Asuntolainan kilpailutus - Kilpailuta asuntolaina usean pankin kesken

Asuntolainan kilpailutus kannattaa. Kilpailuta asunto laina usean pankin kesken ja säästä jopa tuhansia euroja korkokuluissa.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Banke.fi ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Banke.fi palvelun yhteistyökumppani.

Ikäraja: 20 vuotta

Luottotiedot: Ei maksuhäiriöitä

Tulot: Vähintään 1000 €/kk

Banke.fi:n avulla säästät selvää rahaa

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

lainahakemus-laheta

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaa-lainatarjoukset

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

lainatarjous-valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Yhteistyökumppanit

bank-norwegian
morrow bank
Leabank
alisa pankki

Miten vanhan asuntolainan kilpailutus tehdään?

Kun olet hakenut asuntolainaa, kannattaa kilpailuttaa laina eri pankeissa. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voimme auttaa löytämään sinulle sopivimman lainaratkaisun.

Asuntolainan hinta muodostuu viitekorosta, marginaalista ja lisäkuluista. Viitekorko on julkisesti noteerattu korko, johon lainojen korot sidotaan. Kun viitekorko muuttuu, myös lainan korko muuttuu. Marginaali puolestaan on pankin voittomarginaali, joka lisätään viitekorkoon. Lisäkuluja voivat olla esimerkiksi avausmaksu, tilinhoitomaksu ja arviointikulu.

Kilpailuttamalla asuntolainan voit säästää merkittävästi kuluissa. Voit myös saada paremman koron ja lainaehdot. Kilpailutuksen avulla voit löytää juuri sinulle sopivan lainan, joka vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Banke tarjoaa helpon lainavertailu-palvelun, jolla voit kilpailuttaa lainan puolestasi yli 30 pankilla ja rahoitusyhtiöllä yhdellä hakemuksella. Valitse sopiva lainasumma ja laina-aika, jonka jälkeen näet suuntaa antavan kuukausierän lainallesi.

Asuntolainan kilpailutuksen edut

Kun olet ottanut asuntolainan, kannattaa kilpailuttaa se säännöllisesti. Vanhan asuntolainan kilpailutus Banke-palvelun avulla voi tuoda useita etuja, kuten:

  • Säästöt koroissa ja kuluissa: Kilpailuttamalla vanhan asuntolainasi voit löytää edullisemman lainan, joka säästää sinulta merkittävästi korkoja ja muita kuluja. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten voit saada useita tarjouksia ja valita niistä itsellesi sopivimman.
  • Paremmat lainaehdot: Kilpailutuksen avulla voit saada paremmat lainaehdot, kuten pienemmän marginaalin tai pidemmän maksuajan. Tämä voi helpottaa taloudenhallintaa ja tuoda lisää joustoa talouteesi.
  • Mahdollisuus säästää tuhansia euroja: Kilpailuttamalla vanhan asuntolainasi voit säästää tuhansia euroja vuodessa. Vaikka kilpailutus voi vaatia hieman vaivaa, se voi tuoda merkittäviä säästöjä pitkällä aikavälillä.

Banke-palvelun avulla vanhan asuntolainan kilpailutus on helppoa ja vaivatonta. Voit täyttää lainahakemuksen verkossa ja saada useita tarjouksia lyhyessä ajassa. Muista kuitenkin vertailla tarjoukset huolellisesti ja valita itsellesi sopivin vaihtoehto.

Asuntolainan kilpailutuksen prosessi

Kun haluat kilpailuttaa vanhan asuntolainasi uudelleen, on tärkeää tietää prosessi, joka siihen liittyy. Tässä osiossa käymme läpi asuntolainan kilpailutuksen prosessin, jotta tiedät mitä odottaa ja miten toimia.

Lainatarjousten vertailu

Kun olet päättänyt kilpailuttaa vanhan asuntolainasi uudelleen, sinun tulee pyytää lainatarjouksia useammalta pankilta. Banke voi auttaa sinua tässä prosessissa. Kun olet vastaanottanut tarjoukset, vertaa niiden korkoja, kuluja ja muita ehtoja keskenään. Tämä auttaa sinua löytämään parhaan tarjouksen.

Kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti lainan korkoon, sillä se vaikuttaa merkittävästi kokonaiskustannuksiin. Lainan korko voi vaihdella pankista riippuen, joten vertailu on erittäin tärkeää.

Uuden lainanantajan valinta

Kun olet vertaillut lainatarjouksia, voit valita uuden lainanantajan. Muista kuitenkin, että uusi lainanantaja tekee aina oman arvionsa lainan riskistä ennen kuin myöntää sen. Tämä tarkoittaa sitä, että uusi lainanantaja voi tarjota sinulle erilaisia lainaehtoja kuin mitä vanhalla lainanantajallasi oli.

Ennen kuin valitset uuden lainanantajan, tarkista, että se on luotettava ja tarjoaa sinulle parhaat mahdolliset ehdot. Älä unohda myöskään tarkistaa, että uusi laina sopii taloudelliseen tilanteeseesi.

Vanhan asuntolainan maksaminen

Kun olet valinnut uuden lainanantajan, sinun tulee irtisanoa vanha lainasi. Tämä tarkoittaa sitä, että vanha laina maksetaan pois uudella lainalla. Vanhan lainan irtisanominen voi sisältää erilaisia kuluja, kuten esimerkiksi varhaisen takaisinmaksun kuluja. Tarkista siis aina, mitä kuluja vanhan lainan irtisanominen sisältää.

Kun olet irtisanonut vanhan lainasi, voit aloittaa uuden lainan maksamisen uudelle lainanantajalle. Muista, että uusi laina voi sisältää erilaisia ehtoja kuin vanha lainasi, joten varmista, että olet tietoinen kaikista uuden lainan ehdoista.

Yhteenvetona, asuntolainan kilpailutuksen prosessi sisältää lainatarjousten vertailun, uuden lainanantajan valinnan ja vanhan lainan irtisanomisen. Banke voi auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainanantajan ja kilpailuttamaan lainasi.

Kilpailutuksen mahdolliset haasteet

Kun kilpailutamme vanhaa asuntolainaa Banke-palvelun avulla, on hyvä pitää mielessä, että kilpailutusprosessi voi tuoda mukanaan joitakin haasteita. Tässä osiossa käymme läpi muutamia mahdollisia haasteita, joihin kannattaa varautua.

1. Lainan uudelleenjärjestelykulut

Vaikka uusi pankki tarjoaisi paremman korkotarjouksen, vanhan lainan uudelleenjärjestelykulut voivat olla suuret. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että vanhassa lainassa on kiinteä korko ja sen ennenaikaisesta takaisinmaksusta peritään korkea maksu. Siksi on tärkeää laskea tarkkaan uuden lainan kokonaiskustannukset, jotta voimme varmistaa, että kilpailutus todella kannattaa.

2. Lainan vakuudet

Jos vanha laina on pantattu, uusi pankki voi vaatia uusia vakuuksia. Tämä voi olla haasteellista, jos sinulla ei ole tarpeeksi omaisuutta tai jos haluat säilyttää vanhat vakuudet. Tämä on kuitenkin yksi asia, joka kannattaa selvittää jo ennen kilpailutusprosessin aloittamista.

3. Pankin vaihtaminen

Jos päätät vaihtaa pankkia, sinun on myös otettava huomioon kaikki pankin vaihtamiseen liittyvät käytännön asiat. Sinun on esimerkiksi ilmoitettava uudelle pankille kaikki tilit, kortit ja maksut, jotka haluat siirtää uuteen pankkiin. Tämä voi olla aikaa vievää ja vaatia paljon paperityötä.

4. Kilpailutusprosessin kesto

Kilpailutusprosessi voi kestää useita viikkoja. Kilpailutusprosessiin voi liittyä myös paljon paperityötä ja neuvotteluja, joten sinun on oltava valmis käyttämään aikaa ja energiaa kilpailutusprosessin läpiviemiseen.

Vanhaa asuntolainan kilpailuttaminen Banke-palvelun avulla voi olla hyvä tapa säästää rahaa.

Asuntolainan kilpailutus voi säästää tuhansia euroja korkokuluissa

Asuntolainan kilpailuttaminen voi vaikuttaa merkittävästi korkokuluihin. Kilpailuttamalla vanhan asuntolainan voi säästää tuhansia euroja vuodessa. Kilpailutus kannattaa tehdä erityisesti silloin, kun viitekorko on laskenut tai oman talouden tilanne on muuttunut.

Kilpailuttamalla asuntolainan voi saada paremman koron ja näin ollen säästää rahaa. Lisäksi kilpailuttaminen voi tarjota mahdollisuuden vaihtaa lainan ehtoja, kuten lyhennysaikaa tai kuukausierän suuruutta, mikä voi helpottaa talouden hallintaa.

Kilpailutusprosessi on myös helppo ja nopea. Banke kilpailuttaa lainoja usean pankin ja rahoituslaitoksen kesken, joten asiakkaan ei tarvitse itse käydä neuvotteluja eri pankkien kanssa. Kilpailutusprosessi on myös ilmaista ja sitoumuksetonta, joten asiakas voi huoletta tutustua eri vaihtoehtoihin ennen päätöksen tekemistä.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että kilpailuttaminen ei ole aina paras vaihtoehto. Jos vanhan lainan ehdot ovat jo hyvät ja kilpailuttaminen ei tarjoa merkittäviä säästöjä, voi olla parempi pitää vanha laina ennallaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että asuntolainan kilpailuttaminen voi olla hyvä tapa säästää rahaa ja helpottaa talouden hallintaa. Banke tarjoaa helpon ja ilmaisen kilpailutuspalvelun, joka kannattaa hyödyntää.

Asuntolainan kilpailutuksen jälkeiset toimenpiteet

Kun olet kilpailuttanut vanhan asuntolainasi Banke-palvelun avulla ja saanut tarjouksia eri pankeilta, on aika tehdä päätös uudesta lainasta. Tässä osiossa käymme läpi kilpailutuksen jälkeiset toimenpiteet.

Ensimmäinen askel on vertailla saamiasi tarjouksia. Tarkista, minkä suuruinen laina on tarjolla, millainen korko ja millainen laina-aika. Vertaile myös muita kuluja, kuten avausmaksuja, tilinhoitomaksuja ja muita lisäkuluja. Muista, että halvin korko ei välttämättä ole aina paras vaihtoehto, vaan kokonaiskustannukset on syytä ottaa huomioon.

Kun olet valinnut sopivan tarjouksen, ota yhteyttä valitsemaasi pankkiin ja aloita lainaneuvottelut. Muista kertoa, että olet kilpailuttanut vanhan asuntolainasi Banke-palvelun avulla ja että sinulla on tarjouksia muilta pankeilta. Tämä voi auttaa neuvotteluissa, sillä pankki voi haluta tarjota parempaa tarjousta kilpailijoiden voittamiseksi.

Kun olet neuvotellut uuden lainan ehdoista, allekirjoita lainasopimus ja muista peruuttaa vanha laina. Muista myös tarkistaa, että uusi laina on otettu käyttöön ennen vanhan lainan eräpäivää, jotta vältyt ylimääräisiltä koroilta ja kuluilta.

Yhteenvetona, kilpailutuksen jälkeen on tärkeää vertailla tarjouksia, aloittaa lainaneuvottelut ja allekirjoittaa uusi lainasopimus. Banke-palvelun avulla voit säästää merkittävästi rahaa vanhan asuntolainan kilpailuttamisessa.

Usein kysytyt kysymykset

Miten kilpailutan vanhan asuntolainan uudelleen?

Vanhan asuntolainan kilpailutus on helppoa Banke-palvelun avulla. Voit täyttää lainahakemuksen verkossa ja kilpailutamme lainasi yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken. Kilpailutus kannattaa tehdä, jos haluat löytää edullisemman lainan tai neuvotella paremmista lainaehdoista.

Kuinka kilpailutus vaikuttaa asuntolainan korkoon?

Kilpailutus voi vaikuttaa asuntolainan korkoon, sillä eri pankit tarjoavat erilaisia korkoja ja lainaehdoista voi neuvotella. Kilpailutuksen avulla voit löytää edullisemman lainan tai neuvotella paremmista lainaehdoista.

Mitä hyötyä on kilpailuttaa vanha asuntolaina?

Kilpailuttamalla vanhan asuntolainan voit löytää edullisemman lainan tai neuvotella paremmista lainaehdoista. Kilpailutus kannattaa tehdä silloin, kun haluat säästää rahaa tai parantaa lainaehdoista.

Miten ASP-lainan kilpailutus tehdään?

ASP-lainan kilpailutus tehdään samalla tavalla kuin muidenkin asuntolainojen kilpailutus. Voit täyttää lainahakemuksen verkossa Banke-palvelussa ja kilpailutamme lainasi yli 30 pankin ja rahoituslaitoksen kesken.

Mitkä ovat tärkeimmät tekijät asuntolainan kilpailutuksessa?

Tärkeimmät tekijät asuntolainan kilpailutuksessa ovat lainan korko, lainanhoitokulut ja lainan ehdot. Kilpailutuksen avulla voit löytää edullisemman lainan tai neuvotella paremmista lainaehdoista.

Miten löydän halvimman asuntolainan?

Halvimman asuntolainan löytäminen on helppoa Banke-palvelun avulla. Voit täyttää lainahakemuksen verkossa ja kilpailutamme asuntolainan usean pankin kesken. Kilpailutuksen avulla voit löytää edullisemman lainan tai neuvotella paremmista lainaehdoista.