja kuinka monta kertaa oikeudenkäyntiin joudutaan menemään. Avioeroon liittyvät oikeudenkäyntimaksut ovat vähintään käräjäoikeuden pakollisten maksujen verran, eli 310 euroa.

Asianajajan palkkiot

Asianajajan palkkiot ovat merkittävä osa avioeron kustannuksia. Asianajajan palkkiot voivat vaihdella huomattavasti sen mukaan, kuinka monta tuntia asianajaja käyttää avioeroasiassa ja kuinka kokenut asianajaja on. Palkkiot voivat olla tuntiveloituksen mukaan tai kiinteänä summana.

Jos tarvitset rahoitusta avioeron kustannuksiin, voit hakea lainaa Banke kautta. Banke voi auttaa sinua löytämään edullisimman lainan, jonka avulla voit selvitä avioeron kustannuksista.

Avioeron kustannusten vähentäminen

Avioero voi olla henkisesti ja taloudellisesti raskas kokemus. Kuitenkin, on olemassa joitakin tapoja, joilla voit vähentää avioeron kustannuksia. Tässä osiossa käymme läpi joitakin tapoja, joilla voit säästää rahaa avioeron aikana.

Sopimus avioerosta

Yksi tapa vähentää avioeron kustannuksia on sopia avioerosta puolison kanssa. Tämä vähentää kuluja, joita aiheutuu riitaisesta avioerosta. Voit käyttää asianajajaa avustamaan sopimuksen tekemisessä. Tämä on yleensä halvempi vaihtoehto kuin oikeudenkäynti.

Sopimuksen tekeminen voi myös olla nopeampaa kuin oikeudenkäynti. Tämä tarkoittaa, että voit aloittaa uuden elämän nopeammin.

Sovittelu

Toinen tapa vähentää avioeron kustannuksia on käyttää sovittelua. Sovittelu on prosessi, jossa kolmas osapuoli auttaa puolisoita sopimaan avioerosta. Tämä on yleensä halvempi vaihtoehto kuin oikeudenkäynti tai asianajajan käyttö.

Sovittelu voi myös olla nopeampaa kuin oikeudenkäynti. Tämä tarkoittaa, että voit aloittaa uuden elämän nopeammin.

On tärkeää muistaa, että mediation ei ole aina paras vaihtoehto. Jos puolisot eivät pysty sopimaan asioista mediationin kautta, oikeudenkäynti voi olla ainoa vaihtoehto.

Avioeron kustannusten jakaminen

Avioero voi olla raskas kokemus henkisesti ja taloudellisesti. Avioeron kustannukset riippuvat monesta tekijästä, kuten omaisuuden jaon monimutkaisuudesta sekä lasten huoltajuudesta.

Avioehtosopimus

Avioehtosopimus on sopimus, joka solmitaan avioliiton aikana tai ennen avioliiton solmimista. Sopimuksessa sovitaan, miten omaisuus jaetaan avioeron tapahtuessa. Jos aviopuolisot ovat solmineet avioehtosopimuksen, sen mukaisesti omaisuus jaetaan avioeron yhteydessä. Avioehtosopimus voi vaikuttaa avioeron kustannuksiin, sillä omaisuuden jako on jo etukäteen sovittu.

Omaisuuden jako

Jos aviopuolisot eivät ole solmineet avioehtosopimusta, heidän omaisuutensa jaetaan avioeron yhteydessä. Omaisuuden jakamisessa noudatetaan ositusta, joka tarkoittaa aviopuolisoiden omaisuuden erottelua ja jakamista. Osituksessa huomioidaan aviopuolisoiden omaisuus ja velat. Osituskustannukset voivat vaihdella sen mukaan, kuinka monimutkainen ositus on.

Avioeron hakijalta peritään käräjäoikeuden maksuja, jotka ovat yhteensä 310 euroa. Jos avioeroa haetaan yhdessä, maksu voidaan periä kummalta tahansa. Osituskustannuksia voi syntyä esimerkiksi omaisuuden arvioinnista, lakimiehen palkkioista ja kiinteistöjen kauppakirjojen laadinnasta.

On tärkeää huomioida, että avioeron kustannukset voivat vaihdella suuresti tapauskohtaisesti. Banke-palvelu voi auttaa kilpailuttamaan lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, jotta avioeron kustannukset voidaan jakaa mahdollisimman oikeudenmukaisesti.

Avioeron taloudelliset seuraukset

Avioeron taloudelliset seuraukset voivat olla huomattavia, ja on tärkeää olla tietoinen niistä ennen avioeron hakemista. Tässä osiossa käsittelemme kahta tärkeää taloudellista seurausta: elatusapua ja lapsen huoltajuutta.

Elatusapu

Avioeron jälkeen toisen puolison on usein maksettava elatusapua toiselle puolisolle. Elatusavun määrä riippuu monista tekijöistä, kuten puolisoiden tuloista ja varallisuudesta, sekä lasten määrästä ja iästä. Elatusapu voi olla määräaikainen tai pysyvä, ja sen määrä voi muuttua ajan myötä.

Joskus elatusavun määrä voi olla riidanalainen, ja tällöin on tärkeää hakea oikeudellista apua.

Lapsen huoltajuus

Avioeron yhteydessä on myös ratkaistava lasten huoltajuus. Huoltajuus voi olla jaettu tai yksinhuoltajuus, ja sen ratkaisemiseen vaikuttavat monet tekijät, kuten lasten ikä, asuinpaikka ja vanhempien kyky hoitaa lapsia.

Jos vanhemmat eivät pääse yhteisymmärrykseen lapsen huoltajuudesta, asia voidaan ratkaista oikeudessa.

On tärkeää huomata, että lapsen etu on aina tärkein tekijä lapsen huoltajuutta ja elatusapua koskevissa päätöksissä.

Avioeron vaikutus verotukseen

Avioeron vaikutukset verotukseen voivat olla merkittäviä. Avioerotilanteessa on tärkeää tietää, miten omaisuuden jako vaikuttaa verotukseen, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä myöhemmin.

Avioeron yhteydessä omaisuus jaetaan puolisoiden kesken. Ositusprosessissa omaisuus jaetaan yleensä tasan, mutta se voi olla myös eri tavoin sovittu. Osituksessa on tärkeää huomioida, että omaisuuden jako voi vaikuttaa verotukseen. Esimerkiksi asunnon myynti osituksen jälkeen saattaa aiheuttaa veroseuraamuksia.

Avioeron yhteydessä on myös tärkeää huomioida perintöverotus. Perintöveroa ei makseta perintöosuudesta, jonka arvo on alle 20 000 euroa. Perintöveron määrä kasvaa perinnön arvon mukaan, joten suuremmat perinnöt voivat aiheuttaa merkittäviä veroseuraamuksia.

On myös tärkeää huomioida lahjavero. Suomessa toiselle henkilölle ilman korvausta siirtyvästä omaisuudesta pitää maksaa veroa, jos lahjan arvo ylittää tietyn summan. Vuonna 2022 lahjaveron raja on 5000 euroa. 4999 euroa ja sitä vähemmän saa siis lahjoittaa toiselle henkilölle verovapaasti kolmen vuoden aikana.

Usein kysytyt kysymykset

Milloin avioero pitää maksaa?

Avioeron maksu tulee suorittaa ennen kuin avioero voidaan vahvistaa. Avioeron maksu on suoritettava käräjäoikeudelle, joka on käsitellyt avioeron hakemuksen.

Mitä avioero tulee maksamaan?

Avioeron hinta riippuu monista eri tekijöistä, kuten avioeron hakijoiden määrästä, omaisuuden määrästä ja avioeron hakijoiden taloudellisesta tilanteesta. Avioero maksaa yleensä muutamia satoja euroja, mutta hinta voi vaihdella suuresti tapauskohtaisesti.

Pitääkö avioero maksaa heti?

Avioeron maksu tulee suorittaa ennen kuin avioero voidaan vahvistaa. Avioeron maksua ei kuitenkaan tarvitse suorittaa heti avioerohakemuksen jättämisen jälkeen, vaan maksuaika sovitaan yleensä käräjäoikeuden kanssa.

Mitä maksaa avioeron toinen vaihe?

Avioeron toinen vaihe maksaa yleensä noin 100 euroa. Toinen vaihe sisältää avioeron vahvistamisen ja avioeron rekisteröimisen väestötietojärjestelmään.

Kuolinpesän osituksen hinta

Kuolinpesän osituksen hinta riippuu monista eri tekijöistä, kuten kuolinpesän omaisuuden määrästä ja ositukseen liittyvistä riidoista. Kuolinpesän osituksen hinta voi vaihdella suuresti tapauskohtaisesti.

Miksi avioero maksaa?

Avioeron maksu kattaa käräjäoikeuden käsittelykulut ja muiden viranomaisten maksut, joita avioeron käsittelyyn liittyy. Avioeron maksu on siis välttämätön kustannus avioeron hakemisessa.