Autotallin rakentaminen hinta - Paljonko maksaa autotallin rakentaminen?

Selvitä autotallin rakentamisen hinta. Hae lainaa autotallin rakentamiseen jopa 70 000 euroa Banken avulla.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Autotallin rakentaminen hinta: Selvitä kuinka paljon autotallin rakentaminen maksaa

Autotallin rakentaminen on yksi tapa lisätä asunnon arvoa ja käytännöllisyyttä. Autotallin rakentamisen hinta vaihtelee monien tekijöiden mukaan, kuten autotallin koosta, materiaaleista, varustelutasosta ja rakennuspaikasta. Autotallin rakentamisen hinta voi myös vaihdella alueittain.

Banke tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden kilpailuttaa rakennus- ja remonttilainat usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Autotallin rakentamisen hinta voi olla suuri investointi, mutta me voimme auttaa löytämään sopivimman lainaratkaisun tarpeisiisi.

Autotallin rakentamisen hinta muodostuu useista eri kustannuksista, kuten perustuksista, pystytyksestä, eristemateriaaleista, kattomateriaaleista, ovista ja ikkunoista. Autotallin rakentamisen hinta vaihtelee myös sen mukaan, teetkö rakennustyön itse vai käytätkö ammattilaisia.

Itse tekemällä ja autotallin koosta ja varustelutasosta tinkimällä voi säästää autotallin rakentamisen kustannuksissa. Banke voi auttaa sinua löytämään sopivan lainan, jotta voit toteuttaa unelmasi autotallin rakentamisesta.

Hinta-arvio autotallin rakentamiselle

Autotallin rakentamisen hinta muodostuu useista eri tekijöistä. Autotallin koko, materiaalit, varusteet ja työn hinta ovat kaikki tekijöitä, jotka vaikuttavat autotallin rakentamisen hintaan.

Autotallin koko on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka vaikuttaa autotallin rakentamisen hintaan. Mitä suurempi autotalli on, sitä kalliimmaksi sen rakentaminen tulee. Valmiiden autotallien hinnat ovat tavallisesti noin 800-1500 euroa neliömetriltä. Neliöhinta voi kuitenkin kivuta jopa yli 2000 euroon, jos autotallista tehdään oikein luksusversio, jossa on lämmitys, keittiö, wifi ja muita mukavuuksia.

Materiaalit ovat myös tärkeä tekijä autotallin rakentamisen hinnassa. Laadukkaammat materiaalit ovat yleensä kalliimpia, mutta ne voivat myös lisätä autotallin kestävyyttä ja arvoa. Esimerkiksi betoni on yleinen materiaali autotallin rakentamisessa, mutta se voi olla kalliimpaa kuin esimerkiksi puu.

Varusteet, kuten ovet, ikkunat ja lattiat voivat myös vaikuttaa autotallin rakentamisen hintaan. Esimerkiksi automaattinen ovi voi olla kalliimpi kuin manuaalinen ovi. Samoin lattian materiaali, kuten laatta tai betoni, voi vaikuttaa autotallin rakentamisen hintaan.

Lopuksi, työn hinta on myös tärkeä tekijä autotallin rakentamisen hintaan. Ammattilaisen palkkaaminen autotallin rakentamiseen voi olla kalliimpaa kuin itse rakentaminen, mutta se voi myös varmistaa laadukkaan lopputuloksen.

Kaiken kaikkiaan, autotallin rakentamisen hinta riippuu monesta eri tekijästä. Banke voi auttaa sinua kilpailuttamaan lainat usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, jotta voit löytää parhaan lainan autotallin rakentamiseen.

Materiaalien vaikutus hintaan

Autotallin rakentamisen hintaan vaikuttaa merkittävästi käytettävät materiaalit. Materiaalivalinnat vaikuttavat niin rakennuksen kestävyyteen kuin ulkonäköönkin. Tässä osiossa käymme läpi tärkeimpiä materiaalivalintoja ja niiden vaikutusta autotallin rakentamisen hintaan.

Seinärakenteet

Seinärakenteiden materiaalivalinnoilla on suuri vaikutus autotallin rakentamisen hintaan. Yleisimmät materiaalit ovat puu, betoni ja teräs.

Puurakenteet ovat edullisia ja helppoja työstää, mutta ne vaativat säännöllistä huoltoa. Betonirakenteet ovat kestäviä ja vaativat vähän huoltoa, mutta ne ovat kalliimpia kuin puurakenteet. Teräsrakenteet ovat kevyitä ja helppoja asentaa, mutta ne ovat myös kalliimpia kuin puu- ja betonirakenteet.

Katto

Katon materiaalivalinnalla on myös suuri vaikutus autotallin rakentamisen hintaan. Yleisimmät materiaalit ovat pelti, tiili ja huopa.

Peltikatto on edullinen ja helppo asentaa, mutta se ei ole yhtä kestävä kuin tiilikatto. Tiilikatto on kestävä ja pitkäikäinen, mutta se on myös kalliimpi kuin peltikatto. Huopakatto on edullinen ja helppo asentaa, mutta se ei ole yhtä kestävä kuin pelti- tai tiilikatto.

Lattia

Lattian materiaalivalinnalla on myös vaikutusta autotallin rakentamisen hintaan. Yleisimmät materiaalit ovat betoni, asfaltti ja kivet.

Betonilattia on kestävä ja helppo pitää puhtaana, mutta se on myös kalliimpi kuin asfaltti- ja kivilattia. Asfalttilattia on edullinen ja helppo asentaa, mutta se ei ole yhtä kestävä kuin betonilattia. Kivilattia on kestävä ja tyylikäs, mutta se on myös kalliimpi kuin asfaltti- ja betonilattia.

Yhteenveto

Materiaalivalinnoilla on merkittävä vaikutus autotallin rakentamisen hintaan. Puurakenteet, peltikatto ja betonilattia ovat edullisimpia vaihtoehtoja, kun taas teräsrakenteet, tiilikatto ja kivilattia ovat kalliimpia. On tärkeää valita materiaalit huolellisesti, jotta autotalli on kestävä ja toimiva pitkään.

Työvoiman kustannukset

Kun suunnittelet autotallin rakentamista, on tärkeää ottaa huomioon myös työvoiman kustannukset. Autotallin rakentamiseen tarvitaan usein ammattitaitoista työvoimaa, joka nostaa rakentamisen kokonaiskustannuksia.

Työvoiman kustannukset voivat vaihdella rakennusyrityksen ja alueen mukaan. Banke kilpailuttaa useiden pankkien ja rahoituslaitosten lainatarjoukset, joten voit löytää edullisimman lainan autotallin rakentamiseen.

Jos haluat säästää työvoimakustannuksissa, voit harkita itse rakentamista tai osallistua rakennusprojektiin yhdessä ystävien tai perheenjäsenten kanssa. Tämä vaatii kuitenkin riittävää tietämystä rakentamisesta ja aikaa.

Lisäksi voit säästää työvoimakustannuksissa valitsemalla yksinkertaisemman autotallimallin tai vähentämällä autotallin varustelutasoa. Muista kuitenkin, että säästöjen tulee olla järkeviä eikä niiden tule vaarantaa autotallin turvallisuutta tai käytettävyyttä.

Luvat ja säännöt

Autotallin rakentaminen edellyttää usein erilaisia lupia ja sääntöjen noudattamista. Luvat ja säännöt vaihtelevat kunnittain ja kaupungeittain, joten on tärkeää tarkistaa oman alueen vaatimukset ennen rakentamisen aloittamista.

Yleisesti ottaen autotallin rakentamiseen tarvitaan rakennuslupa, joka myönnetään paikalliselta rakennusvalvontaviranomaiselta. Luvan saamiseksi tulee esittää suunnitelmat ja piirustukset autotallin rakentamisesta sekä selvittää, että rakennus täyttää kaikki paikalliset rakentamismääräykset ja -säännökset.

Lisäksi on tärkeää huomioida, että autotallin rakentaminen voi vaatia myös muita lupia ja ilmoituksia, kuten esimerkiksi toimenpidelupa tai naapurien kuuleminen. Tarkemmat tiedot tarvittavista luvista ja ilmoituksista löytyvät oman alueen rakennusvalvontaviranomaisen verkkosivuilta.

On myös tärkeää huomioida, että autotallin rakentamisessa tulee noudattaa erilaisia sääntöjä ja määräyksiä, kuten esimerkiksi paloturvallisuusmääräyksiä ja energiatehokkuusvaatimuksia. Näiden sääntöjen noudattaminen on tärkeää sekä turvallisuuden että ympäristön kannalta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että autotallin rakentaminen edellyttää erilaisten lupien ja sääntöjen noudattamista. On tärkeää tutustua oman alueen vaatimuksiin ja noudattaa niitä tarkasti, jotta rakentaminen sujuu suunnitellusti ja turvallisesti.

Rakennusprojektin aikataulu

Kun suunnittelet autotallin rakentamista, on tärkeää ottaa huomioon myös rakennusprojektin aikataulu. Autotallin rakentamisen kesto riippuu monista eri tekijöistä, kuten autotallin koosta, valitusta rakennusmateriaalista, sijainnista ja tontin maaperästä.

Banke auttaa sinua löytämään parhaan rahoitusratkaisun autotallin rakentamiseen, mutta itse rakennusprojektin aikataulutus on sinun vastuullasi. Tässä muutamia huomioita, jotka auttavat sinua suunnittelemaan autotallin rakentamisen aikataulun.

Suunnitteluvaihe

Ennen kuin aloitat autotallin rakentamisen, on tärkeää suunnitella projekti huolellisesti. Tämä vaihe voi kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia, riippuen projektin laajuudesta ja monimutkaisuudesta.

Suunnitteluvaiheessa on tärkeää tehdä seuraavat asiat:

 • Määritä autotallin koko ja muoto
 • Valitse sopiva rakennusmateriaali
 • Suunnittele autotallin sisätilat
 • Laadi rakennuspiirustukset
 • Hae tarvittavat luvat

Rakentamisvaihe

Kun suunnitteluvaihe on valmis, voit aloittaa autotallin rakentamisen. Rakentamisvaiheessa on tärkeää pitää kiinni suunnitellusta aikataulusta ja huolehtia siitä, että työt etenevät sujuvasti.

Rakentamisvaiheessa on tärkeää tehdä seuraavat asiat:

 • Kaiva perustukset ja asenna ne
 • Pystytä autotallin runko
 • Asenna katto ja seinät
 • Asenna autotallin ovet ja ikkunat
 • Viimeistele sisätilat

Valmistumisvaihe

Kun autotalli on valmis, on aika tarkistaa, että kaikki on tehty suunnitellusti ja että autotalli täyttää kaikki tarvittavat vaatimukset. Valmistumisvaiheessa on tärkeää tehdä seuraavat asiat:

 • Tarkista, että autotalli on rakennettu suunnitellun mukaisesti
 • Tarkista, että autotalli täyttää kaikki tarvittavat vaatimukset
 • Siivoa työmaa ja poista kaikki rakennusjätteet

Autotallin rakentamisen aikataulu riippuu monista eri tekijöistä, mutta suunnitteluvaiheen huolellinen suunnittelu ja rakentamisvaiheen sujuva eteneminen auttavat sinua pitämään kiinni aikataulusta.

Valitse rakennusyritys

Autotallin rakentaminen on iso päätös, joka vaatii huolellista suunnittelua ja valmistelua. Yksi tärkeimmistä päätöksistä, jonka tulee tehdä, on valita oikea rakennusyritys. Tässä osiossa käymme läpi tärkeitä tekijöitä, joita tulee ottaa huomioon valitessa sopivaa rakennusyritystä Banke-palvelun kautta.

Kokemus ja ammattitaito

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka tulee ottaa huomioon rakennusyritystä valittaessa, on kokemus ja ammattitaito. Valitse sellainen rakennusyritys, jolla on kokemusta autotallien rakentamisesta ja joka pystyy tarjoamaan laadukasta työtä. Tarkista myös, että yrityksellä on asianmukaiset luvat ja vakuutukset.

Referenssit ja arviot

Toinen tärkeä tekijä on tarkistaa yrityksen referenssit ja arviot. Kysy yritykseltä referenssejä ja tutustu heidän aiempiin projekteihin. Voit myös tutkia yrityksen arvioita verkossa ja lukea muiden asiakkaiden kokemuksia. Tämä antaa sinulle paremman käsityksen yrityksen maineesta ja laadusta.

Hinta

Hinta on tietysti tärkeä tekijä, mutta se ei saa olla ainoa peruste yrityksen valinnalle. Valitse yritys, joka tarjoaa kohtuullisen hinnan, mutta älä unohda myöskään laadun merkitystä. Muista myös, että Banke-palvelun kautta voit kilpailuttaa useita rakennusyrityksiä ja löytää parhaan tarjouksen.

Yhteenveto

Valitse rakennusyritys huolella ja varmista, että se täyttää kaikki tarpeesi ja vaatimuksesi. Tarkista kokemus ja ammattitaito, referenssit ja arviot sekä hinta ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Banke-palvelun avulla voit kilpailuttaa useita rakennusyrityksiä ja löytää sopivimman vaihtoehdon.

Vinkkejä kustannusten hallintaan

Autotallin rakentamisen hinta voi nousta korkeaksi, jos ei ole tarkkana kustannusten hallinnassa. Tässä muutama vinkki, joiden avulla voit säästää rahaa autotallin rakentamisessa:

 • Suunnittele tarkkaan: Mitä tarkemmin suunnittelet autotallin rakentamisen, sitä vähemmän yllätyksiä matkan varrella tulee vastaan. Suunnittele tarkkaan, mitä tarvitset autotallilta ja millaisia materiaaleja käytät. Näin voit välttää ylimääräisiä kustannuksia.
 • Kilpailuta urakoitsijat: Urakoitsijoiden hintaerot voivat olla suuria. Kilpailuttamalla urakoitsijat voit säästää huomattavasti rahaa. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voit saada useita tarjouksia ja valita niistä parhaan.
 • Käytä valmismateriaaleja: Valmismateriaalit ovat usein edullisempia kuin erikoistilaukset. Jos mahdollista, käytä valmiita materiaaleja autotallin rakentamisessa. Tämä säästää aikaa ja rahaa.
 • Rakenna itse: Jos sinulla on kokemusta rakentamisesta, voit harkita autotallin rakentamista itse. Tämä säästää huomattavasti rahaa, mutta vaatii tarkkaa suunnittelua ja valmistelua.
 • Harkitse vakuudetonta lainaa: Jos tarvitset rahoitusta autotallin rakentamiseen, harkitse vakuudetonta lainaa. Banke voi auttaa sinua löytämään edullisen vakuudettoman lainan, joka sopii tarpeisiisi.

Näiden vinkkien avulla voit säästää rahaa autotallin rakentamisessa ja pitää kustannukset hallinnassa.

Ylläpito ja huolto

Kun autotalli on valmis, sen ylläpito ja huolto ovat tärkeitä asioita sen pitkäikäisyyden ja toimivuuden kannalta. Autotallin ylläpitoon ja huoltoon kannattaa varata aikaa ja rahaa, jotta se pysyy hyvässä kunnossa ja palvelee käyttäjäänsä mahdollisimman pitkään.

Yksi tärkeimmistä asioista autotallin ylläpidossa on sen säännöllinen siivous ja puhdistus. Autotallin lattia kannattaa imuroida tai pestä säännöllisesti, jotta lattialla oleva lika ja pöly eivät kulkeudu auton sisään. Autotallin seinät ja katto kannattaa myös puhdistaa tarvittaessa.

Autotallin ovet ja lukot ovat myös tärkeitä huoltokohteita. Autotallin ovet kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja tarvittaessa voidella niiden saranat ja lukot. Lukot kannattaa myös vaihtaa ajoittain, jotta autotalli pysyy turvallisena.

Autotallin ilmanvaihto on myös tärkeä asia sen ylläpidossa. Autotallin ilmanvaihto kannattaa tarkistaa ja tarvittaessa huoltaa säännöllisesti, jotta autotalliin ei kerry kosteutta tai hajuja.

Yhteenvetona voimme todeta, että autotallin ylläpito ja huolto ovat tärkeitä asioita sen pitkäikäisyyden ja toimivuuden kannalta. Autotallin säännöllinen siivous ja puhdistus, ovien ja lukkojen huolto sekä ilmanvaihdon tarkistus ovat tärkeitä huoltokohteita.

Arvonlisävero ja muut verot

Kun rakennat autotallia, on tärkeää ottaa huomioon erilaiset verot ja maksut. Arvonlisävero (ALV) on yksi tärkeimmistä veroista, joka vaikuttaa autotallin rakentamisen hintaan. ALV määrä on tällä hetkellä 24% ja se lasketaan verottoman hinnan päälle. Esimerkiksi, jos autotallin veroton hinta on 10 000 euroa, verollinen hinta on 12 400 euroa (10 000 euroa x 1,24).

Lisäksi on tärkeää huomioida mahdolliset muut verot ja maksut, kuten varainsiirtovero. Varainsiirtovero on 4% kauppahinnasta ja se maksetaan kiinteistön kaupasta. Jos ostat tontin, jolla rakennat autotallin, sinun on maksettava varainsiirtovero tontin kauppahinnasta. Muista myös, että jos ostat rakennuspalveluita, niin palveluista on maksettava arvonlisävero.

Huomioi myös mahdolliset muut kulut, kuten rakennusluvan hakeminen ja rakennusvalvonnan maksut. Nämä maksut vaihtelevat kunnittain ja kaupungeittain. Jos tarvitset lainaa autotallin rakentamiseen, kannattaa kilpailuttaa lainat Banke kautta. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten saat varmasti edullisen lainan autotallin rakentamiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on autotallin neliöhinta?

Autotallin rakentamisen hinta muodostuu monesta tekijästä, kuten koosta, materiaaleista ja varustelutasosta. Keskimäärin autotallin rakentaminen maksaa noin 700-800 €/m². Tämä sisältää perustukset, pystytyksen ja muut kustannukset. Hinta voi kuitenkin vaihdella paljonkin eri tekijöiden mukaan.

Kuinka paljon maksaa valmis autotalli Virosta?

Valmiin autotallin hinta Virosta riippuu monesta asiasta, kuten koosta ja varustelutasosta. Hinta voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta jopa kymmeneen tuhanteen euroon. On kuitenkin hyvä muistaa, että autotallin kuljetuskustannukset ja asennus voivat nostaa hintaa huomattavasti.

Mitä tulee ottaa huomioon lämpöeristetyn autotallin rakentamisessa?

Lämpöeristetyn autotallin rakentamisessa tulee ottaa huomioon eristysmateriaalit ja niiden asennus. Lisäksi lämmitysjärjestelmä ja ilmanvaihto tulee suunnitella huolella. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat autotallin hintaan.

Kuinka paljon maksaa autotalli avaimet käteen?

Autotallin avaimet käteen -hinta riippuu monesta tekijästä, kuten koosta, materiaaleista ja varustelutasosta. Keskimäärin autotallin avaimet käteen -hinta on noin 20 000-30 000 €. Hinta voi kuitenkin vaihdella paljonkin eri tekijöiden mukaan.

Mikä on autotallin perustusten hinta?

Autotallin perustusten hinta riippuu monesta tekijästä, kuten maaperästä, koosta ja perustusten rakennustavasta. Keskimäärin autotallin perustusten hinta on noin 5 000-10 000 €. Hinta voi kuitenkin vaihdella paljonkin eri tekijöiden mukaan.

Tarvitseeko autotalli rakennusluvan?

Autotallin rakentamiseen tarvitaan yleensä rakennuslupa. Poikkeuksena ovat esimerkiksi pienet autotallit, joiden koko on alle 20 m² ja jotka sijaitsevat vähintään viiden metrin päässä naapurin rajasta. On kuitenkin aina hyvä tarkistaa oman kunnan rakennusvalvontaviranomaisilta, mitä lupia ja ilmoituksia autotallin rakentamiseen tarvitaan.

Me Banke-kilpailutamme lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, jotta sinä voit löytää parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi.