Autoleasing: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää!

Autoleasing on yksinkertainen tapa hankkia uusi auto ilman suuria kustannuksia. Leasingyritys vuokraa auton sinulle tietyn ajanjakson ajaksi, jonka jälkeen voit palauttaa auton tai ostaa sen itsellesi.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Autoleasingin Perusteet

Autoleasing on yksinkertainen tapa hankkia uusi auto ilman suuria kustannuksia. Leasingyritys vuokraa auton sinulle tietyn ajanjakson ajaksi, jonka jälkeen voit palauttaa auton tai ostaa sen itsellesi. Tässä osiossa käsittelemme autoleasingin perusteet ja annamme sinulle tärkeitä vinkkejä sopimuksen tekemiseen.

Leasing yritys ja jälleenmyyjä

Kun päätät hankkia auton leasing-sopimuksella, sinun tulee valita leasingyritys ja jälleenmyyjä. Leasingyritys on se, joka vuokraa sinulle auton, kun taas jälleenmyyjä on se, joka myy auton leasingyritykselle. On tärkeää valita luotettava leasingyritys ja jälleenmyyjä, jotta voit varmistaa, että saat laadukkaan auton ja sopimuksen, joka sopii tarpeisiisi.

Uuden auton leasing

Uuden auton leasing-sopimus on yksi suosituimmista tavoista hankkia uusi auto. Tämä tarkoittaa, että leasingyritys vuokraa sinulle uuden auton, jonka voit palauttaa sopimuksen päättyessä tai ostaa sen itsellesi. Uuden auton leasing-sopimuksessa on yleensä kiinteä kuukausimaksu, joka sisältää auton käytön ja huollon koko sopimuskauden ajan.

Sopimuksen ehdot

Kun teet autoleasing-sopimuksen, on tärkeää lukea ja ymmärtää sopimuksen ehdot huolellisesti. Sopimuksen ehdot voivat vaihdella leasingyrityksen ja auton jälleenmyyjän mukaan, joten varmista, että tiedät tarkalleen, mitä olet allekirjoittamassa. Joitakin tärkeitä asioita, joita sinun tulee ottaa huomioon, ovat sopimuskausi, kuukausimaksu, kilometrirajoitus, vakuutukset ja mahdolliset lisäkulut.

Yhteenvetona, autoleasing on loistava tapa hankkia uusi auto ilman suuria kustannuksia. Valitse vain luotettava leasingyritys ja jälleenmyyjä, lue sopimuksen ehdot huolellisesti ja nauti uudesta autostasi ilman huolia.

Leasingin kustannukset

Leasing on hyvä vaihtoehto, kun haluat tietää auton käytön kustannukset etukäteen. Leasingin kustannukset sisältävät usein monia eri maksuja, jotka voivat vaikuttaa kokonaiskustannuksiin. Tässä osiossa käymme läpi leasingin kustannuksia ja niiden yksityiskohtia.

Kuukausittaiset maksut

Leasingautojen kuukausimaksut voivat vaihdella paljon auton hinnan, käyttöajan ja muiden tekijöiden mukaan. Usein kuukausimaksut sisältävät auton vuokran lisäksi myös muita maksuja kuten huolto, korjaus, renkaat ja vakuutukset. Tarkista aina, mitä kuukausimaksu sisältää ja mitä se ei sisällä.

Alennukset ja kannustimet

Joissain tapauksissa leasingautojen hintoihin voidaan soveltaa alennuksia tai kannustimia, jotka voivat laskea kuukausimaksuja. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun leasingauto on edelliseltä käyttäjältä palautettu ja sillä on jo ajettu jonkin verran. Tällöin auton arvo on laskenut, ja leasingyhtiö voi tarjota alennusta uudelle käyttäjälle.

Verot ja maksut

Leasingautojen kustannuksiin voi sisältyä myös erilaisia veroja ja maksuja. Esimerkiksi autovero, arvonlisävero, rekisteröintimaksu ja käyttövoimavero voivat vaikuttaa leasingauton kokonaiskustannuksiin. Lisäksi leasingyhtiöt voivat veloittaa erilaisia maksuja kuten leasingmaksu, rahoitusmaksu ja sopimuksen purkumaksu.

Tarkista aina leasingauton kustannukset huolellisesti ennen sopimuksen allekirjoittamista, jotta tiedät tarkalleen, mitä maksuja tulet maksamaan. Muista myös, että leasingauton kustannukset voivat vaihdella paljon eri leasingyhtiöiden välillä, joten vertaile eri vaihtoehtoja huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Leasingin taloudellinen puoli

Autoleasing on houkutteleva vaihtoehto monille autoilijoille, sillä se tarjoaa useita taloudellisia etuja. Tässä osiossa käymme läpi leasingin taloudellisen puolen ja mitä sinun kannattaa ottaa huomioon, kun harkitset autoleasingia.

Rahoitus ja korko

Autoleasingin rahoitus ja korko määräytyvät usein auton hinnan, jäännösarvon ja leasingkauden pituuden perusteella. Leasing-sopimuksen aikana sinun tulee maksaa kuukausittain sovittu leasing-maksu, joka sisältää auton käytön ja huollot. Leasing-maksuun voi sisältyä myös korko, joka määräytyy yleensä pankin tai rahoitusyhtiön tarjoaman “money factor” -luvun perusteella.

Jäännösarvo

Leasing-sopimuksen alussa määritellään auton jäännösarvo, joka on arvio auton arvosta sopimuksen päättymisen jälkeen. Jäännösarvo vaikuttaa suoraan leasing-maksun suuruuteen, sillä suurempi jäännösarvo tarkoittaa yleensä suurempaa kuukausittaista maksua. Jäännösarvo voi myös vaikuttaa siihen, kannattaako auton ostaminen vai leasing-sopimuksen jatkaminen sopimuksen päättymisen jälkeen.

Pääoma ja kustannukset

Leasing-sopimuksen pääoma koostuu auton hinnasta ja siihen liittyvistä kustannuksista, kuten verot, rekisteröintimaksut ja mahdolliset lisävarusteet. Pääoma voidaan jakaa usein usealle kuukaudelle, jolloin kuukausittaiset maksut ovat pienemmät. Leasing-sopimuksen alussa voidaan myös sopia mahdollisesta “capitalized cost reduction” -alennuksesta, joka alentaa leasing-sopimuksen pääomaa ja siten myös kuukausittaista maksua.

Yhteenvetona voidaan todeta, että autoleasingin taloudellinen puoli koostuu monista eri tekijöistä, kuten jäännösarvosta, rahoituksesta ja kustannuksista. On tärkeää tutkia eri leasing-vaihtoehtoja ja vertailla niitä ennen sopimuksen tekemistä.

Leasingin tekninen puoli

Auton valinta

Auton valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistä, jonka teet autoleasing-sopimusta tehdessäsi. Valitse auto, joka sopii tarpeisiisi ja budjettiisi. Auton tulee myös täyttää leasing-sopimuksen ehdot. Tarkista, että auton koko, paino, ja ajoneuvoluokka ovat sallittuja.

Kun valitset auton, mieti myös sen käyttötarkoitusta. Jos tarvitset autoa vain kaupunkiajoon, valitse pienempi ja polttoainetaloudellisempi auto. Jos taas tarvitset autoa työmaalle, valitse isompi auto, joka pystyy kuljettamaan raskasta kalustoa.

VIN ja malli

Kun olet valinnut auton, tarkista sen VIN-koodi. VIN-koodi kertoo auton valmistajan, mallin, vuoden, ja valmistusmaan. Tarkista myös auton malli ja varusteet. Varmista, että auton varusteet vastaavat leasing-sopimuksen ehtoja.

Tarkista myös auton kunto ennen leasing-sopimuksen allekirjoittamista. Jos autossa on vikoja tai puutteita, kirjaa ne ylös ja ilmoita leasing-yhtiölle.

Leasing-sopimuksen aikana vastaat auton kunnosta ja huolloista. Huollata auto säännöllisesti ja käytä vain sopivia varaosia. Muista myös pitää auton sisätilat ja ulkopinta puhtaana ja siistinä.

Leasingin ylläpito

Leasing-auto on huoleton vaihtoehto autoiluun, mutta se vaatii myös säännöllistä ylläpitoa. Tässä osiossa käymme läpi leasing-auton ylläpidon tärkeimmät asiat.

Huolto ja korjaukset

Leasing-auton huolto- ja korjauskulut kuuluvat yleensä kuukausierään. Huolto-ohjelman mukaan tehty säännöllinen huolto on tärkeää auton turvallisuuden ja toimintavarmuuden kannalta. Huollot kannattaa tehdä valtuutetussa merkkihuollossa, jotta auton takuu säilyy voimassa.

Korjaukset ja vauriokorjaukset on myös syytä tehdä merkkihuollossa. Vakuutusyhtiö voi edellyttää, että korjaukset tehdään valtuutetussa korjaamossa, jotta auton takuu ja vakuutus säilyvät voimassa. Leasing-auton korjaukset ja vauriokorjaukset voivat olla kalliita, joten on tärkeää noudattaa ohjeistuksia ja huoltaa autoa säännöllisesti.

Takuu ja vakuutus

Leasing-auton takuu on voimassa yleensä koko leasing-kauden ajan. Takuu kattaa yleensä kaikki valmistusvirheet ja materiaalivirheet. Takuu ei kuitenkaan korvaa normaalia kulumista, esimerkiksi renkaiden kulutusta tai jarrupalan kulumista.

Leasing-auton vakuutus on yleensä osa kuukausimaksua. Vakuutus kattaa yleensä liikennevahingot ja kaskovahingot. Vakuutus ei kuitenkaan korvaa kaikkia vahinkoja, esimerkiksi omavastuuosuus voi olla suuri. On tärkeää tutustua tarkasti vakuutusehtoihin ja selvittää omavastuuosuudet ennen kuin solmit leasing-sopimuksen.

Leasing-auton ylläpitoon liittyy monia asioita, mutta säännöllinen huolto ja korjaukset ovat tärkeimmät. Muista myös tutustua vakuutusehtoihin ja selvittää omavastuuosuudet ennen kuin solmit leasing-sopimuksen.

Leasingin Lopettaminen

Leasing sopimuksen päättäminen

Joskus voit haluta lopettaa auton leasing-sopimuksen ennen vuokra-ajan päättymistä. Tässä on muutama asia, jotka sinun tulee tietää, kun haluat päättää leasing-sopimuksen ennenaikaisesti.

  • Ilmoita leasing-yhtiölle ajoissa: Jos haluat lopettaa auton leasing-sopimuksen ennenaikaisesti, sinun tulee ilmoittaa leasing-yhtiölle vähintään 30 päivää ennen sopimuksen päättymistä. Tämä antaa leasing-yhtiölle tarpeeksi aikaa löytää uusi vuokralainen autolle.
  • Maksa kaikki maksut: Kun lopetat auton leasing-sopimuksen ennenaikaisesti, sinun tulee maksaa kaikki vuokramaksut, jotka ovat erääntyneet sopimuksen päättymiseen mennessä. Sinun tulee myös maksaa kaikki muut kulut, kuten ylimääräiset kilometrit tai vahingot, jotka ovat tapahtuneet autolle leasing-aikana.
  • Palauta auto leasing-yhtiölle: Kun olet ilmoittanut leasing-yhtiölle ja maksanut kaikki maksut, sinun tulee palauttaa auto leasing-yhtiön määräämään paikkaan. Yleensä leasing-yhtiöllä on tiettyjä palautuspisteitä, joihin auton tulee palauttaa.

Vahingot ja korvaukset

Jos autossa on vahinkoja, kun haluat lopettaa leasing-sopimuksen, sinun tulee korvata vahingot leasing-yhtiölle. Tässä on muutama asia, jotka sinun tulee tietää, kun haluat lopettaa leasing-sopimuksen vahinkojen kanssa.

Tarkista leasing-sopimus: Kun haluat lopettaa leasing-sopimuksen vahinkojen kanssa, tarkista leasing-sopimus ensin. Siinä on yleensä mainittu, mitä vahingoista tulee korvata ja miten ne tulee korvata.

Ota yhteyttä leasing-yhtiöön: Kun olet tarkistanut leasing-sopimuksen, ota yhteyttä leasing-yhtiöön ja ilmoita heille vahingoista. He tarkistavat vahingot ja kertovat sinulle, miten ne tulee korvata.

Korvaa vahingot: Kun olet saanut tiedon vahingoista, korvaa ne leasing-yhtiölle. Voit korvata vahingot joko kertamaksuna tai erissä, riippuen leasing-yhtiön kanssa sovitusta sopimuksesta.

Palauta auto leasing-yhtiölle: Kun olet korvannut vahingot, palauta auto leasing-yhtiön määräämään paikkaan. Muista, että sinun tulee palauttaa auto leasing-yhtiön määräämään paikkaan myös silloin, kun haluat lopettaa leasing-sopimuksen vahinkojen kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on yksityisleasingin paras tarjous?

Yksityisleasingin paras tarjous riippuu monesta tekijästä, kuten auton merkistä ja mallista, sopimuksen pituudesta ja ajokilometreistä. Kannattaa vertailla eri leasing-yhtiöiden tarjouksia ja valita se, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja budjettiin.

Miten voin hakea yksityisleasingia autolle?

Voit hakea yksityisleasingia autolle leasing-yhtiöiden verkkosivuilta tai ottamalla yhteyttä leasing-yhtiöön puhelimitse tai sähköpostitse. Sinun tulee täyttää hakulomake ja toimittaa tarvittavat liitteet, kuten palkkatodistus ja ajokortti. Leasing-yhtiö tekee luottotarkistuksen ennen kuin hyväksyy hakemuksesi.

Mitkä ovat suosituimmat leasing-autot?

Suosituimmat leasing-autot vaihtelevat vuosittain, mutta yleisesti ottaen suosituimpia ovat pienet ja keskikokoiset henkilöautot, kuten Volkswagen Golf, Toyota Corolla ja Skoda Octavia. Suosituimpia automerkkejä ovat Volkswagen, Toyota, Skoda, Volvo ja Ford.

Miten yritys voi laskea leasing-auton kustannukset?

Yritys voi laskea leasing-auton kustannukset ottamalla huomioon auton hankintahinnan, leasing-sopimuksen pituuden, kuukausimaksun, ajokilometrit ja mahdolliset lisäpalvelut, kuten huoltopalvelut ja vakuutukset. Leasing-yhtiö voi auttaa yritystä laskemaan kustannukset ja valitsemaan sopivan leasing-sopimuksen.

Mikä on leasing-auton vaihtaminen omasta autosta?

Leasing-auton vaihtaminen omasta autosta tarkoittaa sitä, että leasing-sopimuksen voimassaoloaikana voit vaihtaa leasing-autosi uudempaan tai eri merkkiseen autoon. Vaihto voidaan tehdä sopimuksen mukaisin ehdoin, ja se edellyttää yleensä uuden sopimuksen tekemistä.

Kuka voi ajaa leasing-autoa?

Yksityisleasing-auton kuljettajana voi olla kuka tahansa, jolla on voimassa oleva ajokortti. Yritysleasing-auton kuljettajana voi olla yrityksen työntekijä tai sopimuksen mukainen henkilö. Leasing-sopimuksessa määritellään yleensä, ketkä voivat ajaa autoa ja millä ehdoilla.